Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Nainen lukemassa rakennusten edustalla.

Avoimen tiedon hakuopas

Laaja-alaiset hakukoneet

Visuaaliset hakukoneet

Erityisaineistojen hakukoneet

Avoimia aineistokokonaisuuksia UEF-Primossa

Kotimaiset lähteet

Julkaisuarkistot

Lisäosan nimi Käyttö Muita toimintoja
Unpaywall Etsi artikkelin tiedot tietokannasta (kuten Scopus, PubMed ja ScienceDirect ja SpringerLink), hakukoneella tai lehden kustantajan sivulta. Selainikkunan oikeaan reunaan ilmestyy automaattisesti vihreä Unpaywall-kuvake, jos artikkeli löytyy jostakin avoimesta arkistosta. Ei löydä artikkelia, jolla ei ole DOI-tunnusta. Tällaisia ovat erityisesti humanistiset ja taiteen alan artikkelit.
Open Access button Etsi artikkelin tiedot hakukoneella, lehden kustantajan sivulta tai tietokannasta ja klikkaa lisäosan kuvaketta selaimen oikeassa yläkulmassa. Tästä avautuu uusi ikkuna, johon artikkeli aukeaa, jos se on saatavilla avoimesti. Palveluun kirjautumalla voit lähettää artikkelin kirjoittajalle pyynnön tallentaa artikkeli esimerkiksi julkaisuarkistoon, jos avointa versiota ei vielä ole olemassa.
Google Scholar button Kun havaitset lukemassasi tekstissä mielenkiintoisen artikkelin nimen, maalaa se ja paina lisäosan kuvaketta selaimen oikeassa yläkulmassa. Lisäosa ei avaa artikkelia suoraan, vaan näyttää viitteen Google Scholar -ikkunassa. Tästä pääset etsimään avointa artikkelia. Klikkaamalla ”-kuvaketta saat valmiin lähdeviitteen haluamallasi viittaustyylillä. Viitteen voi myös siirtää viitteidenhallintaohjelmiin.