Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Koivun oksa

Metsien monimuotoisuus osaamismerkki

Avoin yliopisto
Tiedätkö, miten luonnon monimuotoisuutta suojellaan talousmetsissä? Oletko pohtinut metsäsuhdettasi tai luontoa talouden pohjana?
smart for good
  • Ympäristö ja teknologia
Päivämäärä:
7.9.2023 - 15.12.2024
Laajuus:
10
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
0 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Suorittamalla metsien monimuotoisuuden osaamismerkin, osoitat ymmärtäväsi, mistä luonnon ja metsien monimuotoisuus rakentuu ja kannat vastuuta metsien monimuotoisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Osaamismerkin saat suorittamalla seuraavat opintojaksot. Katso tarkemmin Lisätietoja kohdasta.

Opintokokonaisuus käsittää seuraavat opintojaksot:

  • Johdanto metsätieteisiin ja metsätalouteen 1 ja 2
  • Biodiversiteetti.nyt A ja B
  • Luonto talouden pohjana
  • Ajankohtainen luontopolitiikka
  • Monimuotoinen metsä

Vaihtoehtoisena opintojaksona on Metsänhoito.

Osaamismerkin opintoja voi suorittaa myös vuonna 2025 Avoimen yliopiston maksullisina opintoina ja Monimuotoinen metsä koulutuksen maksullisena täydennyskoulutuksena.  

Tavoitteena on lisätä osaamista ja vastuunkantoa metsien monimuotoisuuteen liittyvissä ekologisissa ja taloudellisissa kysymyksissä.

Metsänomistajat, metsäalalla toimijat ja asiasta kiinnostuneet

Opinnot ovat maksuttomia Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) rahoittaman Biodiversiteetti nyt -hankkeen ajan, 31.12.2024 saakka.

Rahoittaja kerää rahoittamiinsa koulutuksiin osallistuvista tietyt taustatiedot koulutustoiminnan arvioinnin, kehittämisen, tilastoinnin ja seurannan toteuttamiseksi. Opintoihin ilmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään rahoittajan kysely, jonka vastaaminen vie noin viisi minuuttia. Pyydämme, että vastaat kyselyyn.

Ilmoittautuminen opintojaksoittain Avoimen yliopiston kautta. Syksyn 2024 opintoihin ilmoittautuminen alkaa 7.8.2024.   

Osaamismerkin saat suorittamalla seuraavat opintojaksot. Linkeistä pääset ilmoittautumaan opintojaksoille ja näet opintojen kuvaukset. 

Opintojen toteutus: Verkko-opinnot ja metsäretki Punkaharjulle pe 4.10.2024.

Itä-Suomen yliopistossa avointa yliopisto-opetusta toteuttaa Jatkuvan oppimisen keskus (myöh. JOK). JOK pidättää itsellään oikeuden opinto-ohjelmassa ilmoitettujen tietojen muutoksiin. Ilmoittautuminen tapahtuu Avoimen yliopiston kautta ja ilmoittautuminen avoimeen yliopisto-opetukseen on aina sitova.