Yliopistomme pääaineisiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi todistusvalinnalla, pääsykokeen kautta, avoimen yliopiston väylän kautta tai maisterihaussa. Avoimen yliopiston väylällä yliopistoon haetaan avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Joissakin tapauksissa voi olla myös muita kriteereitä esimerkiksi taustatutkintoon liittyen.
Vuonna 2022 lähes 40:een Itä-Suomen yliopiston eri hakukohteeseen voi hakeutua avoimen väylän kautta. Avoimen väylillä on vuonna 2022 haettavana yhteensä lähes 500 opiskelupaikkaa. Lue lisää avoimen yliopiston opinnoilla hakevien väylästä ja hakukohteistamme.
Avoimessa yliopistossa tarjolla olevat opintojaksot ovat aina tutkinnon osia, joten opinnot ovat samoja opintoja, joita tutkinto-opiskelijat suorittavat yliopistossa. Tällöin avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot on mahdollista sisällyttää osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa valmistumistasi.
Tutkintotavoitteisen opiskelun voi aloittaa avoimessa yliopistossa jo ennen kuin on saanut tutkinto-opiskelupaikkaa yliopistossa. Tutkintotavoitteinen opiskelu avoimessa yliopistossa on pitkäjänteistä opiskelua ja opintoja on tuolloin hyvä suunnitella yhdessä oppiaineen suunnittelijan tai opinto-ohjaajan kanssa. Hyvä suunnittelu tukee tavoitteeseen pääsemistä!
Väylän kautta hakemisessa on hyötyjä!
- Voit aloittaa opinnot joustavasti avoimessa yliopistossa vaikka työn ohessa
- Varmistut omasta alastasi avoimen yliopiston opinnoilla
- Saat opiskeltua osan tutkinnostasi avoimessa yliopistossa
- Opiskeluvalmiutesi paranevat
Tietoja työllistymisestä, työnkuvista ja palkkauksesta löydät Töissä-palvelusta ja Urapolulla-palvelusta. Tutustu myös Itä-Suomen yliopiston urapalveluiden kokoamiin tietoihin valmistuneiden sijoittumisesta työelämään.
Avoimen yliopiston väyläopinnot
Luonnontieteiden kandidaatintutkinto biologian oppiaineessa tarjoaa sinulle laajan kuvan biologian eri osa-alueista ja mahdollisuuden suunnata opintojasi pyrkiessäsi saavuttamaan biologian aineenopettajan tai asiantuntijan osaamisen. Opinnot sisältävät harjoittelua laboratoriossa, maastossa ja todellisen biologian tutkimuksen parissa eri tutkimusryhmissä.
Ympäristönmuutoksen biologian maisteriopinnot järjestetään yhteistyössä ympäristötieteen oppiaineen kanssa Joensuussa ja Kuopiossa.
Koulutuksesta vastaa ympäristö- ja biotieteiden laitos Kuopion kampuksella. Lue lisää opinnoista.
Opintopisteet: vähintään 25 op
- Opiskelijamäärä: Aikaisempien korkeakouluopintojen perusteella valitaan 15 opiskelijaa (esim. avoimen yliopiston opinnot tai muut yliopisto- opinnot).
- Opintoihin haetaan opintopolku.fi -palvelussa
Koulutuksen sisältö ja hakuedellytykset
Biologian väyläopintoihin soveltuvat ympäristötieteen ja biologian perusopinnot (30 op), jotka sisältävät seuraavat opintojaksot:
Eliökunnan monimuotoisuus 7 op
Solu- ja molekyylibiologian perusteet 8 op
Ekologian perusteet ja ekosysteemien toiminta 7 op
Ympäristöriskit ja ympäristöterveys 8 op
Hakuedellytykset
Hakukohteeseen voi hakea aikaisempien korkeakouluopintojen perusteella, esim. avoimen yliopiston opinnot tai muut yliopisto-opinnot. Valinta tehdään aiempien opintojen soveltuvuuden ja niissä osoitetun opintomenestyksen perusteella. Yliopisto- ja avoimen yliopiston opinnoissa kriteerinä ovat hyvin tiedoin (3/5) suoritetut biologian tai ympäristötieteen alan perusopintoja (väh. 25 op) ja amk-opinnoissa hyvin tiedoin suoritetut soveltuvat biologian tai ympäristötieteen alan opintoja (väh. 25 op). Opintojen soveltuvuuden arvioi tiedekunta. Valinnassa huomioitavien opintojen opintopisteillä painotetun keskiarvon on oltava vähintään 3,0.
Lisäksi hakijalta edellytetään suomen kielen taidon osoittamista. Kielitaitovaatimus koskee kaikkia suomenkielistä tutkintoon johtavaa koulutusta. Suomen kielen taitoa ei voi osoittaa valintakokeella. Suomen kielen taidon osoittamisen tavat.
Kohderyhmä
Ympäristötieteistä, biologiasta ja biotieteistä kiinnostuneille. Alan tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä sekä yrityksissä toimiville, alan opetustehtävistä kiinnostuneille.
Opintomaksu
Tutustu avoimen yliopiston opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin sivuillamme.
Lisätietoja

Maailmankieli englanti on yksi Itä-Suomen yliopiston suosituimmista oppiaineista. Yliopisto-opinnoissa pääsee kehittymään englannin kielen ammattilaiseksi, jolla ovat hallussa niin erilaiset viestintätilanteet kuin kielen ja kulttuurin asiantuntemus. Yliopisto-opinnoissa voi suuntautua joko englannin kielen ja kulttuurin tai englannin kielen ja kääntämisen opintoihin. Koulutuksesta vastaa Itä-Suomen yliopiston humanistinen osasto. Opiskelu tapahtuu Joensuun kampuksella. Lue lisää opinnoista ja suuntautumisvaihtoehdoista.
Itä-Suomen yliopiston humanistiselle osastolle Joensuun kampukselle valitaan aikaisempien opintojen perusteella enintään 10 hakijaa. Hakijalta edellytetään suoritetut englannin kielen perusopinnot (30 op), joiden kokonaisarvosanan on oltava ilman pyöristystä kokonaislukuun vähintään 3/5.
Tutustu englannin kielen, kulttuurin ja kääntämisen tutkinto-opiskelijaksi keväällä 2022 hakemiseen englannin opintojen sivuilla.
- Opintopisteet: 30 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan 10 opiskelijaa tutkinto-opiskelijaksi aikaisempien opintojen perusteella
Mitä ovat englannin kielen väyläopinnot?
Avoimessa yliopistossa suoritettavat opinnot ovat 30 opintopisteen kokonaisuus. Englannin kielen opinnot ovat tutkinto-opetukseen integroituja opintoja, jotka sisältävät lähiopetusta Joensuun kampuksella.
Englannin kielen perusopinnot (30 op)
Perusopintoihin tulee hakea opinto-oikeutta valintamenettelyn kautta. Lue lisää hakuprosessista Opintopolusta. Tutustu avoimen yliopiston opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin sivuillamme.
Lisätietoja

Suoritettuasi avoimessa yliopistossa erityispedagogiikan perus- ja aineopinnot 60 op, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi erityisopettajien koulutukseen hakukohteessa Aiemmat opinnot (ml. avoimen yliopiston opinnot). Haku on kaksivaiheinen, jossa ensimmäinen vaihe muodostuu aiemmista yliopisto-opinnoista ja toinen vaihe opettajakoulutuksen yhteisestä soveltuvuuskokeesta. Haku tehdään kevään toisessa yhteishaussa maalis-huhtikuussa.
Erityisopettajan koulutuksessa opiskellaan kasvatustieteen kandidaatin (3 v) ja maisterin (2 v) tutkinto, pääaineena erityispedagogiikka. Jos hakijalla on jo aiempi kasvatustieteen kandidaatin tutkinto ja vaadittavat opintokokonaisuudet, hän voi hakea suoraan maisteriopintoihin (2 v). Erityisopettajan koulutuslinjan opinnot suorittanut on kelpoinen erityisopettajan tehtäviin ja usein suuntautuu esimerkiksi yläkoulun ja lukion erityisopettajaksi.
Aikaisempien opintojen, ml. avoimen yliopiston opintojen perusteella
- Valitaan enintään 5 opiskelijaa.
- Edellytetään suoritetut erityispedagogiikan perus- ja aineopintokokonaisuudet (60 op) tai erityispedagogiikan approbatur- ja cum laude approbatur -arvosanat (35 ov).
Lisätietoja koulutusohjelmasta ja linkki hakukohteen sivulle Opintopolku.fi-palveluun löytyvät yliopiston sivulta https://www.uef.fi/fi/koulutus/erityisopettaja.
Opiskelu Itä-Suomen avoimessa yliopistossa
Haun kriteerinä olevat opinnot:
Opinnot ovat suoritettavissa aikataulutettuina monimuoto-opintoina, ja niissä tukena käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea. Tutustu myös avoimen yliopiston opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin.
Lisätietoja

Itä-Suomen yliopiston farmasian laitoksen ja avoimen yliopiston yhteistyönä kehittämä väylä mahdollistaa pääsyn tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta. Sen kautta avoimen yliopiston farmasian perusopinnot (25 op) ja ihmisen biologian opintoja (16 op) suorittaneena voit hakeutua Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa opintoja farmaseutin tutkintoon saakka. Väylä on ainoa suomenkielisenä toteutettu koko maassa, ja sen avulla pyritään vastaamaan alalla vallitsevaan osaajapulaan.
Farmaseutit toimivat lääkealan asiantuntijoina eri toimialoilla kuten apteekeissa, sairaala-apteekeissa, lääketeollisuudessa ja -tukkukaupassa sekä tutkimus- ja viranomaistehtävissä. Farmaseuttien työllisyystilanne on erittäin hyvä. Kuuntele opiskelijoiden kokemuksia, ja tutustu töissä.fi:stä valmistuneiden työllistymisen lukuihin.
- Opintopisteet: 41 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan 10 opiskelijaa avoimen yliopiston väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi
Mitä ovat farmaseutin tutkinnon väyläopinnot?
Farmasian perusopintojen (25 op) lisäksi hakijalla tulee olla suoritettuna myös avoimen yliopiston ihmisen biologian opintoja 16 opintopisteen verran.
Ihmisen biologiasta farmaseutin tutkintoon kuuluvat (16 op):
- 4429401, Johdanto ihmisen biologiaan tuki ja liikuntaelimistö, 2 op
- 4429402, Sydämen, keuhkojen ja munuaisten toiminta, 4 op
- 4429403, Ruoansulatus ja aineenvaihdunta, 4 op
- 4429404, Elimistön säätelyjärjestelmät, 6 op
Farmaseuteille on farmasian perusopintoihin kuuluva oma jakso Solubiologiaa farmasian opiskelijoille. Kannattaa siis ilmoittautua yksittäisille opintojaksoille.
Kun opiskelija on suorittanut kaikki vaaditut opintojaksot vähintään hyvin tiedoin (arvosana 3/5), hän voi hakea väyläopintojen perusteella farmaseutin tutkintoon Itä-Suomen yliopistoon. Väylän kautta valitaan vuosittain noin 10 opiskelijaa keväästä 2022 alkaen.
Avoimen yliopiston farmasian perusopinnot ovat verkko-opintoja, joten opiskelu on mahdollista kaikkialta Suomesta. Opetuskielenä on suomi ja opiskelijalta edellytetään opiskelun kannalta välttämätöntä kielitaitoa. Varsinaiset farmaseutin tutkinto-opinnot (180 op) toteutetaan Kuopion kampuksella lähiopetuksena.
Opiskelu avoimessa yliopistossa
Opinnot ovat suoritettavissa pääosin verkkovälitteisesti ja niissä on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle. Tutustu opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin avoimessa yliopistossa.
Opiskelijavalinta
Haku farmasian avoimen yliopiston väylän kautta on ensimmäisen kerran keväällä 2022.
Lisätietoja

