Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Hammaslääkärin välineitä

Professori Liisa Suomiselle Apollonia-palkinto

Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian merkittävin palkinto, Apollonia-palkinto on myönnetty tänä vuonna Itä-Suomen yliopiston suun terveydenhuollon professori Liisa Suomiselle. Palkinto on tunnustus pitkästä ja arvostetusta tutkijanurasta erityisesti hammaslääketieteellisten väestötutkimusten parissa. Palkinto luovutettiin Apollonian ja Duodecimin yhteisessä Äyräpää symposiumissa 10. huhtikuuta.

Professori Liisa Suomisen tutkimustyö on keskittynyt laajoihin kansallisiin tutkimuksiin, joissa on selvitetty aikuisten suusairauksien esiintymistä ja niihin vaikuttavia tekijöitä sekä suun terveydenhuollon palvelujen käyttöä väestötasolla. Apollonia-palkinnon perusteluissa Suomisen meriiteiksi nostetaan erityisesti useat laajat kansalliset väestötutkimusprojektit ja korostetaan arvostettua epidemiologista tutkimusuraa. Tutkimustyöllään hän on tuonut esille suunterveyden merkitystä ihmisten hyvinvoinnille ja hammaslääketieteen roolia osana lääketiedettä.

Tutkimustuloksia on hyödynnetty suun terveydenhuollon palvelujen suunnittelussa ja organisoinnissa, näihin liittyvien uudistusten arvioinnissa, tiedolla johtamisen apuna ja myös hoitotyössä muun muassa Käypä hoito -suositusten kautta. 

Professorina ja ohjaajana tärkein roolini on mahdollistaa nuorten tutkijoiden työ.

Liisa Suominen

Profiilikuva: Liisa Suominen

Avainsanat