Tieteelliset artikkelit ovat keskeinen uuden tutkimuksen julkaisutapa.
Tieteellisiä artikkeleita löytää parhaiten artikkelitietokannoista. Näiden vahvuutena ovat luotettavat lähdeaineistot sekä monipuoliset hakumahdollisuudet. Artikkelitietokantoja on sekä monitieteisiä että tiettyyn tieteenalaan keskittyneitä.
Tarkista oman alasi tietokannat sivulta:
Hae suorat linkit tietokantoihin:
Monissa tietokannoissa on mahdollista asettaa ns. uutuusvahti eli alert, joka ilmoittaa, kun haluamastasi aiheesta ilmestyy jotakin uutta. Lue ohjeet kirjaston blogista.
Voit hakea kansainvälisesti julkaistuja tieteellisiä artikkeleita myös UEF-Primosta.
Hakuohjeet UEF-Primoon:
- Kirjaudu UEF-tunnuksilla UEF-Primoon, jotta saat laajemman hakutuloksen
- Artikkeleita löydät UEF-Primosta hakukohteesta ’Kansainväliset artikkelit’
- Artikkelit sisältyvät myös kohteisiin ’Elektroniset aineistot’ sekä ’Kaikki’
- Tee haku ensisijassa englanniksi
- ’Saatavilla verkossa’ –rajaus esittää vain ne tulokset, joihin kirjasto on hankkinut käyttöoikeuden tai jotka ovat avoimesti saatavilla
UEF-Primon artikkelihaun hakuominaisuudet ovat hieman rajatummat kuin yksittäisissä artikkelitietokannoissa.
Haun kohteena on hyvin laaja joukko aineistoja, ei kuitenkaan kaikkia UEFin hankkimia tietokantoja. Muun muassa kotimaiset artikkelit eivät löydy UEF-Primosta.
Tieteelliset artikkelit Googlella
Googlen Scholar sopii tieteellisen aineiston hakuun. Scholar sisältää osittain myös ei-tieteellisiä aineistoja, kuten saalistajalehtiä, joten julkaisun tieteellinen taso on hyvä tarkistaa muualta, esimerkiksi Julkaisufoorumista.
Kotimaiset artikkelit
Suomessa julkaistuja artikkeleita ei juurikaan löydy UEF-Primosta. Käytä hakuun kansallista Finnaa tai kansalliskirjaston artikkelihakua. Lääketieteellisiä artikkeleita on Medic-tietokannassa.
Muista, että iso osa suomalaisestakin tutkimuksesta julkaistaan kansainvälisissä lehdissä. Näiden hakuun käytetään artikkelitietokantoja ja UEF-Primoa (valinta kansainväliset artikkelit).
Kaikki uusimmat kotimaiset tutkimusjulkaisut ovat haettavissa Tiedejatutkimus.fi -sivustolta.