Historian opiskelu tarjoaa hyvän yleissivistyksen. Opinnot antavat valmiuksia analysoida erilaisia aineistoja ja perehdyttävät ajankohtaisiin metodisiin keskusteluihin. Historiaa pääaineena opiskelleet filosofian maisterit sijoittuvat esimerkiksi peruskoulun ja lukion historian ja yhteiskuntaopin aineenopettajiksi, kuntien ja valtion opetus- ja kulttuurihallinnon tehtäviin, tiedotusalalle, arkistoihin, museoihin, kirjastoon, julkishallintoon ja järjestöihin.
Avoimen yliopiston opintojen perusteella valitaan enintään 5 hakijaa, jotka ovat suorittaneet jonkin historia-aineen perus- ja aineopinnot opinnot (vähintään 60 op) vähintään arvosanalla hyvät tiedot tai 3/5.
Tutustu historian tutkinto-opiskelijaksi keväällä 2022 hakemiseen historian opintojen sivuilla.
- Opintopisteet: 60 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan 5 opiskelijaa tutkinto-opiskelijaksi aikaisempien opintojen perusteella
Mitä ovat historian väyläopinnot?
Historian opinnot ovat tutkinto-opetukseen integroituja opintoja. Opinnot sisältävät lähiopetusta Joensuun kampuksella.
Historian perusopinnot (25 op) Avoimessa yliopistossa
JA
Yleisen historian aineopinnot (35 op) Avoimessa yliopistossa
TAI
Suomen historian aineopinnot (35 op) Avoimessa yliopistossa
Opintoihin ilmoittaudutaan Opintopolku-palvelussa. Tutustu avoimen yliopiston opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin sivuillamme.
Lisätietoja

Avoimen yliopiston väylän haun valintakriteerit julkaistaan vuosittain loka-marraskuussa. Nämä tiedot koskevat kevään 2022 hakua. Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen avoimen yliopiston väylä mahdollistaa hakeutumisen tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta. Avoimen yliopiston väylän haussa voi hakea suoritettuaan avoimessa yliopistossa valintakriteerien mukaisesti vähintään 70 opintopistettä, lisäksi hakijalla täytyy olla suoritettuna aiempi soveltuva terveysalan tutkinto. Hoitotieteen väylässä voi hakea kolmeen eri koulutussuuntaukseen: preventiivinen hoitotiede, hoitotyön johtaminen ja terveystieteiden opettajankoulutus.
Avoimen yliopiston väylän kautta hoitotieteen pääaineen tutkinto-opiskelijaksi valitaan kevään 2022 haussa 20 opiskelijaa (21 % valituista).
Avoimen yliopiston väylä terveystieteiden kandidaatti + maisterikoulutukseen (pääaine hoitotiede)
- Opintopisteet: Vähintään 70 op
- Opiskelijamäärä: 20 opiskelijaa avoimen yliopiston väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi, alla opiskelupaikat suuntautumisvaihtoehdoittain
- preventiivinen hoitotiede 2 opiskelupaikkaa
- hoitotyön johtaminen 13 opiskelupaikkaa
- terveystieteiden opettajankoulutus 5 opiskelupaikkaa
Hakukelpoisia ovat ne, joilla on suoritettuna jokin seuraavista terveysalan tutkinnoista (amk-, opisto- tai erikoistumistutkinto):
- sairaanhoitaja, kätilö, terveydenhoitaja, ensihoitaja, suuhygienisti, fysioterapeutti, röntgenhoitaja, bioanalyytikko, geronomi, toimintaterapeutti, jalkaterapeutti.
Taustatutkintoon liittyvät täsmälliset hakukelpoisuuskriteerit löytyvät hakukohteesta Opintopolusta.
Soveltuvan terveysalan tutkinnon lisäksi hakijalla tulee olla suoritettuna seuraavat väyläopinnot:
- Hoitotieteen aineopintoja vähintään 18 op
- suuntautumisvaihtoehdon mukaisesti preventiivisen hoitotieteen, hoitotyön johtamisen tai (aikuis)kasvatustieteen opintoja tai relevantin toisen tieteenalan perus- ja aineopintoja (kts. valintaperusteista suositeltavat vaihtoehdot) sekä
- muita yliopistotasoisia opintoja niin, että opintojen yhteenlaskettu laajuus on vähintään 70 op.
Jos hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, tehdään valinta ensisijaisesti opintopistemäärän, toissijaisesti hoitotieteen opintojen opintopistemäärän ja kolmanneksi pääaineen opintomenestyksen perusteella.
Haku tutkinto-opiskelijaksi on yhteishaussa keväällä 2022. Koulutukseen hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-verkkopalvelun kautta. Katso tarkemmat tiedot koulutusalan sivulta.
Opiskelu Avoimessa yliopistossa
Hoitotieteen avoimen yliopiston opinnot ovat suoritettavissa kokonaan verkko-opintoina, ja niissä on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle. Tutustu ilmoittautumiseen, opinto-oikeuteen ja opintomaksuihin Avoimessa yliopistossa.
Avoimen yliopiston opetustarjonnassa on seuraavat väyläopinnoiksi soveltuvat opintokokonaisuudet, valitse opinnot oman suuntautumisvaihtoehtosi valintakriteerien mukaisesti:
Hoitotieteen aineopinnot 34 op
Hoitotyön johtamisen opinnot 31 op
Preventiivisen hoitotieteen yhteisö- ja perhehoitotyön opinnot 30 op
Lisätietoja

- Opintopisteet: 180 op
- Hinta: 12 e/op Itä-Suomen yliopistossa, 15 e/op Vaasan yliopistossa
Julkinen hallinto on suurten muutosten edessä. Teknologinen kehitys ja digitalisaatio muuttavat yhteiskuntaa vauhdilla. Julkisen hallinnon ja julkisten palveluiden rakenteissa ja toimintatavoissa tapahtuu merkittäviä muutoksia, joiden läpiviemisessä tarvitaan ilmiölähtöistä ajattelua.
Itä-Suomen yliopisto (UEF) ja Vaasan yliopisto (VY) ovat kehittäneet yhteistyössä koulutusmoduuleja, jotka sisältävät sekä oikeus- että hallintotieteen opintoja. Koulutus antaa valmiuksia oikeudellisiin ja julkishallinnon asiantuntijatehtäviin, julkisen sektorin esimiestyöhön, johtamiseen ja hallintotyöhön sekä hyvinvointiyhteiskunnan palveluiden järjestämiseen, johtamiseen ja erityiskysymysten tulkitsemiseen.
Opinnot ovat avoimia kaikille, mutta ne on suunniteltu ensisijaisesti työelämässä oleville aikuisille, jotka haluavat täydentää omaa osaamistaan tai suunnata uudelle työuralle. Opiskelija voi valintansa mukaan suorittaa yksittäisen opintojakson, yhden tai useampia moduuleja tai koko HTK-tutkinnon.
Opinnot toteutetaan avoimena yliopisto-opetuksena Itä-Suomen ja Vaasan avoimissa yliopistoissa. Kaikki opinnot ovat suoritettavissa etäopintoina. Kaikki moduulit suoritettuaan opiskelija voi hakea Itä-Suomen (julkishallinto, julkisoikeus) tai Vaasan yliopiston (julkishallinto: julkisjohtaminen/julkisoikeus/sosiaali- ja terveyshallintotiede) tutkinto-opiskelijaksi.
Mikä on julkishallinnon HTK-väylä?
Kyseessä ovat kahden yliopiston yhteistyönä järjestämät moduulirakenteiset opinnot, josta opiskelija voi suorittaa yksittäisiä opintojaksoja, moduuleja tai kokonaisen HTK-tutkinnon. Opinnot järjestetään Itä-Suomen yliopiston ja Vaasan yliopiston avoimena yliopisto-opetuksena ja tutkinnon myöntää Itä-Suomen tai Vaasan yliopisto.
Koulutus antaa valmiuksia oikeudellisiin ja julkishallinnon asiantuntijatehtäviin, julkisen sektorin esimiestyöhön, johtamiseen ja hallintotyöhön sekä hyvinvointiyhteiskunnan palveluiden järjestämiseen, johtamiseen ja erityiskysymysten tulkitsemiseen.
Tutkinto sisältää Aloitusmoduulin (16 op), sisältömoduulit Hallinnon muutos (32 op), Julkisten varojen käyttö (32 op), Hyvinvointi ja palveluiden kehittäminen (32 op) sekä Muuttuva työ (27 op). Lisäksi tutkintoon sisältyy kolme täydentävää moduulia, joita ovat Kielimoduuli (15 op), Tutkielmamoduuli (UEF 14 op ja VY 15-20 op) sekä Vapaasti valittavien opintojen moduuli, johon opintoja suoritetaan sen verran, että vaadittu 180 op tulee täyteen. Moduulit koostuvat opintojaksoista.
Perusteelliset tiedot opinnoista löydät väylän SWAY-esitteestä.
Maksut ja ilmoittautuminen
Opintojen hinta on 12–15 euroa/opintopiste. Opintoihin ilmoittaudutaan Opintopolku.fi-verkkopalvelussa siihen avoimeen yliopistoon, joka opintojakson järjestää. Tutustu UEF:n avoimen yliopiston opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin sivuillamme.
Opintojen suoritus ja tutkinto
Opinnot ovat suoritettavissa kokonaan etäopintoina. Opinnot sisältävät opintojaksoja Itä-Suomen avoimesta yliopistosta ja Vaasan avoimesta yliopistosta ja opintoihin ilmoittaudutaan kunkin opintojakson vastuuyliopistoon. Sisältömoduuleista voi hakea erillistodistuksen moduulin vastuuyliopistosta.
Opiskelija valitsee suorittaakseen tutkielmamoduulin joko Itä-Suomen tai Vaasan yliopistoon ja hän hakee tutkinnonsuorittamisoikeutta samasta yliopistosta. Kriteerit löytyvät Opintopolku.fi-palvelusta (UEF ja VAASA).
Tutkinto-opiskelijan opinto-oikeuden saamisen jälkeen opiskelija hakee tutkintoa (Julkishallinto, hallintotieteiden kandidaatti) ko. yliopiston käytänteiden mukaisesti.
Lisätietoja

Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen ja avoimen yliopiston yhteistyönä kehittämä väylä mahdollistaa pääsyn tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta! Suorittamalla avoimessa yliopistossa jonkun oikeudellisen pääaineen perusopinnot 25 op ja yleisistä oikeusjärjestysopinnoista 35 op = 60 op, voi hakea hallintotieteen kandidaatin (HTK) ja maisterin (HTM) tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väylässä. Väylässä ei ole kiintiöitä eikä arvosanavaatimusta. Kaikki hakukelpoiset saavat opiskelupaikan.
Koulutusta on suunnattu pääaineittain osaamisalueille, joiden työmarkkinoilla on kysyntää erikoistuneista juridiikan asiantuntijoista. Tutkinnot perustuvat pääainemalliin eli opiskelijat syventyvät valitsemaansa oikeudenalaan perinteisiä oikeustieteellisiä tutkintoja laajemmin. Tutkintojen pääaineena voi opiskella eurooppaoikeutta, finanssioikeutta, hallinto-oikeutta, lainsäädäntötutkimusta, rikos- ja prosessioikeutta ja rikollisuuden tutkimusta, siviilioikeutta ja ympäristöoikeutta. Valmistuneet työllistyvät erinomaisesti ja sijoittuvat työmarkkinoilla moninaisiin oikeudellista osaamista vaativiin asiantuntijatehtäviin. Opetusta on kehitetty työelämän tarpeita huomioiden ja joustavat etäopiskelumahdollisuudet ja vapaa sivuaineoikeus mahdollistavat opiskelun eri elämäntilanteissa ja tutkinnon räätälöinnin opiskelijan tarpeisiin – tutkinnon valinnaisiin opintoihin voi yhdistää muidenkin alojen opintoja laajasti. Tutustu töissä.fi:stä valmistuneiden työllistymisen lukuihin.
- Ala: Yhteiskuntatieteet
- Opintopisteet: 60 op
- Opiskelijamäärä: Ei kiintiötä
Kaikkien pääaineiden perusopinnot löytyvät avoimen yliopiston opetustarjonta-sivuilta >> oikeustieteet.
Suoritettuaan vaaditut opinnot opiskelija voi hakea niiden perusteella tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon.
Haku tutkinto-opiskelijaksi on yhteishaussa keväällä 2021 ja syksyllä 2021.
Opiskelu avoimessa yliopistossa
Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op ja suurin osa eri pääaineiden perusopinnoista 25 op on suoritettavissa täysin etäopintoina ja suoritustavat vaihtelevat opintojaksoittain (yleiset kirjatentit/verkkotentit, tehtävät, verkkotyöskentely). Opinnoissa on käytössä uef//Moodle- ja digikampus.fi-verkkoympäristöt. Opinnoissa ei ole kiintiöitä, kaikki kiinnostuneet otetaan mukaan opintoihin. Tutustu opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin Avoimessa yliopistossa.
Lisätietoja

Suoritettuasi kasvatustieteen ja/tai aikuiskasvatustieteen perusopinnot (25 op) tai muut vastaavat kasvatustieteellisen alan perusopinnot (25 op) voit hakea tutkinto-opiskelijaksi kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen asiantuntijakoulutusohjelmaan hakukohteessa Aiemmat opinnot (ml avoimen yliopiston opinnot). Haku tehdään kevään toisessa yhteishaussa maalis-huhtikuussa.
Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen asiantuntijakoulutus antaa monipuoliset valmiudet kasvatus- ja koulutusalan asiantuntijatehtävissä toimimiseen. Koulutusohjelman suorittaneet voivat sijoittua esimerkiksi koulutussuunnittelijaksi, projektikoordinaattoriksi, aikuiskouluttajaksi, tutkijaksi, henkilöstöpäälliköksi tai hallinnollisiin tehtäviin. Sivuainevalinnoilla voit muokata suuntautumistasi ja voit myös hakeutua koulutuksen aikana suorittamaan aikuisopettajan pedagogiset opinnot (60 op) ja laajentaa näin osaamistasi.
Aikaisempien opintojen, ml. avoimen yliopiston opintojen perusteella
- Valitaan 15 opiskelijaa.
- Edellytetään enintään 10 vuotta aiemmin, ja numeerisesti arvioidut, vähintään arvosanalla 3/5 suoritetut kasvatustieteen ja/tai aikuiskasvatustieteen perusopinnot (25 op) tai muut vastaavat yliopistolliset kasvatustieteellisen alan perusopinnot (25 op) (erityispedagogiikka, varhaiskasvatus, ammattikasvatus).
Lisätietoja koulutusohjelmasta ja linkki hakukohteen sivulle Opintopolku.fi-palveluun löytyvät yliopiston sivulta https://www.uef.fi/fi/koulutus/kasvatustiede-ja-aikuiskasvatustiede.
Opiskelu Itä-Suomen avoimessa yliopistossa
Hakuun sopivat opinnot
ovat aikataulutettuja, mutta suoritettavissa pääosin verkkovälitteisesti, ja opintojen tukena käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea. Tutustu myös avoimen yliopiston opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin.
Lisätietoja

Suorittamalla avoimessa yliopistossa kauppatieteiden opintoja 60 op, voit hakea kauppatieteiden tutkinto-opiskelijaksi ilman pääsykoetta. Valinnassa huomioitavat opinnot määritellään vuosittain vahvistettavissa valintaperusteissa. Voit hyödyntää avoimen yliopiston opintoja myös hakiessasi suoraan kauppatieteiden maisteriopintoihin, jos sinulla on jo aiempi korkeakoulututkinto.
Kandidaatin tutkinnon voit suorittaa suuntautuen johtamisen ja markkinoinnin, laskentatoimen ja yritysjuridiikan, laskentatoimen ja rahoituksen tai kansainvälisen vähittäiskaupan opintoihin. Maisteriopinnoissa voit syventää osaamistasi suomenkielisissä maisteriopinnoissa laskentatoimeen ja yritysjuridiikkaan, laskentatoimeen ja rahoitukseen, palvelujohtamiseen tai innovaatiojohtamiseen erikoistuen. Englanninkielisen maisteritutkinnon voit suorittaa Tourism Marketing and Management tai International Business and Sales Management maisteriopinnoissa.
Kauppatieteiden tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä monenlaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä. Tutustu kauppatieteiden laitoksen verkkosivuihin.
Aikaisempien opintojen, ml. avoimen yliopiston opintojen perusteella valittavat
- Opintopisteet: 60 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan 20 opiskelijaa molemmille kampuksille
Hakijalla on oltava suoritettuna Itä-Suomen yliopistossa seuraavat pakolliset opintojaksot:
5210104 Johtamisen perusteet, 6 op
5210105 Markkinoinnin perusteet, 6 op
5210102 Laskentatoimen perusteet, 6 op
5210103 Rahoituksen perusteet, 6 op
5210110 Taloustieteen perusteet, 6 op
5210211 Johdon laskentatoimen perusteet, 6 op
5210212 Tilinpäätösanalyysi ja arvonmääritys, 6 op
5210109 Yritysoikeuden perusteet, 6 op
5210201 Henkilöstövoimavarojen johtaminen ja johtajuus, 6 op
5213216 Vastuullinen markkinointi, 6 op
Valinnassa huomioitavien opintojen opintopisteillä painotetun keskiarvon on oltava vähintään 3,0. Jos kelpoisia hakijoita on enemmän kuin voidaan ottaa, valinta suoritetaan valinnassa huomioitavien pakollisten kauppatieteellisten opintojen (60 op) painotetun keskiarvon mukaan.
Valinta tutkinto-opiskelijaksi tapahtuu yhteishaussa (hakukohde: Aikaisemmat opinnot, ml. avoimen yliopiston opinnot). Tarkasta tarkat valintaperusteet ja muut tiedot tutkinto-opiskelijaksi hakeutumisesta kauppatieteiden sivuilta.
Maisterihaku kauppatieteiden tutkinto-opiskelijaksi
- Opintopisteet: vähintään 60 opintopistettä
- Opiskelijamäärä: Valitaan 7 opiskelijaa molemmille kampuksille
Vähintään alemman korkeakoulututkinnon suorittanut hakija voidaan valita suorittamaan kauppatieteiden maisterin tutkintoa. Maisterihaussa kummallakin kampuksella on yksi hakukohde (KTM, Joensuu ja KTM, Kuopio) ja siinä kaksi suuntautumisvaihtoehtoa. Voidakseen tulla valituksi hakijalla on oltava tutkielman tai lopputyön arvosana vähintään 3/5. Hakijalla on oltava suoritettuna vähintään 60 opintopistettä kauppatieteellisiä, Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden tutkintoihin soveltuvia, korkeakoulussa suoritettuja opintoja. Katso tarkemmin valintaperusteista.
Valinta tehdään ensisijaisesti haettavalle suuntautumisvaihtoehdolle soveltuvien korkeakouluopintojen määrän sekä soveltuvien opintojen keskiarvon perusteella.
Tutustu kauppatieteiden maisteriohjelmiin ja valintaperusteisiin.
Opiskelu avoimessa yliopistossa
Opinnot ovat suoritettavissa pääosin verkko-opintoina. Tietoa ilmoittautumisesta ja avoimen yliopiston maksuista.
Lisätietoja


Kulttuurintutkimuksen koulutusohjelmassa opiskelet monipuolisen tutkinnon kiinnostuksesi mukaan ja tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä erilaisissa tehtävissä esimerkiksi suunnittelijana, tiedottajana, tutkijana tai opetustehtävissä kulttuuri- ja sivistysorganisaatioissa, yrityksissä, hankkeissa ja järjestöissä. Lue lisää opinnoista ja suuntautumisvaihtoehdoista.
Itä-Suomen yliopiston humanistiselle osastolle Joensuun kampukselle valitaan kulttuurintutkimukseen aikaisempien opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta 10 opiskelijaa, jotka ovat suorittaneet kulttuurintutkimuksen avoimen yliopiston moduulin opinnot (25 op) hyvin tiedoin (3/5) tai painotetulta keskiarvoltaan vähintään hyvin tiedoin (3/5) suoritettu perusopintokokonaisuus (25–30 op) siinä oppiaineessa, jonka hakija haluaa pääaineekseen (kirjallisuus, perinteentutkimus tai kulttuurintutkimuksen erikoistumisala kulttuuriantropologia, mediakulttuuri ja viestintä, etnomusikologia, sukupuolentutkimus tai taiteensosiologia) taikka lähialalla. Lähialan aiempien opintojen soveltuvuuden arvioi kulttuurintutkimuksen vastuuprofessori.
Itä-Suomen yliopiston avoimessa yliopistossa on opetustarjonnassa kulttuurintutkimuksen väyläopinnot (25 op) ja kirjallisuuden (30 op), mediakulttuurin ja viestinnän (30 op) perusopinnot.
- Kulttuurintutkimuksen väyläopinnot (25 op)
- Kirjallisuuden perusopinnot (30 op)
- Mediakulttuurin ja viestinnän perusopinnot (30 op)
Tutustu tutkinto-opiskelijaksi keväällä 2022 hakemiseen kulttuurintutkimuksen opintojen sivuilla.
- Ala: Kulttuurintutkimus
- Opintopisteet: 25 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan 10 opiskelijaa tutkinto-opiskelijaksi aikaisempien opintojen perusteella.
Mitä ovat kulttuurintutkimuksen väyläopinnot?
Avoimessa yliopistossa suoritettavat opinnot ovat 25 opintopisteen kokonaisuus. Kulttuurintutkimuksen opinnot ovat tutkinto-opetukseen integroituja opintoja. Opinnot ovat suoritettavissa monimuotoisesti, opinnot ovat aikataulutettuja ja niihin voi sisältyä lähiopetusta Joensuun kampuksella.
Opintoihin ilmoittaudutaan Opintopolku-palvelussa. Tutustu opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin avoimessa yliopistossa.
Lisätietoja

