Tervetuloa opiskelemaan metsätieteitä Itä-Suomen yliopistoon!

Ensimmäinen askel akateemisiin opintoihin on osaltasi onnellisesti ohi: sinut on valittu opiskelemaan metsätieteitä Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osastolle. Onnittelut tästä saavutuksesta, sillä kilpailu yliopistojen opiskelupaikoista on kovaa myös metsätieteissä.

Joensuun metsäylioppilaiden tervehdys tuleville torsteille

”Puu- ja konesahan sointi
 - on luonnon hellä maksimointi!”

Tervehdys uusi Torsti. Jos vaatekaapistasi ei vielä löydy ruutuflanellipaitaa ja verkkahousuja, niin NYT on oikea hetki lähteä täydentämään varastoja. Sinut on valittu opiskelemaan metsätieteitä Itä- Suomen yliopistoon! Olemme ne viisi tuutoria, jotka opastavat teitä akateemisen elämän alkuun. Toivotamme teidät tervetulleiksi viettämään vauhdikasta ja unohtumatonta matkaa muiden metsäylioppilaiden kanssa. Tulevan vuoden aikana huomaatte varmasti, että raskaat työt vaativat raskaat huvit. Edessänne on alkamassa uusi elämänvaihe, josta kannattaa ottaa kaikki irti. 

Ensimmäinen opiskelupäivänne on 3.9.2018. Me tuutorit olemme odottamassa teitä klo 09:30 Carelia-rakennuksen edessä Alkukivillä (Yliopistokatu 2). Meidät tunnistaa metsänvihreistä haalareista ja Joensuun Metsäylioppilaiden lakanasta. Siirrymme Alkukiviltä Borealikselle, jossa ohjelmanne alkaa. Ensimmäiset viikot menevät tutustuessa kampukseen ja kaupunkiin, opiskelijatoimintaan sekä tietysti omiin vuosikurssilaisiinne.

Lisäksi aiomme tehdä vuosikurssin yhteisen Whatsapp-ryhmän. Voitte laittaa viestiä numeroon 050 5945176. Ryhmään kuuluminen ei ole pakollista, mutta sen kautta kulkee paljon hyödyllistä tietoa. Meidät tavoittaa myös sähköpostista: joolam@student.uef.fi

Me odotamme jo innolla ensimmäistä tapaamistamme ja olemmekin suunnitelleet kaikenlaista hauskaa yhteistä tekemistä.

Terveisin, 
Julli, Ilkka, Aleksi, Juho ja Joona

Mitä sinun tulee muistaa ennen opiskelujen alkua?

Ota opiskelupaikka vastaan: ilmoittaudu läsnäolevaksi yliopistoon: Opiskelupaikan vastaanottaminen ja läsnäolevaksi ilmoittautuminen tapahtuvat Opintopolussa, ja tarkemmat ohjeet löytyvät yliopistomme uuden opiskelijan sivustolta.

Hanki asunto: Joensuun Elli vuokraa kohtuuhintaisia opiskelija-asuntoja. Kilpailu asunnoista on syksyn tullen kuitenkin kovaa, joten kannattaa laittaa hakemus vetämään mahdollisimman nopeasti, mieluusti heti valintapäätöksen saatuasi. Etenkin yksiöistä on kova pula, joten niitä saattaa joutua odottamaan jopa vuoden. Varaudu siis asumaan solussa tai harkitse yksityiseltä puolelta vuokraamista. Jos et saa asuntoa ennen opintojesi alkua laita sähköpostia osoitteeseen housing@uef.fi

Hae opintotukea: Opintotuki on helppo ja nopea hakea suoraan Kelan sivuilta sähköisesti. Opintotukea koskevissa ongelmissa auttaa Kelan kampusalueella sijaitseva toimipiste Aurora-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Hanki opiskelijakortti: Opiskelijakortit hankitaan Frankin kautta ja, jos olet ollut ajoissa, saat sen jo heti ensimmäisinä päivinä, ja opiskelija-alennukset ovat heti käytössäsi.

Smart Start metsätiede (pdf)