Erottaudu laadukkaalla asiantuntijuudella!
Väestön ikääntyessä, potilaan kokonaislääkityksen vastuun hajautuessa eri tahoille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteiden uudistuessa tarvitaan yhä vahvempaa farmasian alan osaamista lääkityskokonaisuuksien hallinnassa.
Farmasistin toimenkuva kehittyy vuosittain ja uuden tyyppisiä toimia avataan eri puolille Suomea. Samaa vauhtia kehittyvät myös kliinisen farmasian ja lääkitysturvallisuuden koulutustarpeet.
Tarjoame myös laajan kattauksen johtamisen ja sosiaali- ja terveysalan täydennyskoulutuksia!
Vankkaan kokemukseen ja tutkimustietoon pohjautuvat ajankohtaiset täydennyskoulutuksemme auttavat syventämään asiantuntijuuttasi.
Tutustu koulutuksiimme
Koko kurssi on ollut todella mielenkiintoinen. Koen, että olen saanut paljon varmuutta ja rohkeutta omaan työhöni apteekin tiskillä. Lähijaksojen aiheet ovat olleet mielenkiintoisia ja tärkeitä. Luennoijat ovat pääsääntöisesti olleet innostavia ja asiantuntevia. Voin suositella tätä kurssia kaikille farmasisteille.
Geriatrisen lääkehoidon asiantuntija 20 op
Mihin tarpeisiin vastataan geriatrisella kliinisen farmasian osaamisella?
”Hyvin iäkkäiden ihmisten määrä kasvaa Suomessa nopeasti. Siinä missä 1970-luvulla Suomessa oli vain kolmisen tuhatta 90-vuotiasta, on heitä tällä hetkellä jo noin 50 000. Ennusteen mukaan vuonna 2065 yli 90-vuotiaita on jo 190 000.”
”Lääkeinformaatioverkoston (2019) mukaan käytössä olevat ja kokeillut apteekkien ja sosiaali- ja terveydenhuollon väliset yhteistyömallit keskittyvät lääkehoitojen arviointiin, lääkeneuvontaan ja pitkäaikaishoitojen seurantaan.”
”Rationaalista lääkehoitoa voidaan edistää tunnistamalla lääkkeen käyttäjien tarpeita sekä niitä palveluja, joilla tarpeisiin voidaan vastata. Tätä varten olisi hyödyllistä lisätä vuoropuhelua eri lääkehuollon ja -hoidon toimijoiden, kuten apteekkien ja sosiaali- ja terveydenhuollon välillä.”
”Yhteistyömallit ovat kehittyneet hitaasti ja laajuus vaihtelee alueellisesti.”
Lähde: Mikä lääkkeissä maksaa? Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 2021:19. Valtioneuvoston kanslia Helsinki 2021.
Tavoitteet:
- Vahvistaa lääkealan asiantuntijoiden, farmasistien
integroitumista yhä vahvemmin kodinomaisiin ympäristöihin ja kotisairaaloihin. - Implementoida käytäntöön lääkitysturvallisuuden kehittämistä järjestelmälähtöisesti sekä turvata vaativan lääkehoidon toteuttamista kotiolosuhteissa.
- Valmentaa farmasistit yhä tärkeämmäksi osaksi järkeistämään iäkkäiden monimutkaisia lääkehoitoja ja tukemaan onnistunutta saattohoitoa.
ASIANTUNTIJASTA LHKA-ERITYISPÄTEVÖITYNEEKSI
Koulutuksen käytyäsi osaat:
- Kliinistä farmasiaa entistä kokonaisvaltaisemmin
- Poimia yhä syvällisemmin monilääkityn potilaan lääkehoidosta kliinisesti merkittävimmät lääkitysmuutosehdotukset lääkärin päätöksenteon tueksi
- Edistää dialogin syntyä sekä moniammatillista työskentelyä toimipaikassa
KENELLE?
Kaikki koulutuspäivät ja teemamoduulit on tarkoitettu farmaseuteille, proviisoreille ja LHA-asiantuntijoille.
LHKA Training -moduuliin ilmoittautuessa tulee LHA-koulutus olla hyväksytysti suoritettu tai mikäli henkilö on osallistujana meneillään olevassa LHA-koulutuksessa, tulee siitä olla suoritettuna vähintään 70 %. LHKA-jatkokoulutuskokonaisuudesta todistuksen saaminen vaatii, että molemmat koulutukset (LHA-koulutus ja LHKA-jatkokoulutus) on suoritettu hyväksytysti. Kokonaisuuden suoritettuasi voit hakea LHKA-erityispätevyyttä.
