Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Kansainvälinen yksityisoikeus, kevät 2024

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
5 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Joensuu
Kategoria:
Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu, Monimuoto
Hinta:
75 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sisältö

Kansainvälinen yksityisoikeus, kansainvälisen yksityisoikeuden osa-alueet; lainvalinta, toimivalta, tunnustaminen ja täytäntöönpano, kansainvälinen yhteistyö, kansainvälisen yksityisoikeuden metodi, kansainvälisen yksityisoikeuden materialisoituminen ja eurooppalaistuminen.

Tarkista ennen ilmoittautumista opintojakson tarkemmat tiedot ja suorittamisen aikataulut Peppi-oppaasta.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

  • tunnistaa kansainvälisen yksityisoikeuden perusteet, käsitteet ja keskeisimmät metodologiset kysymykset.
  • tietää, miksi kansainvälistä yksityisoikeutta tarvitaan ja mitkä ovat sen liitynnät aineellisoikeudelliseen yksityisoikeuteen eli esimerkiksi sopimusoikeuteen, perheoikeuteen sekä yhtiö- ja kauppaoikeuteen.
  • osaa soveltaa kansainvälisen yksityisoikeuden normikehikkoa.
  • tunnistaa oikeudenalan tyypillisiä tulkintatapoja/-menetelmiä
  • esittää vakuuttavia suullisia ja kirjallisia oikeudellisia argumentteja
  • väittelee ja neuvottelee oikeudellisista teemoista ryhmässä

Suoritustavat

Luennot ja niihin liitetyt oikeustapausharjoitukset (yhteensä 16 h), opetukseen valmistautuminen ja oppimateriaalin opiskelu (81), itsenäinen ryhmätyöskentely (10h), itsenäinen päättötehtävä verkkoalustalla (3h), ennakkotehtävä (1h).

Opetukseen osallistuminen on pakollista. Osallistumisvelvoite 80 % ja poissaolon korvaava tehtävä. Arvosana muodostuu seuraavasti: 10 % kurssin aloittava monivalinta moodlessa, 20 % ryhmätehtävä, 70 % itsenäinen päättötehtävä verkkoalustalla. Kurssin voi suorittaa kokonaan etänä, luentoja voi seurata kampuksella.

Arvosteluperusteet: Kaikki opintojakson osasuoritukset arvostellaan asteikolla 0–5.

Esitietovaatimukset

Aineellisen sisältönsä vuoksi kurssi suositellaan suoritettavaksi aikaisintaan 3. opiskeluvuonna. Suositellut edeltävät opinnot: Yksityisoikeuden perusteet, Sopimusoikeus, Perhe- ja jäämistöoikeus, Työoikeus sekä Siviiliprosessioikeus ja vaihtoehtoinen riidanratkaisu.

Muille kuin oikeustieteen tutkinto-opiskelijoille (HTK/HTM, ON/OTM) suositellaan opintojakson 5311026 Oikeustieteen perusteet 1 op suorittamista.

  • Tarkista ennen ilmoittautumista ja opintomaksun maksamista, että ilmoittautuminen kevään opetukseen on vielä avoinna.
  • Tarkista opintojaksokohtaiset sitovat ilmoittautumisajat Pepistä (tentit, opetus, tehtävänpalautus).
  • Huomioi, että opiskeluoikeus ei siirry välittömästi opintotietojärjestelmään Peppiin (max. 10 vrk viive) eli et heti pääse aktivoimaan käyttäjätunnuksia.
  • Opiskeluoikeus päättyy aina viimeistään lukuvuoden päättyessä heinäkuun lopulla riippumatta siitä tehdäänkö ilmoittautuminen syys- vai kevätlukukauden puolella.
  • Opintojaksolle tulee ilmoittautua erikseen sekä Opintopolussa, että Pepissä. Opintopolussa ilmoittautuminen muodostaa Avoimen yliopiston opiskeluoikeuden, Pepissä ilmoittaudut erillisten ohjeiden mukaisesti oikeustieteiden laitoksen aikataulutettuun opetukseen, tentteihin, tehtävänpalautukseen jne.
  • Tarkempia ohjeita opiskeluun on opintojen aloitusmoodlessa Oikeustieteiden opinnot, Itä-Suomen avoin yliopisto. Saat sähköpostiin kirjautumislinkin ja kurssiavaimen aloitusohjeissa.

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille. Yksittäisen opintojaksojen hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeus päättyy aina lukuvuoden päättyessä viimeistään heinäkuun lopulla.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Päiväopetus
Suomi

Ei sähköistä ilmoittautumista

Ilmoittautuminen sähköpostilla riitta.laasonen@uef.fi 21.3.2024 klo 23.59 mennessä.