Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Lapsi laskee matematiikkaa

Matematiikkakerho yläkoululaisille ja lukiolaisille

Maaliskuussa 2021 alkaa Itä-Suomen yliopiston ilmainen matematiikkakerho yläkoululaisille ja lukiolaisille. Matematiikkakerho on osa Helsingin yliopiston vetämää valtakunnallista hanketta, jota tehdään yhteistyössä Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n kanssa.

Kerho on tarkoitettu niille, jotka haluavat tietää matematiikasta sen, mitä koulukirjoissa ei kerrota, päästä ratkomaan erilaisia haastavia tehtäviä ja kahvitella etänä muiden matematiikasta kiinnostuneiden nuorten kanssa.

Tapaamisissa tutustutaan matematiikan eri osa-alueisiin ja ratkotaan monentasoisia tehtäviä. Aiheet eivät vaadi esitietoja, tärkeintä on kiinnostus matemaattiseen ongelmanratkaisuun ja halu oppia. Oletko ajatellut, että voisit joskus osallistua matematiikkakilpailuihin? Kerho on myös hyvää valmennusta niitä ajatellen.

Kerho järjestetään etänä noin kahden viikon välein torstaisin klo 17-19. Ensimmäinen kokoontuminen on 4.3. juuri ennen talvilomaa. Kerhotoimintaan voit osallistua silloin kun se sinulle sopii, eikä haittaa, jos ensimmäinen tai joku muu tapaaminen jää välistä! Toistaiseksi kerho järjestetään etänä Discordissa, joten voit osallistua mistä päin maailmaa tahansa. Kerhon vetäjänä toimii tuntiopettaja Laura Ylönen.

Kerhon järjestää Itä-Suomen yliopiston fysiikan ja matematiikan laitos yhteistyössä Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaoston ja MAOLin kanssa.

Nappaa kaverikin mukaan ja osallistu kerhoon! Tervetuloa!

Lisätietoja: Tuntiopettaja Laura Ylönen, Itä-Suomen yliopisto, laura.ylonen (a) uef.fi

Discord-serverille voit ilmoittautua täällä