Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Asiakaspalvelua Itä-Suomen yliopiston apteekissa.

Farmasian laitos 50 vuotta: Vaikuttavaa farmasiaa – katse kohti tulevaisuutta 21.3.2023

Itä-Suomen yliopiston farmasian laitos täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden ohjelma käynnistyy 21. maaliskuuta tilaisuudella, jossa kuullaan ajankohtaista asiaa farmasian koulutuksesta ja tutkimuksesta sekä apteekkien roolista sosiaali- ja terveydenhuollossa ja hyvinvointialueella. Puhujina on farmasian laitoksen, Fimean, apteekkialan sekä Pohjois-Savon hyvinvointialueen edustajia.

Vaikuttavaa farmasiaa – katse kohti tulevaisuutta -tilaisuus järjestetään 21.3.2023 klo 12.15–16 Itä-Suomen yliopiston Canthia-rakennuksessa osoitteessa Yliopistonranta 1 C, Kuopio. Osallistua voi myös etänä. Farmasian laitos järjestää tilaisuuden Savon Apteekkariyhdistyksen kanssa. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu 17.3. mennessä.

– Tärkeä puheenaihe on farmasian osaamisen hyödyntäminen entistä tehokkaammin osana potilaan hoitopolkua. Tähän on uusilla hyvinvointialueilla tuhannen taalan paikka. Visioimme tilaisuudessa tulevaisuutta, mutta palautamme mieliin myös farmasian koulutuksen ja tutkimuksen vaikuttavuutta kuluneiden 50 vuoden ajalta, sanoo farmasian laitoksen johtaja, professori Jarkko Ketolainen.

Farmasian laitokselta Kuopiosta on valmistunut jo kaikkiaan 4800 farmaseuttia, 1600 proviisoria ja 120 toksikologian maisteria.

Tutustu juhlavuoden ohjelmaan ja tarinoihin verkossa

Farmasian laitoksen 50-vuotisjuhlaa vietetään vuoden mittaan useissa erilaisissa tapahtumissa. Juhlavuosi huipentuu 28.10. järjestettävään avoimien ovien päivään. Seuraa päivittyvää ohjelmaa juhlavuoden verkkosivuilla.

Juhlavuoden verkkosivuilla farmasian pioneerit, alumnit ja opiskelijat kertovat vaiheistaan farmasian alalla. Uusia haastatteluja julkaistaan koko vuoden ajan. Luvassa on myös videoita. Hiljattain julkaistiin ensimmäiset videopätkät sarjasta, jossa farmasian ”grand old men” Mauno Airaksinen ja Ewen MacDonald muistelevat opetuksen ja tutkimuksen alkuvuosia, haasteita ja onnistumisia. Katso kaikki videot!

Lisätietoja:

Professori, laitosjohtaja Jarkko Ketolainen, Itä-Suomen yliopisto, farmasian laitos, jarkko.ketolainen(a)uef.fi, p. 040 355 2486, https://uefconnect.uef.fi/henkilo/jarkko.ketolainen/

Savon Apteekkariyhdistyksen puheenjohtaja, apteekkari Anu Rasi-Leskinen, anu.rasi-leskinen(a)apteekit.net

 

 

Mistä metodikurssille sisältö, entä oppiiko haistamalla paremmin? Mauno Airaksinen ja Ewen MacDonald muistelevat farmasian opetuksen alkuaikoja.