Itä-Suomen yliopiston Teologian osaston ja Avoimen yliopiston väylä tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta toteutuu myös lukuvuonna 2022-2023. Suorittamalla yleisen teologian opintoja sekä tutkintoon sisältyviä kieli- ja viestintäopintoja voit hakea tutkinto-opiskelijaksi ilman erillistä valintakoetta kandidaatti + maisterikoulutukseen. Voit hyödyntää avoimen yliopiston opintoja myös hakiessasi suoraan teologian maisterikoulutukseen, jos sinulla on jo aiempi yliopistotutkinto.
Läntisen teologian koulutusohjelmaan voit hakea kolmen väylän kautta:
- A-väylässä (väyläryhmä) opiskelija suorittaa valintakriteereissä ilmoitetut opinnot (25op + 4op) arvosanavaatimusten mukaisesti yhden lukuvuoden aikana. Väyläryhmässä hakevilla on tutkinto-opiskelupaikkatakuu, kun valintakriteerit täyttyvät.
- B-väylässä opiskelija voi suorittaa valintakriteereissä ilmoitetut opinnot (25op+4op) kymmenen vuoden sisällä. B-väylän kautta lukuvuonna 2022-23 valitaan viisi (5) opiskelijaa opintomenestyksen perusteella.
- C-väylässä opiskelija suorittaa UEF:n Avoimessa yliopistossa tarjolla olevat teologian perus- ja aineopinnot (60op) kymmenen vuoden sisällä. C-väylän kautta lukuvuonna 2022-23 tutkinto-opiskelijaksi valitaan neljä (4) opiskelijaa opintomenestyksen perusteella.
Väyläopiskelijat hakevat tutkinto-opiskelijoiksi kevään toisessa yhteishaussa Itä-Suomen yliopiston Teologian osastolle.
Lisäksi voit hakea tutkinto-opiskelijaksi maisterihaun kautta valintakriteerien täyttyessä.
Teologian opetus perustuu kriittiseen tutkimukseen kristinuskon maailmanlaajuisesta merkityksestä. Itä-Suomen yliopistossa erityinen mielenkiinnon kohde on idän ja lännen kristillisten perinteiden kohtaaminen. Teologin suuntautumisvaihtoehdon mukainen tutkinto täyttää Suomen evankelisluterilaisen kirkon edellytykset hakea pappisvirkaa, mikäli opiskelija suorittaa kirkon virkaan vaadittavat soveltavat opinnot. Yhteiskunnalliset soveltavat opinnot suorittavalle suuntautumisvaihtoehto antaa valmiudet teologista asiantuntemusta vaativiin tehtäviin yhteiskunnassa ja uskonnollisissa yhteisöissä.
Tutustu myös teologian osaston verkkosivuihin.
Yleisen teologian väyläryhmä (A-väylä) lukuvuonna 2022-2023
Yleisen teologian väyläryhmään valitaan enintään viisikymmentä (50) opiskelijaa.
Väyläryhmä suorittaa lukuvuoden 2022-2023 aikana yhteensä 29 opintopistettä väyläopintoja Avoimessa yliopistossa. Suorittamalla opinnot vähintään hyvin tiedoin (3/5) ryhmän mukana, opiskelija valitaan kevätlukukauden 2023 yhteishaussa läntisen teologian tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon.
Valintakriteerit täyttävillä väyläryhmän opiskelijoilla on varma sisäänpääsy tutkinto-opiskelijaksi!
- Hakuaika: Ilmoittautuminen teologian väyläryhmään ma 11.7.2022 – to 21.7.2022 (katso tiedot väyläryhmän valinnasta tarkemmin alta). Ilmoittautuminen avoimen yliopiston opintoihin alkaa 12.8.2022
- Opintopisteet: 29
- Opiskelijamäärä: Väyläryhmään valitaan enintään 50 opiskelijaa
Väyläopinnot muodostuvat
- Yleisen teologian perusopinnoista 25 op,
- Tieteenfilosofiaa teologeille 2op sekä
- English Academic reading skills 2 op -opintojaksosta.
Tutustu opinto-oikeuksiin ja maksuihin Avoimessa yliopistossa.
Väyläryhmässä suoritettavia opintoja ei hyväksilueta aiemmilla opinnoilla, vaan vaaditut 29 opintopisteen opinnot tulee suorittaa lukuvuoden 2021-2022 aikana. Mikäli sinulla on jo suoritettuna väyläopinnot tai osa niistä, kannattaa hakeutua tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väylässä väyläryhmän ulkopuolella.
Opinnot suoritetaan suomen kielellä ja opinnot sisältävät myös englanninkielistä oppimateriaalia. (Tutustu myös kielitaitovaatimuksiin hakeutuessa tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon.)
Opinnot ovat suoritettavissa verkkovälitteisesti lukuun ottamatta muutamia väyläryhmän tapaamispäiviä Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella lukuvuoden 2021–2022 aikana. Lähiopetuspäiviin osallistuminen on väyläryhmäläisille pakollista.
Opiskelijavalinta väyläryhmään
Ilmoittautuminen Opintopolussa.
Valinta väyläryhmään on kaksivaiheinen:
Ensimmäinen vaihe: Ilmoittautuminen väyläryhmään alkaa maanantaina 11.7.2022 klo 9.00 ja päättyy torstaina 21.7.2022 klo 15.00 tai kun 50 ilmoittautumista tulee täyteen. Ilmoittautuminen tehdään opintopolku.fi -palvelussa ja se edellyttää vahvaa tunnistautumista.
Toinen vaihe: Paikka lopullisessa väyläryhmässä varmistuu väyläopintojen alkaessa. Karsinta tapahtuu opintomenestyksen perusteella opintojen syyslukukaudella.
Mikäli opiskelija ei läpäise toista vaihetta, hän voi silti jatkaa opintoja Avoimessa yliopistossa väyläryhmän ulkopuolella ja hakea opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi B-väylän kautta. A-väyläryhmäläisillä on varma pääsy tutkinto-opiskelijaksi valintakriteerit täyttäessään ja muut aloituspaikat täytetään valintakriteerien mukaisesti.
B- väylässä hakija suorittaa kymmenen vuoden sisällä valintakriteerien mukaiset Avoimen yliopiston opinnot:
- Yleisen teologian perusopinnot 25op,
- Tieteenfilosofiaa teologeille 2op sekä
- English Academic Reading Skills for Theology 2op,
- yhteensä 29op
Hakija hakee tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopiston Teologian osastolle yhteishaun toisessa haussa keväällä 2023. B-väylästä valitaan vähintään viisi (5) opiskelijaa opintomenestyksen perusteella.
A- ja B-väylistä tutkinto-opiskelijaksi valitaan yhteensä 25 hakijaa. Mikäli A-väylässä pyrkijöitä on vähemmän kuin 20, jyvittyvät nämä paikat B-väylään.
C-väylässä hakija suorittaa kymmenen vuoden sisällä valintakriteerien mukaiset Avoimen yliopiston opinnot:
- Yleisen teologian perusopinnot 25op sekä
- Yleisen teologia aineopinnot 35op
- yhteensä 60op
Hakija hakee tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopiston Teologian osastolle yhteishaun toisessa haussa keväällä 2023. C-väylästä valitaan neljä (4) opiskelijaa opintomenestyksen perusteella.
C-väylässä hakeva voi hakea opintojensa perusteella myös B-väylän haussa, mikäli hän on suorittanut myös Tieteenfilosofiaa teologeille 2op sekä English Academic Reading Skills for Theology 2op -kurssit.
Maisterihaku läntisen teologian teologin koulutukseen
- Hakuaika: Ilmoittautuminen avoimen yliopiston opintoihin alkaa syyslukukaudella 12.8.2022 ja kevätlukukaudella 14.12.2022
- Opintopisteet: 60 opintopistettä
- Opiskelijamäärä: maisterihaussa valittavien määrä varmistuu syksyllä 2022
Maisterihaussa hakijalla on oltava suoritettuna alempi tai ylempi yliopistotutkinto ja sen osana tai lisäksi enintään kymmenen vuotta aiemmin suoritetut
- yleisen teologian perusopinnot 25op ja
- yleisen teologian aineopinnot 35op (yht. 60 op).
Valintaperusteena olevien opintojen painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 3/5 tai hyvät tiedot.
Haku tutkinto-opiskelijaksi on yhteishaussa keväällä 2023. Tutustu koulutukseen hakemiseen Läntisen teologian sivulla.
Opiskelu avoimessa yliopistossa
Teologian opinnot ovat suoritettavissa etänä yhtä tenttiä lukuun ottamatta. Suoritustavat vaihtelevat opintojaksoittain (tehtävät, verkkotyöskentely, verkkovälitteinen kontaktiopetus, tentit). Opinnoissa on käytössä verkko-oppimisympäristö UEF Moodle. Tutustu opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin Avoimessa yliopistossa.
Lisätietoja

- Opintopisteet: 25 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan enintään 10 opiskelijaa avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi
Avoimen yliopiston väyläopinnot
Haluatko etsiä ratkaisuja alueellisiin ja maailmanlaajuisiin ympäristön, kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin kysymyksiin? Maantieteen ja ympäristöpolitiikan opinnot käsittelevät ympäristöön liittyviä ajankohtaisia teemoja.
Maantiede ja ympäristöpolitiikka, Joensuu
Avoimen yliopiston opintojen perusteella valitaan maantiede ja ympäristöpolitiikka -hakukohteeseen (maantieteen, yhteiskuntamaantieteen tai ympäristöpolitiikan opintoihin) enintään 10 hakijaa, jotka ovat suorittaneet maantieteen alan (ml. talousmaantiede, aluetiede ja suunnittelumaantiede), yhteiskuntamaantieteen tai ympäristöpolitiikan perusopinnot (vähintään 25 op) vähintään arvosanalla hyvät tiedot tai 3/5. Opinnot eivät saa olla 10 vuotta vanhempia.
Maantieteiden ja ympäristöpolitiikan perusopinnot 25 op
Lue ilmoittautumisesta ja avoimen yliopiston maksuista.
Onko sinulla aiempi korkeakoulututkinto? Voit hakea maisteriopintoihin maisterihaussa, jos olet suorittanut soveltuvan korkeakoulututkinnon ja hakukohteen edellyttämät opinnot. Haku tutkinto-opiskelijaksi on yhteishaussa keväällä 2022. Tutustu opintoihin hakemiseen maantieteen ja ympäristöpolitiikan sivulla.
Tutustu opinto-oikeuksiin ja maksuihin Avoimessa yliopistossa.
Lisätietoja

Oletko kiinnostunut valosta, aineesta tai abstrakteista rakenteista tieteiden taustalla? Matematiikka, fysiikka ja kemia ovat perustieteitä, joilla on lukemattomia sovellusaloja. Avoimen yliopiston väylä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden hakea tutkinto-opiskelijaksi näihin luonnontieteihin kuuluviin perustieteisiin. Matematiikan, fysiikan ja kemian koulutuksesta vastaavat yhteistyössä fysiikan ja matematiikan laitos sekä kemian laitos. Lue lisää opinnoista ja suuntautumisvaihtoehdoista.
Avoimen yliopiston väylä kandidaatti + maisterikoulutukseen
- Opintopisteet: 15 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan enintään 10 opiskelijaa aiempien opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi
Avoimen yliopiston väylän kautta valitaan enintään 10 hakijaa, jotka ovat suorittaneet matematiikan, fysiikan tai kemian alalle vaadittavat avoimen yliopiston opinnot tai muita aikaisemmin suoritettuja soveltuvia korkeakouluopintoja. Avoimessa yliopistossa suoritettuja opintoja (matematiikka, fysiikka ja/tai kemia) tulee olla vähintään 15 op ja ne tulee olla suoritettu vähintään hyvin tiedoin (3/5).
Muilla soveltuvilla korkeakouluopinnoilla hakevien valinta tehdään aikaisempien opintojen soveltuvuuden ja opintomenestyksen perusteella. Opintojen soveltuvuuden arvioi tiedekunta. Jos hyväksyttävissä olevia hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, hakijat asetetaan järjestykseen valinnan perusteena olevien opintojen keskiarvon perusteella.
Haku tutkinto-opiskelijaksi on yhteishaussa keväällä 2022. Koulutukseen hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-verkkopalvelun kautta.
Seuraavat perusopinnot soveltuvat väyläopinnoiksi:
Matematiikan perusopinnot Joensuu tai Kuopio
Fysiikan perusopinnot Joensuu tai Kuopio
Kemian perusopinnot Joensuu
Opiskelu Avoimessa yliopistossa
Tutustu opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin Avoimessa yliopistossa.
Lisätietoja


Metsäala on kestävän kehityksen edelläkävijä. Metsät ovat monipuolisin uusiutuva luonnonvara maailmassa. Metsät tarjoavat lukemattomia aineellisia ja aineettomia hyödykkeitä ihmiskunnan tarpeisiin. Uusiutuvien luonnonvarojen merkityksen kasvaessa metsien tuottamat raaka-aineet tarjoavat mahdollisuudet moniin tulevaisuuden innovaatioihin. Siten metsien ja niiden tarjoamien hyödykkeiden käytön turvaaminen on metsätieteiden keskeisimpiä tavoitteita.
Suorittamalla avoimessa yliopistossa metsätieteen perusopinnot 26 op voit hakea tutkinto-opiskelijaksi (maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti + maisteri) hakukohteessa Aiemmat opinnot (ml. Avoimen yliopiston opinnot). Avoimen väylä voi vaatia opintosuoritteita kahden vuoden aikajaksolta. Huom! Koko perusopintokokonaisuutta ei voi suorittaa lukuvuoden 2021-2022 aikana.
- Opintopisteet: 26 op
- Opiskelijamäärä: Aikaisempien korkeakouluopintojen perusteella valitaan 3 opiskelijaa (esim. avoimen yliopiston opinnot tai muut korkeakouluopinnot)
Sisältö ja hakuedellytykset
Metsätieteen väyläopinnot muodostuvat metsätieteen perusopinnoista. Suoritettuaan vaaditut opinnot vähintään hyvin tiedoin (3/5) opiskelija voi hakea niiden perusteella tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon.
Haku tutkinto-opiskelijaksi on yhteishaussa keväällä 2022. Koulutukseen hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-verkkopalvelun kautta. Tutustu metsätieteisiin ja hakuvaihtoehtoihin.
Opiskelu Avoimessa yliopistossa
Metsätieteen opintojen suoritustavat vaihtelevat opintojaksoittain. Tarkista kunkin opintojakson suoritustapa Opintopolku.fi-verkkopalvelusta. Lue ilmoittautumisesta ja avoimen yliopiston maksuista.
Lisätietoja

Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen ja avoimen yliopiston yhteistyönä kehittämä väylä mahdollistaa pääsyn tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta! Suorittamalla avoimessa yliopistossa yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op vähintään hyvin tiedoin (3/5), voi hakea oikeusnotaarin (ON) ja oikeustieteiden maisterin (OTM) tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väylässä. Väylässä on 30 aloituspaikkaa ja valinta tehdään ensisijaisesti opintomenestyksen perusteella.
Oikeusnotaarin ja oikeustieteiden maisterin yleisjuristitutkintoihin johtavassa oikeustieteen koulutuksessa perehdytään monipuolisesti kaikkiin keskeisiin oikeudenaloihin eikä tutkinnossa ole pää- eikä sivuainetta. Opiskelijat valitsevat erikoistumisalansa maisterivaiheessa. Koulutuksessa opiskellaan oikeusnotaarin (3 v) ja oikeustieteen maisterin (2 v) tutkinto. Oikeudellisen osaamisen lisäksi, opiskelijat harjaantuvat opintojen aikana myös hyvään kirjalliseen ja suulliseen viestintään, joita taitoja tarvitaan työelämässä. Oikeustieteellisen alan tutkinnot antavat kelpoisuuden tuomarin tehtäviin ja vastaaviin muihin yleisjuristitutkintoa edellyttäviin ammatteihin. Opetusta on kehitetty työelämän tarpeita huomioiden ja joustavat etäopiskelumahdollisuudet mahdollistavat opiskelun eri elämäntilanteissa. Valtakunnallisessa opiskelijapalautekyselyssä Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitokselta valmistuneet oikeusnotaarit ovat muista oikeustieteellisistä tiedekunnista valmistuneita oikeusnotaareita tyytyväisempiä saamaansa koulutukseen. Tutkinnon suorittaneiden työllistymistilanne on erittäin hyvä. Tutustu töissä.fi:stä valmistuneiden työllistymisen lukuihin.
Avoimen yliopiston väylä oikeusnotaari + oikeustieteiden maisterikoulutukseen
- Opintopisteet: 60 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan 30 opiskelijaa avoimen yliopiston väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi
Oikeustieteen väyläopinnot muodostuvat
- Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op Avoimessa yliopistossa
Suoritettuaan vaaditut opinnot vähintään hyvin tiedoin (3/5) opiskelija voi hakea niiden perusteella tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon. Ks. oikeustieteiden laitoksen tiedote keväällä 2021 avattavasta väylästä Suomen suurimmasta ON/OTM-väylästä. Tiedotteessa on alustavasti kerrottu tarkemmin myös väyläkriteereistä.
Haku tutkinto-opiskelijaksi on yhteishaussa keväällä 2021. Tutustu koulutukseen hakemiseen oikeustieteiden sivulla.
Opiskelu Avoimessa yliopistossa
Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op ovat suoritettavissa täysin etäopintoina ja suoritustavat vaihtelevat opintojaksoittain (yleiset kirjatentit/verkkotentit, tehtävät, verkkotyöskentely). Opinnoissa on käytössä uef//Moodle- ja digikampus.fi-verkkoympäristöt. Opinnoissa ei ole kiintiöitä, kaikki kiinnostuneet otetaan mukaan opintoihin. Tutustu opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin Avoimessa yliopistossa.
Lisätietoja

Itä-Suomen yliopiston Teologian osaston ja Avoimen yliopiston yhteistyönä kehittämä väylä tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta toteutuu myös lukuvuonna 2022-2023 sekä teologin että kirkkomuusikon koulutusohjelmiin.
Suorittamalla ortodoksisen teologian opintoja sekä tutkintoon sisältyviä kieli- ja viestintäopintoja voit hakea tutkinto-opiskelijaksi ilman erillistä valintakoetta kandidaatti + maisterikoulutukseen. Kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehdossa tulee lisäksi suorittaa hyväksytysti musiikkikoe. Voit hyödyntää avoimen yliopiston opintoja myös hakiessasi suoraan teologian maisterikoulutukseen, jos sinulla on jo aiempi yliopistotutkinto.
Itä-Suomen yliopisto on Pohjoismaiden ainoa yliopistotasoista ortodoksisen teologian koulutusta ja tutkimusta harjoittava yksikkö. Avoimen yliopiston opintojen perusteella voi hakea ortodoksisen teologian koulutusohjelmassa kahteen suuntautumisvaihtoehtoon.
Teologin suuntautumisvaihtoehdon tutkinto antaa kelpoisuuden ortodoksisen kirkon työsuhteisen papin ja diakonin tehtäviin sekä valmiudet muihin ortodoksisen teologian asiantuntemusta vaativiin tehtäviin esimerkiksi tiedotusvälineissä tai kulttuurielämässä. Opintojen tavoitteena on perehdyttää opiskelija pääasiallisesti ortodoksisen kirkon teologiaan, historiaan ja nykytilanteeseen. Kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehto antaa kelpoisuuden ortodoksisen kirkon kanttorin tehtäviin sekä valmistaa muihin ortodoksisen kirkkomusiikin asiantuntemusta vaativiin tehtäviin.
Ortodoksisen teologian koulutusohjelmiin voit hakea kolmen väylän kautta:
- A-väylässä (väyläryhmä) opiskelija suorittaa valintakriteereissä ilmoitetut opinnot (25op + 4op) arvosanavaatimusten mukaisesti yhden lukuvuoden aikana. Väyläryhmässä hakevilla on tutkinto-opiskelupaikkatakuu, kun valintakriteerit täyttyvät.
- B-väylässä opiskelija voi suorittaa valintakriteereissä ilmoitetut opinnot (25op+4op) kymmenen vuoden sisällä. Kaikki vaadittavat opinnot vähintään hyvin tiedoin (3/5) suorittaneet valitaan tutkinto-opiskelijoiksi.
- C-väylässä opiskelija suorittaa UEF:n Avoimessa yliopistossa tarjolla olevat teologian perus- ja aineopinnot (60op) kymmenen vuoden sisällä. C-väylän kautta lukuvuonna 2022-23 tutkinto-opiskelijaksi valitaan kolme (3) opiskelijaa opintomenestyksen perusteella.
Tutustu myös teologian osaston verkkosivuihin.
Ortodoksisen teologian väyläryhmä lukuvuonna 2022-2023
Ortodoksisen teologian väyläryhmään valitaan enintään viisikymmentä (50) opiskelijaa.
Väyläryhmä suorittaa lukuvuoden 2022-2023 aikana yhteensä 29 opintopistettä väyläopintoja Avoimessa yliopistossa. Suorittamalla opinnot vähintään hyvin tiedoin (3/5) ryhmän mukana, opiskelija valitaan kevätlukukauden 2023 yhteishaussa teologian tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon joko teologin tai kirkkomusiikin koulutusohjelmaan hakijan valinnan mukaan. Kirkkomusiikin koulutusohjelmaan hakiessa tulee hakijan suorittaa hyväksytysti myös keväällä 2023 järjestettävä musiikkikoe.
Valintakriteerit täyttävillä väyläryhmän opiskelijoilla on varma sisäänpääsy tutkinto-opiskelijaksi!
- Hakuaika: Ilmoittautuminen teologian väyläryhmään ma 11.7.2022 – to 21.7.2022 (katso tiedot väyläryhmän valinnasta tarkemmin alta). Ilmoittautuminen avoimen yliopiston opintoihin alkaa 12.8.2022
- Opintopisteet: 29
- Opiskelijamäärä: väyläryhmään valitaan enintään 50 opiskelijaa
Väyläopinnot muodostuvat
- Ortodoksisen teologian perusopinnoista 25 op,
- Tieteenfilosofiaa teologeille 2op -opintojaksosta ja
- English Academic reading skills 2 op -opintojaksosta.
Väyläryhmässä suoritettavia opintoja ei hyväksilueta aiemmilla opinnoilla, vaan vaaditut 29 opintopisteen opinnot tulee suorittaa lukuvuoden 2022-2023 aikana. Mikäli sinulla on jo suoritettuna väyläopinnot tai osa niistä, kannattaa hakeutua tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston B-väylässä väyläryhmän ulkopuolella.
Opinnot suoritetaan suomen kielellä ja opinnot sisältävät myös englanninkielistä oppimateriaalia. (Tutustu myös kielitaitovaatimuksiin hakeutuessa tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon.)
Opinnot ovat suoritettavissa verkkovälitteisesti. Myös väyläryhmän kokoontumiset tapahtuvat verkossa. Väyläryhmän kokoontumisissa pääset tutustumaan opintojaksojen opettajiin ja saat hyödyllistä tietoa opintojaksojen menestyksekkään suorittamisen tueksi.
Opiskelijavalinta väyläryhmään (A-väylä)
Ilmoittautuminen Opintopolussa.
Valinta väyläryhmään on kaksivaiheinen.
Ensimmäinen vaihe: Ilmoittautuminen väyläryhmään alkaa maanantaina 11.7.2022 klo 9.00 ja päättyy torstaina 21.7.2022 klo 15.00 tai kun 50 ilmoittautumista tulee täyteen. Ilmoittautuminen tehdään opintopolku.fi -palvelussa ja se edellyttää vahvaa tunnistautumista.
Toinen vaihe: Paikka lopullisessa väyläryhmässä varmistuu väyläopintojen alkaessa. Karsinta tapahtuu opintomenestyksen perusteella syyslukukauden aikana.
Mikäli opiskelija ei läpäise toista vaihetta, hän voi silti jatkaa opintoja Avoimessa yliopistossa väyläryhmän ulkopuolella B-väylässä ja hakea opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi. Väyläryhmäläisillä on varma pääsy tutkinto-opiskelijaksi valintakriteerit täyttäessään. Myös muut aloituspaikat täytetään valintakriteerien mukaisesti.
B-väylä
B-väylässä tutkinto-opiskelijoiksi valitaan kaikki hakijat, jotka ovat suorittaneet ortodoksisen teologian väyläryhmän mukaiset opinnot kymmenen vuoden sisällä:
- ortodoksisen teologian perusopinnot (25 op) vähintään hyvin tiedoin (3/5)
- Itä-Suomen yliopiston opetussuunnitelman mukaisen English Academic Reading Skills 2 op -opintojakson, sekä
- Itä-Suomen yliopiston opetussuunnitelman mukaisen Tieteenfilosofiaa teologeille 2 op -opintojakson.
C-väylä
Aiempien teologian yliopisto-opintojen perusteella valitaan kolme (3) hakijaa.
Ryhmässä C valintakelpoisuuden edellytyksenä ovat enintään kymmenen vuotta aikaisemmin suoritetut ortodoksisen teologian perus- ja aineopinnot (60 op/35 ov) tai vastaavan sisältöiset ortodoksisen teologian yliopisto-opinnot, ml. avoimen yliopiston opinnot. Suoritusajankohdiksi katsotaan perus- ja aineopintokokonaisuuksien suorituspäivät, ja vanheneminen lasketaan hakuajan alkupäivästä. Valintaperusteena olevien opintojen painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 3/5 tai hyvät tiedot.
Vaaditut opintokokonaisuudet:
Mikäli valintakriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, täytetään paikat valintaperusteena olevien teologian opintojen painotetun keskiarvon osoittaman paremmuusjärjestyksen perusteella. Mikäli hakijoilla on sama painotettu keskiarvo, asettuvat hakijat samalle valintasijalle.
Maisterihaku ortodoksisen teologian teologin tai kirkkomusiikin koulutukseen
- Hakuaika: Ilmoittautuminen avoimen yliopiston opintoihin alkaa syyslukukaudella 12.8.2022 ja kevätlukukaudella 14.12.2022
- Opintopisteet: 25–60 opintopistettä
- Opiskelijamäärä: maisterihaussa valittavien määrä varmistuu syksyllä 2022
Maisterihaussa teologin suuntautumisvaihtoehtoon hakijalla on oltava suoritettuna alempi tai ylempi yliopistotutkinto ja sen osana tai lisäksi enintään kymmenen vuotta aiemmin suoritetut
Valintaperusteena olevien opintojen painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 3/5 tai hyvät tiedot.
Maisterihaussa kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehtoon hakijalla on oltava suoritettuna alempi tai ylempi yliopistotutkinto tai musiikin alan ammattikorkeakoulututkinto. Lisäksi tulee olla tutkinnon osana tai lisäksi enintään kymmenen vuotta aiemmin suoritetut
Lisäksi kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehdossa musiikillinen osaaminen tulee olla osoitettu kriteereissä määritellyillä opinnoilla.
Haku tutkinto-opiskelijaksi on yhteishaussa keväällä 2022. Tutustu koulutukseen hakemiseen Ortodoksisen teologian sivulla.
Opiskelu avoimessa yliopistossa
Teologian opinnot ovat suoritettavissa etänä yhtä tenttiä lukuun ottamatta. Suoritustavat vaihtelevat opintojaksoittain (tehtävät, verkkotyöskentely, verkkovälitteinen kontaktiopetus, tentit). Opinnoissa on käytössä verkko-oppimisympäristö UEF Moodle. Tutustu opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin Avoimessa yliopistossa.
Lisätietoja

Ruotsin kielen ja Pohjoismaiden asiantuntijoita arvostetaan työelämässä. Toisen kotimaisen kielen osaamista tarvitset sekä julkishallinnossa että yksityisellä sektorilla. Lue lisää opinnoista ja suuntautumisvaihtoehdoista.
Itä-Suomen yliopiston humanistiselle osastolle Joensuun kampukselle valitaan ruotsin kieleen aikaisempien opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta 5 opiskelijaa, jotka ovat suorittaneet ruotsin perusopinnot (väh. 25 op) vähintään kokonaisarvosanalla hyvät tiedot (3/5).
Tutustu ruotsin kielen tutkinto-opiskelijaksi keväällä 2022 hakemiseen ruotsin kielen opintojen sivuilla.
- Opintopisteet: 30 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan 5 opiskelijaa aikaisempien opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi
Mitä ovat ruotsin kielen väyläopinnot?
Avoimessa yliopistossa suoritettavat opinnot ovat 30 opintopisteen kokonaisuus. Perusopinnot sisältävät lähiopetusta Joensuun kampuksella.
Ruotsin kielen perusopinnot (30 op)
Opintoihin tulee hakea opinto-oikeutta valintamenettelyn kautta. Lue hakuprosessista lisää Opintopolusta. Tutustu avoimen yliopiston opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin sivuillamme.
Lisätietoja

Oletko kiinnostunut sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaatiosta ja tiedonhallinnan innovatiivisten muutosten ja kehittämisen suunnittelusta, toteuttamisesta ja arvioimisesta? Kansainvälisesti akkreditoidun sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon maisteriohjelma tarjoaa valmiudet tiedonhallinnan asiantuntijana toimimiseen sosiaali- ja terveydenhuollossa. Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallintoa voit opiskella ainoastaan Itä-Suomen yliopistossa!
Maisterihaku sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon pääaineeseen on tarkoitettu sinulle, jolla on suoritettuna soveltuva ammattikorkeakoulututkinto sekä 30 op edestä soveltuvia yliopisto-opintoja tai kandidaatin tutkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu soveltuvat perus- ja aineopinnot. Maisterihaussa voit hakea myös, jos sinulla on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto (amk tai yliopisto). Tarkemman kuvauksen valintaperusteista ja soveltuvista tutkinnoista löydät Opintopolusta.
- Laajuus: 25 op
- Opiskelijamäärä: Maisteriopintoihin valitaan 20 opiskelijaa
Opiskelu avoimessa yliopistossa
Avoimessa yliopistossa suoritetuista Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon perusopinnoista on merkittävää hyötyä maisterihaussa. Suoritetusta perusopintokokonaisuudesta saa hakuvaiheessa 10 lisäpistettä. Perusopinnot toteutetaan kokonaan verkko-opintoina ja opiskelu tapahtuu Moodle-oppimisympäristössä. Lue lisää ilmoittautumisesta ja opintomaksuista avoimessa yliopistossa.
Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon perusopinnot 25 op sisältävät lv. 2020-2021 seuraavat opintojaksot:
- Johdatus sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaan 1 op
- Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan perusteet 4 op
- Sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä 5 op
- Tietosuoja ja -turva 5 op
- Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan ekosysteemi 5 op
- Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kirjallisuus 5 op
Opiskelijavalinta
Opiskelijavalinta tapahtuu hakijoiden suorittamien opintojen sekä perustelukirjeen perusteella. Opinnot pisteytetään valintaperusteissa esitetyllä tavalla ja hakijat asetetaan järjestykseen näistä saadun kokonaispistemäärän mukaisesti. Valintaperusteena on korkeakoulututkinto. Opiskelijaksi voidaan valita hakija, joka on suorittanut jonkin valintaperusteissa mainituista tutkinnoista, ja tutkinnosta riippuen myös vaaditut yliopisto-opinnot. Lue täsmälliset tiedot valintaperusteista ja hakijoiden pisteytyksestä Opintopolusta.
Opiskelu maisteriohjelmassa
Tutustu Sosiaali- ja terveyshallintotieteen pääaineeseen katsomalla video sote-tietohallinnon opinnoista. Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitoksen sivuilta löydät lisätietoa Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon maisteriohjelmasta.
Lisätietoja

Oletko kiinnostunut monialaisista johtamistehtävistä sosiaali- ja terveysalalla? Maisterihaku sosiaali- ja terveyshallintotieteen pääaineeseen on tarkoitettu sinulle, jolla on aiempi ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinto ja sen lisäksi suoritettuna vähintään sosiaali- ja terveyshallintotieteen perusopinnot tai terveyshallintotieteen, sosiaalihallintotieteen, hallintotieteen tai sosiaalityön perus- ja aineopinnot. Itä-Suomen yliopiston Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitokselta valmistuu maistereita monipuolisiin ja vaativiin johtamis-, asiantuntija- ja kehittämistehtäviin julkiselle, yksityiselle ja kolmannelle sektorille.
- Opintopisteet: Perusopinnot 25 op
- Opiskelijamäärä: Maisteriopintoihin valitaan 40 opiskelijaa
Opiskelu avoimessa yliopistossa
Sosiaali- ja terveyshallintotieteen perusopinnot toteutetaan kokonaan verkko-opintoina ja opiskelu tapahtuu Moodle-oppimisympäristössä. Lue lisää ilmoittautumisesta ja opintomaksuista avoimessa yliopistossa.
Maisterihaun opinnot muodostuvat aiemman tutkinnon lisäksi sosiaali- ja terveyshallintotieteen perusopinnoista 25 op:
- Johdatus sosiaali- ja terveyshallintotieteen opiskeluun ja lähtökohtiin 5 op
- Johdatus sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmään MOOC 3 op
- Sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä 2 op
- Johtamis- ja organisaatioteoriat 5 op
- Sosiaali- ja terveysjohtamisen perusteet 5 op
- Sosiaali- ja terveyshallintotieteen tutkimus 5 op
Opiskelijavalinta
Maisterihaussa opiskelijavalinta tapahtuu aiemman korkeakoulututkinnon, yliopistotasoisten perus- tai aineopintojen ja perustelukirjeen perusteella. Mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, voi valituksi tulemista vahvistaa suorittamalla yliopistotasoisia tutkimusmenetelmäopintoja tai toiset perusopinnot. Lue täsmälliset tiedot valintaperusteista ja hakijoiden pisteytyksestä Opintopolusta.
Opiskelu maisteriohjelmassa
Tutustu Sosiaali- ja terveyshallintotieteen pääaineeseen katsomalla video sote-johtamisen opinnoista. Löydät lisätietoa maisteriopinnoista Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitoksen sivuilta ja voit tutustua tarkemmin sotehallinnon maisteriohjelmaan.
Lisätietoja


Maisterintutkinto sosiaalityön pääaineesta antaa sinulle pätevyyden toimia laillistettuna sosiaalityöntekijänä. Yksilöiden ja perheiden toimintaedellytysten tukemiseen liittyvän auttamis- ja asiantuntijatyön ohella tekemäsi työ voi olla rakenteellista muutostyötä, jolloin työssä korostuvat yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja ihmisoikeudet. Sosiaalityön yliopistollinen koulutus antaa siis sinulle teoreettiset valmiudet yhdistää ja soveltaa ihmistä ja hänen elämäntilannettaan koskevaa tietoa laajempaan, yhteiskunnalliseen kontekstiin ja tunnistaa hyvinvoinnin vajeita tuottavia tekijöitä. Koulutuksen aikana kehittyvät ammatilliset valmiudet liittyvät interventioiden ymmärtämiseen, tekemiseen ja arvioitiin.
- Opintopisteet: 60 op
Mikä on avoimen väylä?
Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksen sosiaalityön oppiaineen tutkinto-opiskelijaksi voit hakea ilman todistusvalintaa tai pääsykoetta avoimen väylän kautta avoimessa yliopistossa suorittamiesi sosiaalityön opintojen perusteella. Väylän kautta valitaan 10 opiskelijaa.
Olet hakukelpoinen avoimen väylässä, mikäli sinulla on:
- kokonaan suoritettu ja suoritusoppilaitoksen kokonaisuutena arvioima sosiaalityön perusopintokokonaisuus (25 op) tai vastaava kyseisessä yliopistossa sosiaalityön perusopinnoiksi hyväksytty 25 op:n kokonaisuus, ja
- kokonaan suoritusoppilaitoksen vaatimassa laajuudessa (35-60 op) suoritettu ja kokonaisuutena arvioitu sosiaalityön aineopintokokonaisuus.
Perus- ja aineopintojen kokonaisuusarvosanan tulee olla vähintään hyväksytty, hyvä (3 tai 3/5).
Mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen seuraavasti:
- sosiaalityön aineopintokokonaisuuden arvosanan perusteella,
- sosiaalityön perusopintokokonaisuuden arvosanan perusteella,
- tutkintoon kuulumattomien yliopisto-opintojen, muiden kuin sosiaalityön opintojen, kokonaismäärän perusteella (vuoden 2020 valinnassa huomioidaan ainoastaan 1.8.2009 jälkeen suoritetut opinnot). Hyväksytty-merkinnällä suoritetut kokonaisuudet katsotaan suoritetuksi arvosanalla hyvä (3/5).
Onko sinulla aiempi korkeakoulututkinto? Lue lisää maisteriväylästä.
Sosiaalityön maisteriväylällä haetaan suoraan ylempään korkeakoulututkintoon, jonka suoritusaika on kaksi vuotta. Väylän kautta valitaan 15 opiskelijaa. Ollakseen hakukelpoinen opiskelijalla tulee olla avoimen yliopiston perus- ja aineopintojen lisäksi suoritettuna aiempi korkeakoulututkinto (yliopistotutkinto tai ammattikorkeakoulututkinto). Maisterivaiheen opintojen lisäksi opintoja täydennetään henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.
Yliopistotutkinnon ja ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat erillisissä ryhmissä. Mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, asetetaan hakijat paremmuusjärjestykseen.
Lisätietoa hausta ja muun muassa kriteereistä Opintopolku-palvelusta.
Opintojen toteutus
Sosiaalityön perusopinnoissa läsnäoloa vaativaa lähiopetusta yhdellä kurssilla (4h). Aineopinnoissa on myös joustava toteutus. Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksen sivuilta löydät lisätietoa sosiaalityön opinnoista. Lue ilmoittautumisesta ja avoimen yliopiston maksuista.
Lisätietoja

Sovelletun fysiikan pääaineopiskelijaksi voi hakeutua avoimen yliopiston väylässä, jos on suorittanut esimerkiksi matematiikan tai fysiikan perusopinnot avoimessa yliopistossa. Hyvä matematiikan taito on edellytys opinnoissa pärjäämiselle.
Tutkintovaiheen koulutus painottuu kandidaattiopinnoissa matematiikan ja fysiikan eri pääalojen opiskeluun. Ensimmäisten opiskeluvuosien opinnot antavat samat valmiudet kuin maailman parhaissa yliopistoissakin. Vahva matematiikan ja fysiikan osaamispohja tarjoaa hyvät edellytykset syventyä maisteriopinnoissa joko laskennalliseen, lääketieteelliseen, materiaali- tai ympäristöfysiikkaan. Sivuainevalinnoilla voit muokata tutkinnoista parhaiten omaa urasuunnitteluasi vastaavan kokonaisuuden, kuten esimerkiksi hyvät valmiudet sairaalafyysikon erikoistumiskoulutukseen.
Koulutuksesta vastaa sovelletun fysiikan laitos. Opiskelu tapahtuu Kuopion kampuksella, joka sijaitsee vahvasti kehittyvällä Savilahden alueella. Lue lisää opinnoista ja suuntautumisvaihtoehdoista
Avoimen yliopiston väylä kandidaatti + maisterikoulutukseen
- Opintopisteet: 25 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan 5 opiskelijaa aiempien opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi
Aikaisempien opintojen perusteella haettaessa soveltuvia opintoja ovat mm. yliopistossa suoritetut matematiikan ja fysiikan opinnot. Valinta tehdään aikaisempien opintojen soveltuvuuden ja opintomenestyksen perusteella. Aikaisemmin suoritettujen opintojen tulee laajuudeltaan ja tasoltaan vastata yliopiston fysiikan tai matematiikan perusopintoja (laajuus vähintään 25 op). Tutkinnon ja opintojen soveltuvuuden arvioi oppiaine. Hyvät matematiikan taidot ovat edellytys opinnoissa pärjäämiselle.
Haku opintoihin tapahtuu Opintopolku.fi-verkkopalvelun kauta; haku tutkinto-opiskelijaksi on yhteishaussa keväällä 2022.
Seuraavat perusopinnot käyvät väyläopinnoiksi:
Opiskelu Avoimessa yliopistossa
Tutustu ilmoittautumiseen, opinto-oikeuteen ja opintomaksuihin Avoimessa yliopistossa.
Lisätietoja

Suomen kielen ja kirjallisuuden koulutuksessa valmistut äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi tai kielen ja kirjallisuuden asiantuntijaksi. Koulutuksesta vastaa Itä-Suomen yliopiston humanistinen osasto. Opiskelu tapahtuu Joensuun kampuksella. Lue lisää opinnoista ja suuntautumisvaihtoehdoista.
Itä-Suomen yliopiston humanistiselle osastolle Joensuun kampukselle valitaan aikaisempien opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta 5 opiskelijaa, jotka ovat suorittaneet suomen kielen tai kirjallisuuden perusopinnot (väh. 25 op) vähintään kokonaisarvosanalla hyvät tiedot (3/5).
Tutustu tutkinto-opiskelijaksi keväällä 2022 hakemiseen suomen kielen ja kirjallisuuden opintojen sivuilla.
- Opintopisteet: väh. 25 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan 5 opiskelijaa aikaisempien opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi
Mitä ovat suomen kielen ja kirjallisuuden väyläopinnot?
Kirjallisuuden perusopinnot (30 op)
Kirjallisuuden opinnot ovat tutkinto-opetukseen integroituja opintoja, jotka sisältävät lähiopetusta Joensuun kampuksella. Opintoihin ilmoittaudutaan Opintopolku-palvelussa. Tutustu avoimen yliopiston opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin sivuillamme.
Lisätietoja

Itä-Suomen yliopistossa tietojenkäsittelytieteen opintoihin on monta väylää! Tälle mielenkiintoiselle tulevaisuuden alalle on mahdollisuus edetä erilaisilla taustoilla: avoimen yliopiston opintojen kautta, jossa puhdas avoimen väylä ja toisen asteen väylä, sekä aiempien korkeakouluopintojen kautta. Opinnoista valmistutaan luonnontieteiden kandidaatiksi ja filosofien maisteriksi.
Tietojenkäsittelytieteestä valmistuvalla on monia mahdollisuuksia työmarkkinoilla niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Ammattinimikkeitä tietojenkäsittelytieteestä valmistuneilla on lukuisia ja tulevaisuudessa varmasti vielä enemmän, sillä ala kehittyy huomaa vauhtia. Alan työllisyystilanne ja palkkataso on hyvä. Jo opiskeluvaiheessa voi suuntautua hyvin erilaisille alueille oman mielenkiintonsa mukaan, sillä tietojenkäsittelytiede tutkii ja kehittää kaikkea tietoon liittyvää; tiedonhallintaa, tiedon käsittelyä, muokkaamista ja hyödyntämistä.
- Opintopisteet: 15 op tai 25 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan 50 + 10 opiskelijaa avoimen yliopiston väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi
1. Toisen asteen tutkinnon suorittaneiden väylä: Valitaan enintään 50 ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakevaa hakijaa jotka ovat suorittaneet tietojenkäsittelytieteen opintoja vähintään 15 op, josta vähintään 5 op on ohjelmointia. Opinnot tulee olla suoritettuna siten, että niiden opintopisteillä painotettu keskiarvo on vähintään 3/5. Paikoista 25 on Kuopioon ja 25 Joensuuhun.
2. Avoimen yliopiston väylä: Valitaan enintään 10 vähintään tietojenkäsittelytieteen perusopinnot suorittanutta hakijaa, laajuus vähintään 25 op. Opinnot tulee olla suoritettu siten, että niiden opintopisteillä painotettu keskiarvo on vähintään arvosana hyvä (3/5). Hakija toimittaa motivaatiokirjeen, jossa esittää perustelut motivaatiostaan. Paikoista 5 on Kuopioon ja 5 Joensuuhun.
Katso valintaperusteet tietojenkäsittelytieteen sivulta. Aloituspaikkoja voidaan siirtää ryhmien välillä jos niitä jää jossain ryhmässä täyttämättä.
Opiskelu avoimessa yliopistossa
Opinnot ovat osin suoritettavissa verkkovälitteisesti. Opinnoissa on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle. Tutustu opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin avoimessa yliopistossa.
Lisätietoja


Itä-Suomen yliopiston terveyden edistämisen tutkinto-opiskelijaksi voi hakea avoimen yliopiston väylän kautta. Väyliä on kaksi: haku kandidaatin + maisterin tutkintoon tai soveltuvan terveysalan AMK-tutkinnon suorittaneilla haku suoraan maisteriopintoihin.
Kandidaatin + maisterin tutkintoon voit hakea suoritettuasi ergonomian ja työhyvinvoinnin, kansanterveystieteen TAI terveysliikunnan perusopinnot Avoimessa yliopistossa vähintään hyvin tiedoin (3). Hakijat osallistuvat valintakokeeseen. Maisteriopintoihin voit hakea suoritettuasi valintakriteerien mukaiset opinnot.
Terveyden edistämisen tutkinto-ohjelma muodostuu terveyden edistämisen kandidaattiohjelmasta (3 v) ja suuntautumisvaihtoehdon mukaisista maisteriopinnoista (2 v). Suuntautumisvaihtoehdon valinta tapahtuu kandidaatin tutkinnon aikana. Opinnot toteutetaan monipuolisilla opetus- ja oppimismenetelmillä, mm. verkko-opintoina, mikä mahdollistaa opiskelun osittain työn ohella. Tutkinto ei ole ammattiin valmistavaa koulutusta, vaan tutkinto antaa valmiudet asiantuntijatehtäviin. Koulutuksessa suoritetaan terveystieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinto. Opiskelija voi painottamalla opintojaan suuntautua tutkimus-, opetus- ja asiantuntijatehtäviin tai tähdätä yrittäjyyteen terveys- ja hyvinvointisektorille. Esimerkkejä ammattinimikkeistä aiemmasta koulutuksesta ja työkokemuksesta riippuen ovat mm. hyvinvointikoordinaattori, lehtori/opettaja, projektikoordinaattori, projektipäällikkö, työhyvinvointikoordinaattori, terveysliikuntakoordinaattori, työhyvinvointipäällikkö, tarkastaja, tutkija, tutkimuspäällikkö, yliopistonlehtori ja yrittäjä.
Terveyden edistämisen väyläopinnot avoimessa yliopistossa
- Opintopisteet: 25-30 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan 20 opiskelijaa avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi
Avoimen väylän oppiaineiden perusopintokokonaisuuksiin voit tutustua tarkemmin seuraavien linkkien kautta:
- Ergonomian ja työhyvinvoinnin perusopinnot (25-6 op)
- Kansanterveystieteen perusopinnot (25 op)
- Terveysliikunnan perusopinnot (30 op)
Suoritettuaan vaaditut opinnot vähintään hyvin tiedoin (perusopintojen painotettu keskiarvo vähintään 3/5) opiskelija voi hakea niiden perusteella tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon. Avoimen yliopiston väylässä hakevat osallistuvat valintakokeeseen.
Maisterihaku terveyden edistämisen tutkinto-opiskelijaksi
- Ala: Terveyden edistäminen: Terveysliikunnan sekä Väestön terveyden ja työhyvinvoinnin edistäminen
- Hakuaika: Ilmoittautuminen avoimen yliopiston opintoihin alkaa 6.8.2021
- Opintopisteet: noin 90-105 opintopistettä, vaihtelee oppiaineittain
- Opiskelijamäärä: valitaan 5 opiskelijaa vuosittain
Terveystieteiden maisterin opintoihin haku järjestetään vuorovuosina Terveysliikuntaan sekä Väestön terveyden ja työhyvinvoinnin edistämiseen. Valintakriteerinä on soveltuva terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, ja lisäksi seuraavien opintojen suorittaminen Avoimessa yliopistossa:
- Ergonomian ja työhyvinvoinnin, kansanterveystieteen TAI terveysliikunnan perusopinnot
- Ergonomian ja työhyvinvoinnin, kansanterveystieteen TAI terveysliikunnan aineopinnot
- muut opinnot (kts. tarkat valintakriteerit Opintopolusta)
Keväällä 2022 vuorossa on väestön terveyden ja työhyvinvoinnin edistämisen maisterihaku. Tutustu koulutukseen hakemiseen terveyden edistämisen sivulla.
Opiskelu avoimessa yliopistossa
Ergonomian ja työhyvinvoinnin, kansanterveystieteen sekä terveysliikunnan opinnot ovat suoritettavissa pääosin verkko-opintoina, ja niissä on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle. Tutustu opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin Avoimessa yliopistossa.
Lisätietoja



