Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Ihmisiä lukemassa Joensuun kampuskirjaston lukusalissa.

Olemme tehneet vapaakappaleaineiston käytöstä helpompaa

Löydettyäsi kiinnostavan kirjan UEF-Primo-hakupalvelustamme saatat joskus huomata, että se on saatavilla vapaakappaleena lukusalikäyttöön. Jatkossa voit tehdä tällaisesta kirjasta pyynnön suoraan UEF-Primon kautta: kun olet kirjautunut, näet teoksen tiedoissa painikkeen vapaakappalepyynnön tekemiselle. 
 
Vapaakappalepyyntö-painiketta klikattuasi kirjoita kenttään haluamasi noutokirjaston nimi ja lähetä pyyntö. Lähettämäsi vapaakappalepyynnön näet UEF-Primossa omissa varauksissasi siihen saakka, kunnes käsittelemme sen. Järjestelmän rajoitteista johtuen kaikissa vapaakappalepyynnöissä noutopaikkana näkyy ”Joensuun lainaus”. Aineisto toimitetaan silti pyyntölomakkeelle kirjoittamaasi noutopaikkaan. 
 
Ilmoitamme sinulle sähköpostitse, kun vapaakappale on saapunut kirjaston asiakaspalveluun.
 
Huomaatko vielä miettiväsi, mitä ovat vapaakappaleet? 
 
Kyseessä on lakisääteisesti karttuva kotimaisten painettujen ja sähköisten aineistojen kokoelma. Painettuja aineistoja on vuodesta 1981 alkaen. Tietokirjojen lisäksi kokoelmasta löytyy mm. kaunokirjallisuutta, aikakauslehtiä, sarjakuvia, nuotteja ja karttoja. Suuren määrän vuoksi vapaakappaleita säilytetään erillisessä varastossa. UEF-Primosta löydät vain osan vapaakappaleista, joten voit tiedustella muuta aineistoa sähköisellä lomakkeella. 
 
Saadaksesi täyden hyödyn vapaakappaleistamme, käy katsomassa uudistettu sivumme:
https://www.uef.fi/fi/kirjasto/vapaakappaleet