21.-22.4.2020 - Lääkinnällisten laitteiden käytettävyys - avain riskienhallintaan ja potilasturvallisuuteen, Helsinki

HUOM! Muuttuneet päivät.

Koulutuksen tavoite:

Luoda kokonaiskuva viranomaisvaatimusten vaikutuksesta lääkinnällisten laitteiden käytettävyyssuunnittelun prosessille, riskienhallinnalle, tulosdokumentaatiolle ja teknisen tiedoston rakenteelle.

Koulutuksen jälkeen

• osaat kuvata käytettävyyden kannalta regulaation merkityksen ja käytännön haasteita lääkinnällisten laitteiden markkinoille saattamisessa

• tunnet käytettävyyssuunnittelun prosesseja ja menetelmiä

• osaat kuvata, miten käytettävyyssuunnittelu ja riskienhallinta liittyvät tuotteen elinkaareen

• olet saanut vinkkejä ja käytännön esimerkkejä, miten voit yhdistää hyvän käytettävyyden riskienhallintaan ja potilasturvallisuuteen

Kenelle?

Lääkinnällisten laitteiden ja niiden ohjelmistojen parissa työskentelevät. Sopii erityisesti yritysten käytettävyys-, laatu-, viranomais- ja tuotekehitystehtävissä toimiville sekä tuotepäälliköille.

Kesto, laajuus ja rakenne

Paikka: ilmoitetaan myöhemmin

Koulutuksen 1. päivässä  perehdytään aiheeseen kuuntelemalla asiantuntijaluentoja. Työpajapäivässä viedään oppia käytäntöön kokemuksia vaihtaen ja asiantuntijoiden opastuksella haasteisiin ratkaisuja etsien.

Tarkempi ohjelma esitteessä.

Tule kuulemaan asiantuntijoiden vinkit ja viemään oppia käytäntöön iltapäivän työpajassa:
Tom Ståhlberg, johtaja, RaLex Partners
Johanna Kaipio, Professor of Practice, Tietotekniikan laitos, Aalto-yliopisto
Ilpo Pöyhönen, johtava asiantuntija, SGS Fimko Oy
Virpi Lahdenmäki, Principal engineer, visualization and usability, GE Healthcare
Leena Keskisaari-Kajaste, ohjelmistotuotekehityksen laatupäällikkö, FM, HUS Tietohallinto

Hinta, osallistujamäärä

1 päivä 495 euroa + alv 24%, verollinen myyntihinta 613,80 euroa.

2 päivää 895 euroa + alv 24%, verollinen myyntihinta 1109,80 euroa.

Hinta sisältää koulutuksen, materiaalin, kahvit ja lounaan.

Suunnittelija Riitta Sutinen
riitta.sutinen@uef.fi

Ilmoittautumiset 3.4.2020 mennessä.

Palautetta koulutuksen aiemmasta toteutuksesta:

”Hyvät ja aiheesta innostuneet kouluttajat.”

”Monipuolinen kattaus puhujissa, eri näkökannat tulivat hyvin esille.”

”Paljon tietoa standardeista, myös vertaistukea aiheen haastavuudesta.”

”Workshop oli antoisa ja siinä sai miettiä asioista käytännössä.”

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.