Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Sami Reponen

Riittävän korkealle asetetut tavoitteet pakottavat ajattelemaan toisin

Jatkuvaan muutostarpeeseen vastaaminen edellyttää kokeneeltakin johtajalta kykyä uudenlaiseen ajatteluun. Postin postipalvelujen tuotannosta vastaava johtaja Sami Reponen hakee koulutuksesta tukea muutosten vastuulliseen läpivientiin.

Koko Suomen Postin jakelu- ja lajittelutoiminnasta vastaava Sami Reponen vetää suurta, lähes 11 000 henkilön yksikköä. Hän on työskennellyt Postin palveluksessa jo 25 vuotta, joista ensimmäiset vuodet postinjakajana ja sen jälkeen erilaisissa päällikkö- ja johtajatason tehtävissä parikymmentä vuotta. Hän tietää siis hyvin muutosten onnistuneiden läpivientien vaatimukset silloin, kun asiat muuttuvat nopeasti ja uudistukset koskevat useita henkilöitä.

Tällä hetkellä muutosvauhti on Postissa melkoisen kova.

– Perinteinen posti digitalisoituu ja sen myötä konkreettisten lähetysten määrä vähenee hurjaa vauhtia, Reponen kertoo.

Toisaalta samaan aikaan pakettiverkkokauppa on vahvassa kasvussa, mikä osaltaan luo paineita toimintatapojen joustavalle uudistamiselle.

– Meidän täytyy periaatteessa joka päivä pystyä tekemään asiat eri tavalla kuin edellisenä päivänä. Ja samalla suunnitella tulevaisuutta niin, että pysymme kilpailukykyisenä ja pystymme vastaamaan muuttuviin asiakastarpeisiin.

Sami Reponen
– Valmentavan johtamisen kurssilla tuli oikea vau-efekti ja piti ihan miettiä, että onko minulla muistissa vikaa, vai onko opiskeleminen muuttunut mielenkiintoiseksi, Reponen sanoo.

Olen ollut työurani aikana monenlaisessa myllerryksessä mukana, mutta silti pidän jatkuvaa kehittymistä tarpeellisena. EMBA-koulutuksen avulla pystyn ottamaan seuraavan askeleen liiketoiminnan johtamisen suuntaan.

Sami Reponen

Avainsanat