Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

regulaatiomurros

Pharma & HealthTech Visio 2030 -tulevaisuustyöpaja 2.2.2024, Kuopio

Täydennyskoulutus
Millaista osaamista ja millaisiin töihin osaajia tarvitaan vuonna 2030? Miten tekoäly vaikuttaa alaan ja sen osaamistarpeisiin? Millaisia kliinisen farmasian palveluita on vuonna 2030? Millaisia mahdollisuuksia tekoäly ja 3D-tulostus tarjoavat? Luvassa on päivä täynnä tulevaisuusajattelua, verkostoitumista ja mielenkiintoista keskustelua.
smart for good
  • Sosiaali ja terveysala
  • Ympäristö ja teknologia
Päivämäärä:
2.2.2024 - 2.2.2024
Laajuus:
0
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Lähiopetus, Etäopetus
Hinta:
0 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Innostava iltapäivä lääke- ja terveysteknologia-alan tulevaisuuden äärellä!

Tarjolla asiantuntijoiden tietoisku muun muassa tekoälyn säädösmuutoksista ja tulevaisuuden osaamistarpeista.

Yhteisten puheenvuorojen jälkeen on mahdollisuus valita kolmesta työpajasta ja niiden porinafoorumeista:

  1. Kliinisen farmasian palvelut tulevaisuudessa
  2. Kliiniset tutkimukset tulevaisuudessa 
  3. Lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden tutkimus, tuotekehitys ja tuotanto 

Työpaja koostuu kahdesta asiantuntijapuheenvuorosta sekä niiden jälkeisestä interaktiivisesta porinafoorumista.

Pharma & HealthTech Visio 2030 -työpajapäivä jatkaa aikaisemmin pidetyn Regulaatiomurroksesta menestykseen -avausseminaarin aiheiden käsittelyä. 

Voit osallistua seminaarin luento-osuuteen paikan päällä tai etänä. Työpajaosuudesta pääset nauttimaan vain Kuopiossa. 

Työpajapäivä on osa Regulaatio- ja vastuullisuusosaamista terveys- ja hyvinvointialalle -hankkeen (ReguVa) koulutustarjontaa.

Työpajat:

1. Kliinisen farmasian palvelut tulevaisuudessa
Sopii erityisesti osastofarmaseuteille sekä muille kliinisen farmasian palveluiden parissa työskenteleville esim. avoapteekissa ja kotihoidossa. Lisäksi tietysti muille aiheesta kiinnostuneille!

2. Kliiniset tutkimukset tulevaisuudessa 
Sopii erityisesti tutkijoille, tutkimushoitajille, tutkimuskoordinaattoreille, muille kliinisten tutkimusten parissa työskenteleville ja asiasta kiinnostuneille

3. Lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden tutkimus, tuotekehitys ja tuotanto 
Sopii erityisesti tutkimuksen, tuotekehityksen ja tuotannon parissa työskenteleville ja muille asiasta kiinnostuneille.

  • Terveys- ja hyvinvointialan yrityksessä toimivat henkilöt (lääke-, diagnostiikka- ja terveysteknologia, CROt, apteekit), 
  • koulutus- ja tutkimusorganisaatiossa työskentelevät henkilöt 
  • viranomaistehtävissä toimivat 
  • alan rahoittajat 
  • alalle aikovat

Perjantai 2.2.2024 klo 11:45 – 15:45

Paikka: Itä-Suomen yliopisto, Kuopion Kampus (tarkempi sijainti ilmoitetaan osallistujavahvistuksen yhteydessä)

Voit osallistua seminaarin yhteiseen luento-osuuteen paikan päällä tai etänä. Työpajaosuudesta pääset nauttimaan vain Kuopiossa. 

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 24.1.2024.

Maksuton koulutus. ReguVa-hanke on Euroopan sosiaalirahaston osarahoittama.

Kouluttaja

Markus Forsberg

Markus Forsberg

varadekaani, professori

Itä-Suomen yliopisto, Farmasian laitos, Terveystieteiden tiedekunta

Markus Forsberg toimii farmakologian professorina farmasian laitoksella Itä-Suomen yliopistolla. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus tutkimuksesta, kehittämisestä ja innovaatiotoiminnasta. Forsberg on ollut mukana kehittämässä uusia menetelmiä, malleja ja hoitokonsepteja aivosairauksiin sekä tutkinut lääkeaineiden kulkeutumista. Viime aikoina hän on myös laajentanut tutkimustaan terveysdataan perustuvien sairauksien ja lääkehaittojen riskimallien kehittämiseen.

Pekka Kola

Pekka Kola

Toimitusjohtaja

Clinisoft Oy

Pekka Kolalla on yli 30 vuoden kokemus lääkinnällisiksi laitteiksi luokiteltujen sovellusten kehittäjänä. Viimeiset kymmenen vuotta hän on toiminut myös asiantuntijana viranomaisvaatimusten soveltamisessa terveydenhuollon ohjelmistojen ja tekoälypohjaisten ratkaisujen kehittämiseen.

