Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Pohjakuva Joensuun kampuskirjaston 1. kerroksesta. Kuvassa näkyvät tilan äänivyöhykkeet.

Uutta Joensuun kampuskirjastossa: Äänivyöhykkeet ja Hiljentymishuone

Joensuun kampuskirjasto tiedottaa kahdesta uudistuksesta, joilla parannamme kirjaston käyttäjien viihtyisyyttä. Otamme Joensuussa käyttöön Äänivyöhykkeet, jotka helpottavat sopivan työskentelytilan valitsemista ryhmätyöskentelyyn tai itsenäiseen opiskeluun. Lisäksi kirjastosta löytyy nyt erillinen Hiljentymishuone, joka on monikulttuurillinen ja avoin kaikille. Tilaa voi käyttää esimerkiksi meditointiin tai rukoiluun. 
 
Kirjastomme käyttäjillä on erilaisia tarpeita äänenkäytön ja keskittymisen osalta. Olipa kyse tenttiin lukemisesta, ryhmätyön tekemisestä tai keskittymistä vaativasta opiskelusta, olemme pyrkineet huomioimaan nämä tarpeet. Kuopion kampuskirjaston osalta työrauha on säilynyt kohtalaisen hyvänä, joten katsomme nykyisten opasteiden riittävän siellä toistaiseksi. 
 
Jotta asiakkaat tunnistaisivat Äänivyöhykkeet helposti, olemme uudistaneet opasteitamme. Niiden avulla löydät itsellesi sopivan paikan kulloiseenkin tarpeeseen. “Toivomme, että tämä muutos parantaa entisestään kirjastoa opiskeluympäristönä”, Asiakaspalveluiden palvelupäällikkö Marja Maijala sanoo. 
 
Kirjaston 2A-salissa oleva Hiljentymishuone on kaikkien käytettävissä, ja se on suunniteltu monikulttuuriseksi tilaksi, jossa kuka tahansa voi vaikkapa viettää aikaa hiljaisuudessa, meditoida tai rukoilla. Toivomme, että tila tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua keskellä kiireistä päivää. 
 
Muistutamme asiakkaitamme myös siitä, että Joensuun ja Kuopion kampuksilla on tarjolla muitakin Hiljentymishuoneita. Voit lukea niistä lisää Kamusta (opiskelijat) ja Heimosta (henkilökunta). 
 
Kannustamme kaikkia kirjaston käyttäjiä tutustumaan Äänivyöhykkeisiin, kokeilemaan Hiljentymishuonetta ja jättämään meille palautetta. Lisätietoa Äänivyöhykkeistä saat nettisivuiltamme tai asiakaspalvelustamme.