Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Pyöreitä tarroja lasiseinällä.

Itä-Suomen yliopiston dekaanit valittu

Itä-Suomen yliopisto on valinnut tiedekuntien dekaanit vuoden 2022 alussa alkavalle toimikaudelle. Yliopiston hallitus päätti dekaanivalinnoista kokouksessaan 10. toukokuuta.

Filosofisen tiedekunnan dekaanin tehtävään valittiin tiedekunnan nykyinen dekaani, kasvatustieteen professori, KT Janne Pietarinen, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan dekaaniksi valittiin ilmakehän fysiikan ja kemian professori, sovelletun fysiikan laitoksen johtaja, TkT, Kari Lehtinen, terveystieteiden tiedekunnan dekaaniksi sen nykyinen dekaani, kliinisen ravitsemustieteen professori, ylilääkäri, LKT Jussi Pihlajamäki ja yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaaniksi nykyinen dekaani, sosiaalityön, erityisesti hyvinvointipalvelujen professori YTT, TtL Sari Rissanen

Kolme dekaania jatkaa siis toiselle kaudelle. Rehtori Jukka Mönkkönen toivottaa myös tuoreen dekaanin, Kari Lehtisen, lämpimästi tervetulleeksi joukkoon.

– Päättyvällä kaudella dekaanit ovat johtaneet tiedekuntiaan ansiokkaasti, ja myös yliopiston johtoryhmässä yhteistyö on ollut erinomaista. Olen vakuuttunut, että nyt valitut dekaanit jatkavat tätä erinomaista työtä tiedekuntiensa ja koko yliopiston hyväksi, kiittelee Mönkkönen.

Dekaanit johtavat tiedekuntansa toimintaa ja vastaavat tiedekuntansa tutkimuksesta ja koulutuksesta yliopiston strategian mukaisesti. Tiedekuntien dekaanit ovat yliopiston johtoryhmän jäseniä.

Nykyisten dekaanien toimikausi päättyy 31.12.2021. Vuoden alussa aloittavien dekaanien toimikausi kestää vuoden 2025 loppuun. Varadekaanien sekä laitos- ja osastojohdon hakuprosessit alkavat 17.5. 

Lisätietoja:
Rehtori Jukka Mönkkönen, 0294 45 8001