SISÄLTÖ
Koulutuskokonaisuus koostuu 5 teemamoduulista ja LHKA Training -moduulista, jotka voit suorittaa haluamassasi järjestyksessä. Teemamoduulien laajuus on 2 opintopistettä ja LHKA Training -moduuli 5 opintopistettä, yhteensä 15 op. Moduulit sisältävän aihetta käsittelvät koulutuspäivän.
Lukuvuoden 2020-2021 koulutuspäivät järjestetään etäyhteydellä.
Teemamoduulien aiheet:
- Sydän ja verisuonisairaudet
- Deprescribing
- Laboratorioarvojen tulkinta
- Alzheimerin tauti ja muut neurologiset sairaudet
- Diabetes ja endokrinologia
LHKA-koulutuskokonaisuuden laajuus on yhteensä 15 op. Opintoaikaa on 2 vuotta ensimmäisen moduulin aloittamisesta ja teemamoduulien koulutuspäiviä järjestetään vuosittain.
Voit osallistua joko koulutuspäivään (hinta 290 € + alv) tai 2 op:n moduuliin (hinta 490 € + alv), (sis. koulutuspäivän lisäksi verkkomateriaalia)
Jokaisella moduulilla on oma teemansa ja ne sisältävät aina yhden koulutuspäivän sekä paljon verkkomateriaalia. Koulutuspäivässä käsitellään kunkin teeman oleellisimmat aiheet asiantuntijan johdolla. Verkkomateriaali koostuu eri muotoisista itseopiskelumateriaaleista, tehtävistä, ryhmätöistä sekä potilastapauksista. Koulutus on suunniteltu töiden ohella suoritettavaksi, mutta työpaikka ei ole edellytys.
Opiskele lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevöityneeksi joustavasti töiden ohella tai syvennä osaamistasi kliiniseen farmasiaan.
LHA-asiantuntijoiden on mahdollista hakea lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyyttä suoritettuaan kaikki 6 moduulia hyväksytysti.
Lääkitysturvallisuus
Tärkeänä osana potilaan turvallista lääkehoitoa ovat myös toimipaikan lääkehoitoprosessit – miten lääkitys saadaan turvallisesti perille oikealle potilaalle.
Lääkitysturvallisuuden koulutuksemme valmentaa farmasian ammattilaisia jalkautumaan sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin tehostamaan järjestelmälähtöistä lääkitysturvallisuutta ja toteuttamaan kliinisen farmasian asiantuntijapalveluita.
Koulutuksessa perehdytään yksiköiden lääkitysturvallisuuden järjestelmälähtöiseen kehittämiseen: kuinka yksiköiden toimintakulttuuri sekä lääkehoidon ja -huollon prosessit saadaan turvalliseksi ja laadukkaiksi, sekä tutustutaan eri lääkitysturvallisuuden kehittämisen työkaluihin.
Koulutus koostuu seuraavista osa-alueista, 5 op:
1. Lääkitysturvallisuus terveydenhuollossa
2 .Riskienhallinta terveydenhuollossa
3. Lääkitysturvallisuuden kehittäminen
Lääkitysturvallisuuden perusteet kuuluu myös osaksi Geriatrisen lääkehoidon asiantuntijakoulutusta ja LHKA erityispätevyyskoulutusta
Tutustu koulutukseen ja ilmoittaudu mukaan!
Tutustu myös
Lääkitysturvallisuuden asiantuntija (LTA) -koulutus valmentaa farmasian ammattilaisia jalkautumaan sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin tehostamaan potilasturvallisuutta ja toteuttamaan kliinisen farmasian asiantuntijapalveluita. Pitkäkestoiinen 15 opintopisteen koulutus alkaa Lääkitysturvallisuuden perusteista ja jatkaa osaamisen syventämistä lääkehoitoprosessien riskienhallintaan, teknologisiin ratkaisuihin, riskienhallinta työkaluihin sekä muutosjohtamiseen ja asiantuntjian vaikuttavaan viestintään.
Koulutuksessa
- saat monipuolista ja laaja-alaista osaamista lääkehuollon turvalliseen toteuttamiseen
- tutustut lääkehoitosuunnitelmiin ja niiden laatimiseen teoriassa ja käytännössä
- opit tunnistamaan ja hallitsemaan lääkehoitoprosesseihin liittyviä riskejä
- sisäistät turvallisuusajattelun ja saat työkaluja sen edistämiseen
- syvennät asiantuntijuuttasi sekä kehität valmiuksiasi tuottaa ja myydä asiantuntijapalveluitasi
Jatkuva oppiminen sosiaalisessa mediassa
Tutustu Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppimisen ajankohtaisiin virtauksiin ja alkaviin koulutuksiimme sosiaalisen median kanavissamme. Seuraa meitä Facebookissa, Twitterissa, LinkedInissä ja YouTubessa, osallistu keskusteluun ja kehitä kanssamme tulevaisuuden oppimista!