Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Mies ja poika tekevät salaattia.

Kohti lempeämpää ruokasuhdetta

Ruuan ja ravitsemuksen ympärillä käytävää keskustelua leimaavat usein painokeskeinen ajattelutapa sekä ruokavalintojen moralisointi. Itä-Suomen yliopistossa on meneillään useita hankkeita, jotka tukevat ruokakasvatuksen muutosta kohti lempeämpää ja hyväksyvämpää lähestymistapaa ruokaa ja syömistä kohtaan. 

  • Terveys ja hyvinvointi
  • Talous ja yhteiskunta
  • Teksti Nina Venhe | Kuvat Mostphotos ja Bettiina Lievonen
Salaatinlehti ja haarukka.

Tarkoituksena ei ole unohtaa ravitsemussuosituksia, vaan ravistella ajatuksia ruuan mustavalkoisuudesta ja ”vääränlaisesta” tai ”oikeanlaisesta” syömisestä.

Sanna Talvia

Kotitaloustieteen yliopistonlehtori

Ateria.
Poika ja mies syövät hampurilaisia.

Ammattilaisen on tärkeää oppia hyväksymään epätäydellisyys sekä omassa että asiakkaiden ruokasuhteissa. 

Leila Karhunen

Ravitsemustieteen yliopistonlehtori

Kuva: ruokasuhteeseen vaikuttavat tekijät.
Ruokasuhteeseen vaikuttavat monet tekijät.

Lisätietoja:

Profiilikuva: Sanna Talvia

Sanna Talvia

Yliopistonlehtori

Profiilikuva: Leila Karhunen

Leila Karhunen

Yliopistonlehtori