Sandra Liede

Sandra Liede

Johtava lakiasiantuntija

Terveysteknologia ry

Sandra Liede toimii Terveysteknologia ry:n johtavana lakiasiantuntijana ja tukee yhdistyksen jäsenyrityksiä vastaamalla sääntelyyn liittyviin kysymyksiin. Hänellä on 15 vuoden kokemus terveysalan eettisistä ja oikeudellisista kysymyksistä ja taustaa mm. toimialan ohjaus- ja valvontatehtävistä, lainvalmistelusta sekä erilaisista luottamustehtävistä. Sandralla on kokemusta työskentelystä sekä kotimaisten että EU-tason päättäjien kanssa.

pauli kallio

Pauli Kallio

Suunnittelija, PsT

Itä-Suomen yliopisto, Jatkuvan oppimisen keskus

Pauli Kallio on työn ja organisaatioiden erikoispsykologi. Hän koordinoi johtamiskoulutuksia ja yritysten kehittämishankkeita sekä valmentaa, johtajia, esimiehiä ja yhteisöjä. Erityisesti Paulia kiinnostavat systeeminen työote ja kokeilukulttuuri.

Ville Valkonen

Ville Valkonen

Yliopisto-opettaja

Itä-Suomen yliopisto, Farmasian laitos, Terveystieteiden tiedekunta

Ville Valkonen toimii kliinisen farmasian yliopisto-opettajana Itä-Suomen yliopiston farmasian laitoksella ja väitöskirjatutkijana. Valkosen väitöskirjatutkimus käsittelee lääkitysturvallisuuden johtamista ja kehittämistä datan avulla. Puolet työajastaan Valkonen toimii myös PSHVA:n sairaala-apteekissa kliinisenä opetusproviisorina edistäen yliopiston ja hyvinvointialueen välistä opetus- ja tutkimusyhteistyötä kliinisessä farmasiassa. Lääkitysturvallisuus ja kliininen farmasia ovat Villen vahvinta osaamista. Kliininen farmasia onkin kiinnostanut jo opiskeluajoista asti, kun Valkonen oli Irlannissa seuraamassa sairaalafarmasistien kliinistä työskentelyä.

eino solje

Eino Solje

Tutkimusjohtaja, dosentti, neurologian erikoislääkäri

Itä-Suomen yliopisto, Aivotutkimusyksikkö ja Kuopion yliopistollinen sairaala

Eino Solje työskentelee Itä-Suomen yliopiston Aivotutkimusyksikön johtajana ja neurologina Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Lisäksi hän johtaa Frontotemporal Lobar Degeneration and Early Onset Dementia -tutkimusryhmää. Solje on otsalohkodementian ja työikäisten muistisairauksien palkittu tutkija ja luennoitsija. Vuonna 2021 Solje palkittiin vuoden nuorena kliinisenä tutkijana ja vuonna 2022 hänelle myönnettiin Martti Hämäläinen -palkinto. Soljen tutkimustoiminnassa painottuvat uudet muistisairauksien biomarkkerit.

Sami Myllymaa

Sami Myllymaa

Dosentti, FT, Ylitarkastaja

Fimea, lääkinnälliset laitteet - yksikkö

Sami Myllymaa toimii ylitarkastajana Fimean lääkinnällisten laitteiden yksikössä. Hänen vastuualueeseensa kuuluvat erityisesti lääkinnällisillä laitteilla toteutettavien kliinisten tutkimusten lupakäsittely-, ohjaus- ja valvontatehtävät. Myllymaa on lääketieteellisen fysiikan dosentti, ja hänellä on 20 vuoden kokemus poikkitieteellisestä tutkimuksesta. Tutkimustoiminnassaan Itä-Suomen yliopiston Teknillisen fysiikan laitoksella ja Kuopion yliopistollisen sairaalan Kuvantamiskeskuksessa hän on keskittynyt uusiin biomateriaaleihin ja anturitekniikoihin sekä näiden soveltamiseen lääkinnällisissä laitteissa. Erityinen mielenkiinnon kohde on uusien puettavien anturien ja tekoälymenetelmien kehittäminen unilääketieteeseen.

Korjamo Timo

Timo Korjamo

FT, Dosentti, Data Scientist

Orion Pharma

Timo Korjamo työskentelee Orion Pharman Digital Medicine yksikössä. Päivittäisiin työtehtäviin kuuluu tutkimusvaiheen datan hyödynnettävyyden lisääminen ja kehittyneiden analyysitekniikoiden soveltaminen. Lisäksi vastuualueena Orionin Business Finland-ekosysteemihankkeen työpaketti ”Active learning laboratory” koordinointi. Korjamo on biofarmasian dosentti ja hänellä on yli 15 vuoden kokemus lääkekehityksestä (erityisesti farmakokinetiikka) sekä palvelututkimusyrityksessä että Orionilla lääkekehitysprojekteissa.

Antti Alonen

Antti Alonen

Tki-asiantuntija

Savonia-ammattikorkeakoulu

Antti Alonen toimii Savonian konetekniikan tutkimus- ja kehitysyksikössä 3D-tulostuksen tki-asiantuntijana. Hänellä on 15 vuoden kokemus 3D-tulostuksesta ja valmistusmenetelmään liittyvästä tutkimus- ja kehitystyöstä. Pääosa kokemuksesta on kertynyt 3D-tulostuksen hyödyntämisestä valmistavan teollisuuden parissa, mutta viimeisen viiden vuoden aikana yhteistyötä on tehty myös terveysalan sovelluskohteiden parissa. Antin vastuulla on Savonialla vuoden 2024 alusta käynnistynyt ”3D-tulostus terveysalan sovelluskohteissa” -hanke, jossa tavoitteena on levittää tietoa 3D-tulostuksen hyödyistä terveysalan ja lääketieteen yrityksille Pohjois-Savon alueella.