Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Piirroskuva, jossa erilaisia dokumentteja kuvaavia symboleita ja niitä yhdistäviä viivoja.

Tiedonhakua tekoälyllä - tehosta Iris.Ai-tietämystäsi

  • Kirjaston tapahtuma
Tapahtumapäivämäärä:
Aika:
11:00–13:00
Add to calendar:

Iris.AI on tekoälyyn pohjautuva työkalu Open Access -tutkimuksen kartoittamiseen. Se tarjoaa uudenlaisen tavan tieteellisen tiedon löytämiseen. Iris.AI auttaa jäsentämään tietoa tutkimusongelman ympärillä ja rakentaa tutkimuskartan yli 100 miljoonan tutkimusartikkelin joukosta. Artikkelit jäsentyvät aihealueittain. 

Tule mukaan kirjaston ja Iris.ain järjestämään online-työpajaan syventämään Iris.ai-taitojasi!

Kevään toinen työpaja on suunnattu työkalua jo käyttäneille. (Ilmoittautumislinkki yllä.)

Työpaja on maksuton ja järjestetään englanniksi.

Mikäli et pääse paikalle, ilmoittaudu kuitenkin mukaan. Työpaja tallennetaan ja saat tallenteen myöhemmin sähköpostiisi.

Iris.ai koostuu kahdesta työkalusta: Exploration-työkalu etsii tieteellistä tietoa ja patentteja ja Focus-työkalu organisoi löydettyjä artikkeleita ja luo tarkkoja lukulistoja. Tekoälyyn pohjautuva työkalu hyödyntää tiedonhaussa avoimia tutkimusartikkeleita sisältävää Core-tietokantaa, PatentsView-patenttitietokantaa sekä PubMed-tietokannan sisältöä.

Perusversio on avoin kaikille, aiheen tarkennusta jatketaan Premium-versiossa. Premium-versio käytettävissä @uef.fi, @student.uef.fi tai @kuh.fi-tunnuksilla. Löydät Iris.ain UEF-Primosta.

Iris.ai-työkalujen käyttöön voi tutustua myös kuukausittain järjestettävissä avoimissa työpajoissa ja Iris.ai Q&A monthly session -tapahtumissa.