Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Tuula Metsä

Lääkäri johtajapolulla – maailma on muutakin kuin medisiinaa

Kevan johtajaylilääkäri ja psykiatrian erikoislääkäri Tuula Metsä on opiskellut lähes koko aikuisikänsä. Viimeisimmäksi suoritettu EMBA-koulutus tarjosi hyviä eväitä johtamispolulle.

  • Teksti Jonna Myllykangas
  • Kuva Tuula Metsä

Tuula Metsällä on taustallaan noin kahdenkymmenen vuoden ajanjakso psykoterapia-, konsultointi sekä työterveys- ja kouluterveydenhuollon palveluja tarjoavan yrityksen puikoissa. Kymmenen vuotta sitten hän koki olevansa tilanteessa, jossa uusille haasteille oli tilaa.

– Yrittäjyysaikani oli mielenkiintoista, mutta halusin laajentaa näköpiiriäni myös julkiselle puolelle ja siirryin HUSiin apulaisylilääkärin tehtäviin, Tuula Metsä kertoo.

Halu oppia prosessien kehittämisestä ja siitä, miten hoidon laatua voisi parantaa ja vaikuttavuutta lisätä innosti hankkimaan osaamista johtamisesta, ja Metsä hakeutui suorittamaan erikoislääkäreiden johtamiskoulutuksen, josta sai paljon uutta työhönsä.

– Minua innostavat kaikki ne tavat, joilla ihmisten hyvinvointiin voi vaikuttaa, ja se edellyttää muutakin kuin lääketieteen substanssiosaamista, Metsä sanoo.

Tuula Metsä
Halu oppia prosessien kehittämisestä ja siitä, miten hoidon laatua voisi parantaa ja vaikuttavuutta lisätä innosti Tuula Metsää hankkimaan osaamista johtamisesta.

Opiskelu on ollut jatkuvaa vuoropuhelua työn kanssa. Vaikka EMBAn oppimistehtävät olivat välillä työläitä, niistä sai paljon irti, kun pystyin kytkemään ne suoraan omaan työhöni.

Tuula Metsä

johtajaylilääkäri

Avainsanat