Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Opiskelija tarkastelee anatomista mallia.

Kansainvälinen lääketieteen ja hammaslääketieteen kouluttajien kokous Kuopiossa kesäkuussa

Itä-Suomen yliopisto isännöi lääketieteen ja hammaslääketieteen perusopetuksen parissa työskentelevien kansainvälistä tapaamista 7. kesäkuuta. Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä Kuopiossa tai verkossa, ja se järjestetään Erasmus+ -ohjelman tuella. Päivän esiintyjät ovat alan huippuosaajia USA:sta, Kanadasta, Ghanasta ja Suomesta.

Tapaamisen tarkoituksena on tarjota kouluttajille mahdollisuus sekä verkostoitua ammatillisesti että ammentaa uutta osaamista kansainvälisesti tunnustetuilta puhujilta. – Esityksissä jaetaan kokemuksia ja hyviksi havaittuja toimintamalleja hyödynnettäväksi prekliinisessä opetuksessa ja kliinisen kouluttajan uralla, sanoo tapaamisen puheenjohtaja Szabolcs Felszeghy, joka työskentelee yliopisto-opettajana Itä-Suomen yliopiston biolääketieteen ja hammaslääketieteen yksiköissä. Hän toimii myös kansainvälisen lääketieteen opettajien järjestön IAMSEn lähettiläänä.

Kesäkuun tapaamisen keskeisiä teemoja ovat innovatiiviset opetusstrategiat ja parhaat käytännöt. – Kouluttajilla on mainio tilaisuus oppia uusinta uutta alalta ja kuulla eri maista esimerkkejä näyttöön perustuvista opetuskäytännöistä lääketieteen ja hammaslääketieteen opetuksessa, Felszeghy sanoo.

– Esimerkiksi ongelmaperustainen oppiminen, käänteinen oppiminen ja opetuksen pelillistäminen ovat tehokkaiksi todettuja menetelmiä, jotka tukevat paitsi opinnoissa etenemistä, myös työelämässä pärjäämistä. Samoin sekä opintojen että myöhemmän uran kannalta on tutkitusti hyödyksi tukea opiskelijoita tunteiden hallinnassa ja yhteyden löytämisessä muihin.

Tapahtumassa esitelläänkin tutkimukseen perustuvia ja käytäntölähtöisiä malleja opiskelijoiden tukemiseksi tunteiden hallinnassa, tavoitteiden saavuttamisessa, empatian osoittamisessa, yhteyden vaalimisessa sekä omaa uraa ja elämää koskevien valintojen tekemisessä.

Tapaamisen verkkosivut