Positiivisen psykologian kokeiluohjelma 3 op

Positiivinen psykologia keskittyy ihmisten hyvinvointiin, vahvuuksiin ja voimavaroihin sekä niiden edistämiseen. Koulutuksessa pääset kokeilemaan käytännössä positiivisen psykologian menetelmiä, joiden avulla vahvistetaan oppilaiden myönteisiä tunteita ja autetaan oppilaita käsittelemään negatiivisia tunteita sekä tunnistamaan ja hyödyntämään vahvuuksiaan. Näin voidaan vahvistaa oppilaiden resilienssiä ja kehittää heidän kohtaamistaitojaan.

• tietoisuustaidot (mindfulness)
  • positiivisen psykologian perusteet
  • negatiivisten tunteiden kohtaaminen
  • positiivisten tunteiden huomaaminen ja vahvistaminen
  • vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen
  • Growth Mindset
  • resilienssi
  • kohtaaminen ja positiivinen resonanssi

Kouluttaja

Kouluttajana toimii ratkaisukeskeinen coach Arttu Puhakka Itä-Suomen yliopistosta.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu perusopetuksen opetus- ja ohjaushenkilöstölle sekä perusopetuksen tukena työskenteleville soveltuville sidosryhmille.

Hinta, osallistujamäärä

Hanketta rahoittaa Opetushallitus.
Koulutus on osallistujille maksuton. Osallistujat vastaavat itse koulutukseen mahdollisesti liittyvistä majoitus- ja matkakustannuksista.

Suunnittelija Sanna Soppela
sanna.soppela@uef.fi

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU Aducate on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.