Oletko kiinnostunut sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmän taloudellisesta organisoinnista, sote-palvelujen kustannusvaikuttavuudesta tai terveyden, sosiaali- ja terveyspalvelujen käytön ja terveydenhuollon kustannusten jakaumasta? Maisterihaku terveystaloustieteen pääaineeseen on tarkoitettu sinulle, jolla on aiempi korkeakoulututkinto ja sen lisäksi suoritettuna terveystaloustieteen tai (kansan)taloustieteen perusopinnot tai niitä vastaavat opinnot.
Itä-Suomen yliopiston Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitokselta valmistuu maistereita monipuolisiin ja vaativiin johtamis-, asiantuntija- ja kehittämistehtäviin julkiselle, yksityiselle ja kolmannelle sektorille. Vain Itä-Suomen yliopistossa voit opiskella terveystaloustiedettä pääaineena!
- Laajuus: 26 opintopistettä
- Opiskelijamäärä: Maisteriopintoihin valitaan 20 opiskelijaa
Maisterihaun opinnot muodostuvat aiemman tutkinnon lisäksi Terveystaloustieteen perusopinnoista 26 op:
- Taloustieteen perusteet 6 op
- SOTE-talous (MOOC), terveystaloustiede 1 op
- Terveystaloustieteen perusteet 4 op
- Johdatus sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmään (MOOC) 3 op
- Sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä 2 op
- Julkistalouden perusteet 5 op
- Hoidon ja palvelujen taloudellinen arviointi 5 op
Opiskelijavalinta
Maisteriohjelmaan voit hakea, jos sinulla on ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinto ja terveystaloustieteen, (kansan)taloustieteen tai vastaavan oppiaineen perusopintokokonaisuus (vähintään 25 op) suoritettuna. Mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, hakijat asetetaan järjestykseen kolmen kriteerin mukaan lasketun yhteispistemäärän perusteella. Pisteytyksessä otetaan huomioon suoritettu opintokokonaisuus (terveystaloustieteen, kansantaloustieteen tai vastaavat perusopinnot), perusopintokonaisuuden arvosana ja tilastotieteen opintojen laajuus. Lue täsmälliset tiedot valintaperusteista ja hakijoiden pisteytyksestä Opintopolusta.
Opiskelu avoimessa yliopistossa
Terveystaloustieteen perusopinnot toteutetaan kokonaan verkko-opintoina ja opiskelu tapahtuu Moodle-oppimisympäristössä. Lue lisää ilmoittautumisesta ja opintomaksuista avoimessa yliopistossa.
Opiskelu maisteriohjelmassa
Tutustu Terveystaloustieteen koulutukseen katsomalla video Terveystaloustieteen pääaineopinnoista. Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitoksen sivuilta löydät lisätietoa Terveystaloustieteen maisterikoulutuksesta.
Lisätietoja

Suoritettuasi varhaiskasvatustieteen tai kasvatustieteen perusopinnot (25 op) voit hakea tutkinto-opiskelijaksi varhaiskasvatuksen opettajan koulutukseen hakukohteessa Aiemmat opinnot (ml avoimen yliopiston opinnot). Haku on kaksivaiheinen, jossa ensimmäinen vaihe muodostuu aiemmista yliopisto-opinnoista ja toinen vaihe opettajakoulutuksen yhteisestä soveltuvuuskokeesta. Haku tehdään kevään toisessa yhteishaussa maalis-huhtikuussa.
Varhaiskasvatuksen opettajan arvostus on viime vuosien aikaan vahvistunut ja varhaiskasvatuksen opettajia tarvitaan! Varhaiskasvatuksen opettajakoulutuksessa suoritettu kasvatustieteen kandidaatin tutkinto antaa kelpoisuuden ja pedagogisen pätevyyden varhaiskasvatuksen opettajan tehtäviin varhaiskasvatuksessa ja siihen kuuluvassa esiopetuksessa.
Aikaisempien opintojen, ml. avoimen yliopiston opintojen perusteella
- Valitaan enintään 20 opiskelijaa.
- Edellytetään enintään 10 vuotta aiemmin, ja vähintään arvosanalla 3/5 tai HYV suoritetut varhaiskasvatustieteen perusopinnot (25 op) tai kasvatustieteellisen alan perusopinnot (painotuksena varhaiskasvatus) (25 op) tai kasvatustieteen perusopinnot (25 op) tai kasvatustieteellisen alan perusopinnot (25 op) tai kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen perusopinnot (25 op)
Lisätietoja koulutusohjelmasta ja linkki hakukohteen sivulle Opintopolku.fi-palveluun löytyvät yliopiston sivulta https://www.uef.fi/fi/koulutus/varhaiskasvatuksen-opettaja.
Opiskelu Itä-Suomen avoimessa yliopistossa
Hakuun sopivat opinnot
Kasvatustieteellisen alan perusopinnot (erityisesti varhaiskasvatus) ovat suoritettavissa pääosin verkkovälitteisesti, ja niissä tukena käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea. Tutustu myös avoimen yliopiston opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin.
Lisätietoja

Venäjä-osaajia tarvitaan kielikoulutuksessa ja monenlaisissa viestinnän ja kulttuurin asiantuntijatehtävissä. Työpaikka voi löytyä koulusta tai muista oppilaitoksista, liike-elämästä, matkailualalta, vientiteollisuuden palveluksesta, ulkoasiainhallinnosta tai järjestöistä. Koulutuksesta vastaa Itä-Suomen yliopiston humanistinen osasto. Opiskelu tapahtuu Joensuun kampuksella. Lue lisää opinnoista ja suuntautumisvaihtoehdoista.
Itä-Suomen yliopiston humanistiselle osastolle Joensuun kampukselle valitaan aikaisempien opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta 5 opiskelijaa, jotka ovat suorittaneet venäjän perusopinnot tai vastaavat yliopisto-opinnot (vähintään 25 op).
Tutustu tutkinto-opiskelijaksi keväällä 2022 hakemiseen venäjän kielen opintojen sivuilla.
- Opintopisteet: väh. 25 op
- Opiskelijamäärä: Valitaan 5 opiskelijaa aikaisempien opintojen perusteella
Mitä ovat venäjän kielen väyläopinnot?
Avoimessa yliopistossa suoritettavat opinnot ovat 30 opintopisteen kokonaisuus. Venäjän kielen opinnot ovat tutkinto-opetukseen integroituja opintoja, jotka sisältävät lähiopetusta Joensuun kampuksella.
Venäjän kielen perusopinnot (30 op)
Opintoihin tulee hakea opinto-oikeutta valintamenettelyn kautta. Lue hakuprosessista lisää Opintopolusta. Tutustu avoimen yliopiston opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin sivuillamme.
Lisätietoja

- Opintopisteet: 25 op Joensuu/50 op Kuopio
- Opiskelijamäärä: valitaan enintään 10 Joensuu, 5 Kuopio opiskelijaa avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi
Avoimen yliopiston väyläopinnot
Ymmärrä paremmin nopeasti muuttuvaa maailmaa. Yhteiskuntatieteilijät tarkastelevat yhteiskunnallista muutosta ja etsivät vastauksia esimerkiksi kysymyksiin, miten hyvinvointi tai pahoinvointi muodostuu, miksi elämä tuntuu joskus vieraalta, millaiset ovat työ- ja koulutusmarkkinat, ja miten kulttuuri muovaa sosiaalisia suhteita.
Yhteiskuntatieteet (sosiologia, yhteiskuntapolitiikka), Joensuu
Aikaisempien korkeakouluopintojen perusteella valitaan enintään 10 hakijaa, jotka ovat suorittaneet perusopintokokonaisuuden joko sosiaalipolitiikassa, sosiaalitieteissä, sosiologiassa, yhteiskuntapolitiikassa tai yhteiskuntatieteissä vähintään arvosanalla hyväksytty, hyvät tiedot tai 3/5.
Sosiaalitieteiden perusopinnot 25 op
Sosiologian perusopinnot 25 op
Yhteiskuntapolitiikan perusopinnot 25 op
Yhteiskuntatieteet (sosiaalipsykologia ja hyvinvointi yhteiskunnassa), Kuopio
Aikaisempien opintojen perusteella valitaan 5 hakijaa, joilla on perusopintokokonaisuus sosiaalipedagogiikassa, sosiaalipsykologiassa, sosiologiassa tai sosiaalitieteissä vähintään arvosanalla hyväksytty, hyvät tiedot tai 3/5. Edellä mainitun perusopintokokonaisuuden lisäksi hakijalla tulee olla jonkin muun oppiaineen perusopintokokonaisuus suoritettuna.
Sosiaalipedagogiikan perusopinnot 25 op
Sosiaalipsykologian perusopinnot 25 op
Sosiologian perusopinnot 25 op
Sosiaalitieteiden perusopinnot 25 op
Haku tutkinto-opiskelijaksi on yhteishaussa keväällä 2022. Tutustu opintoihin hakemiseen yhteiskuntatieteiden sivulla.
Lue ilmoittautumisesta ja avoimen yliopiston maksuista.
Onko sinulla aiempi korkeakoulututkinto? Voit hakea maisteriopintoihin maisterihaussa, jos olet suorittanut soveltuvan korkeakoulututkinnon ja hakukohteen edellyttämät opinnot. Tutustu maisterihaun hakukohteisiin.
Lisätietoja

Itä-Suomen yliopistossa annetaan ympäristö- ja biotieteiden aloille erikoistavaa koulutusta, joka johtaa luonnontieteiden kandidaatin (LuK) ja filosofian maisterin (FM) -tutkintoihin.
Koulutus järjestetään kahdella kampuksella. Joensuussa opiskelevien opiskelijoiden pääaine on biologia ja Kuopiossa opiskelevien ympäristötiede. Kuopion hakukohteessa voit suunnata opintojasi ympäristöterveyden ja -teknologiaan tai ympäristönmuutoksen biologiaan. Valittua suuntautumista voit helposti vahvistaa Suomen laajimmalla sivuainetarjonnalla (mm. kemia, biokemia, tilastotiede, metsätiede, ympäristöoikeus) sekä toisen kampuksen pääaineen (biologia tai ympäristötiede) aineopinnoilla.
Ympäristötieteen pääaineista valmistuneet työllistyvät monissa ympäristö- ja bioalan tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä.
Koulutuksesta vastaa ympäristö- ja biotieteiden laitos Joensuun kampuksella. Lue lisää opinnoista.
- Opintopisteet: vähintään 25 op
- Opiskelijamäärä: Aikaisempien korkeakouluopintojen perusteella valitaan 15 opiskelijaa (esim. avoimen yliopiston opinnot tai muut yliopisto- opinnot).
- Opintoihin haetaan opintopolku.fi -palvelussa
Koulutuksen sisältö ja hakuedellytykset
Ympäristötieteen väyläopintoihin soveltuvat ympäristötieteen ja biologian perusopinnot (30 op), jotka sisältävät seuraavat opintojaksot:
Eliökunnan monimuotoisuus 7 op
Solu- ja molekyylibiologian perusteet 8 op
Ekologian perusteet ja ekosysteemien toiminta 7 op
Ympäristöriskit ja ympäristöterveys 8 op
Hakuedellytykset
Hakukohteeseen voi hakea aikaisempien korkeakouluopintojen perusteella, esim. avoimen yliopiston opinnot tai muut yliopisto-opinnot. Valinta tehdään aiempien opintojen soveltuvuuden ja niissä osoitetun opintomenestyksen perusteella. Yliopisto- ja avoimen yliopiston opinnoissa kriteerinä ovat hyvin tiedoin (3/5) suoritetut biologian tai ympäristötieteen alan perusopintoja (väh. 25 op) ja amk-opinnoissa hyvin tiedoin suoritetut soveltuvat biologian tai ympäristötieteen alan opintoja (väh. 25 op). Opintojen soveltuvuuden arvioi tiedekunta. Valinnassa huomioitavien opintojen opintopisteillä painotetun keskiarvon on oltava vähintään 3,0.
Lisäksi hakijalta edellytetään suomen kielen taidon osoittamista. Kielitaitovaatimus koskee kaikkia suomenkielistä tutkintoon johtavaa koulutusta. Suomen kielen taitoa ei voi osoittaa valintakokeella. Suomen kielen taidon osoittamisen tavat.
Opintomaksu
Tutustu avoimen yliopiston opinto-oikeuksiin ja opintomaksuihin sivuillamme.
Lisätietoja
