Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Snelmmanian pääaula.

Pfizer Kuopio Healthin kumppaniksi

Pfizer Oy on liittynyt Kuopio Health -osuuskunnan kumppaniksi toukokuussa 2023.

Pfizer on yksi maailman suurimmista lääkeyrityksistä, joka toimii aktiivisesti myös suomalaisessa yhteiskunnassa. Pfizer tekee Suomessa kliinisiä lääketutkimuksia ja on mukana rahoittamassa useita julkisen ja yksityisen välisiä tutkimus- ja innovaatioyhteistyöhankkeita.

Itä-Suomen yliopisto on yksi Kuopio Health -osuuskunnan jäsenistä. Kuopio Health -ekosysteemi kasvaa ja vahvistuu jälleen, kun Pfizer Oy liittyi osuuskuntaan toukokuussa. Pfizer on tunnettu aktiivisesta toiminnasta eri sidosryhmien välillä, ja yritys haluaa olla mukana kehittämässä suomalaista terveydenhuoltoa sekä osaltaan edistää terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategian toteutumista. Pfizerin tavoitteena on myös tuoda Suomeen lisää terveysalan investointeja ja talouskasvua.

Kuopio Health on kasvava, kansainvälinen yhteisö, jossa yritykset, asiantuntijat, rahoittajat sekä tutkijat ja kliinikot ovat sitoutuneet toimimaan yhdessä viedäkseen tarpeiden pohjalta syntyviä ideoita kaupallisiksi sovelluksiksi. Toiminnassa korostuu yhteinen tavoite maailmanlaajuisen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Tässä työssä ekosysteemin toimijoiden panos ja omistautuneisuus ovat keskeisiä tekijöitä.

– Kuopio Healthin ja Pfizerin yhteinen näkemys terveyden edistämisestä sekä halu edistää tutkimus- ja innovaatiotoimintaa kohtaavat. Ekosysteemissä on sellaisia korkealaatuista osaamista, jonka hyödyntämisessä Pfizer näkee suuren mahdollisuuden. Kuopio Healthin verkostot sekä yhteistyö monipuolisen jäsenistön kanssa luo pohjaa uusille innovatiivisille ratkaisuille, kertoo toimitusjohtaja Aki Gröhn, Kuopio Healthiltä.

– Olemme erittäin iloisia tästä alkavasta yhteistyöstä Kuopio Healthin kanssa. Näemme erinomaisia mahdollisuuksia edistää yhteistyötä kliinisissä tutkimuksissa ja rekisteritutkimuksissa. Lääkkeiden, rokotteiden ja myös digitaalisten potilastukiratkaisujen vaikuttavuudesta kertyvä tieto on meille molemmille arvokasta. Haluamme olla kehittämässä yhdessä innovatiivisia ratkaisuja terveydenhuollon ja potilaiden tueksi, sanoo Pfizerin Medical Lead Merja Väkeväinen.

Lisätiedot:

Kuopio Health
Aki Gröhn, CEO
+358 50 403 7540
aki.grohn(at)kuopiohealth.fi

Pfizer
Jutta Joutseno, viestintäpäällikkö
puh +358 9 430 040 (vaihde)