Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Jaana Vänskä

Asenne ratkaisee johtamisessakin

Rantasalmen Osuuspankin toimitusjohtaja Jaana Vänskä on opintojensa loppusuoralla ja pian valmiin EMBA-tutkinnon haltija. Koulutus on tarjonnut konkreettista hyötyä omaan työhön.

  • Teksti Jonna Myllykangas
  • Kuvat Jaana Vänskä

Vänskälle on kertynyt osaamista vuosien varrella muualtakin kuin pankkimaailmasta. Vientiin keskittynyt puualan perheyritys tarjosi pitkään monipuolisia haasteita, mutta vuonna 2003 Vänskä siirtyi Rantasalmen Osuuspankkiin.

Useiden vuosien pankkityön jälkeen Vänskä liittyi vuoden 2019 tammikuussa mukaan Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskuksen järjestämään EMBA-koulutukseen. Muun ryhmän opinnot olivat tuolloin jo käynnistyneet, mutta rohkeasti ja napakalla otteella hän pääsi nopeasti vauhtiin mukaan.

– Työskentelin tuolloin pankissamme toimitusjohtajan sijaisena, ja siinä työssä nousi esille tarve osaamisen jalostamiselle, lähinnä johtamisen kokonaisvaltaisuuden osalta, Vänskä kertoo. – Minulta akateeminen koulutus jäi aiemmin hankkimatta, koska pääsin aikanaan nuorena yo-merkonomina nopeasti työelämään, eikä tarvetta kouluttautumiselle tuolloin ollut.

Jaana Vänskä
Jaana Vänskä on Rantasalmen Osuuspankin toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen.

Oma johtamistapani on kehittynyt ja siinäkin oikea asennoituminen on ratkaisevaa. Johtaminen on yhteistyötä, se ei saa olla autoritaarista.

Jaana Vänskä

toimitusjohtaja, Rantasalmen Osuuspankki

Avainsanat