Lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijavalinta

Todistusvalinta

Vuonna 2020 lääketieteellisillä aloilla tulee kaikissa hakukohteissa valinnassa käyttöön todistusvalinta osana valintoja. Todistusvalinta korvaa aikaisemman yhteispistevalinnan. Todistusvalinnassa otetaan huomioon vain ensikertalaiset hakijat. Valintakoevalinnassa valitaan opiskelijoita valintakokeesta saatujen pisteiden perusteella.

Yhteisvalinta

Lääketieteen alalla on siirrytty yhteisvalintaan siten, että lääketieteen hakukohteet ovat yhteisvalinnassa ja hammaslääketieteen hakukohteet ovat yhteisvalinnassa. Eläinlääketiede on mukana valintayhteistyössä.Hakija voi hakea vain joko lääketieteen hakukohteisiin tai hammaslääketieteen hakukohteisiin tai eläinlääketieteen hakukohteeseen.
 
 
Lääketieteellisten alojen yhteisvalintasivut: http://www.laaketieteelliset.fi/

 Valintakoepäivä 19.5.2020 klo 9.00 – 14.00

  • Kevään yhteishaku alkaa 18.3.2020 ja päättyy 1.4.2020 klo 15.00.
  • Hammaslääketieteen valintakokeeseen tultaessa ilmoittautuminen Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella Medistudia-rakennuksen aulassa, osoite: Yliopistonranta 1A,  klo 7.00–8.30 .
  • Lääketieteen valintakokeeseen tultaessa ilmoittautuminen Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella Snellmania-rakennuksen aulassa, osoite: Yliopistonranta 1E (A-ovi), klo 7.00-8.30.
  • Tule ajoissa ilmoittautumaan, sillä hakijat jaetaan koesaleihin ilmoittautumisen yhteydessä.
  • Koe alkaa klo 9.00 ja päättyy klo 14.00. Kokeen kesto on 5 tuntia ilman taukoa.
  • Valintakokeeseen ei voi osallistua muiden lääketieteellisten koulutusyksiköiden valintakokeiden yhteydessä.
  • Valintakokeeseen osallistuvalla tulee olla mukanaan passi, ajokortti tai valokuvalla varustettu henkilöllisyystodistus sekä tavalliset  kirjoitusvälineet ja laskin

Tarkemmat tiedot

Lääketieteellisten alojen yhteisvalintasivut

Hae yliopistoon sivut

Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuskartta