Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

rokotteen antaminen

Farmaseuttisen henkilöstön rokotuskoulutus

Täydennyskoulutus
Rokotusasetuksen muutos mahdollistaa farmaseuteille ja proviisoreille rokotuspalvelun tarjoamisen apteekin terveyspisteessä. Koulutuksessa saat riittävän osaamisen ja tarvittavat tiedot uuden palvelun toteuttamiseksi apteekissa.
smart for good
  • Lääkeala
  • Sosiaali ja terveysala
Laajuus:
5 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Ravitsemus ja lääkeala, Sosiaali- ja terveysala
Toteutusmuoto:
Lähiopetus, Monimuoto, Etäopetus
Hinta:
843,2 € (alv 24%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Koulutus koostuu Metropolian ammattikorkeakoulun toteuttamasta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosittelemasta 3 opintopisteen Rokotusosaamisen koulutuskokonaisuuden verkkokoulutuksesta sekä Jatkuvan oppimisen keskuksen järjestämästä Apteekin rokotuspalvelu verkkokoulutuksesta 2 op. Tämä osio sisältää ammattikorkeakoulujen kanssa yhteistyössä järjestettävän rokotusosaamisen lähiharjoituspäivän sekä uuden rokotuspalvelun muotoilun osaksi apteekin palveluita. Rokotusosaamisen lähiharjoituspäiviä järjestetään vähintään 1 krt/lukukausi, paikkakunnat vahvistetaan myöhemmin.

Opiskeluoikeusaika on yhdeksän kuukautta.

Farmaseuttisen henkilöstön rokotuskoulutuksen kokonaishinta on 950 € + alv, josta Jatkuvan oppimisen keskus laskuttaa Apteekin rokotuspalvelu koulutuksesta (2 op) 680 € + alv = 843,20 € ja Metropolian ammattikorkeakoulu Rokotusosaamisen koulutuskokonaisuus (3 op) 270 € + alv = 334,80 €.

Rokotuspalveluiden saatavuutta ja hyvinvointialueiden resurssipulaa helpotetaan uudella lakimuutoksella, joka mahdollistaa apteekkihenkilökunnan tarjoamat rokotuspalvelut apteekin terveyspisteessä. Uudistus mahdollistaa esimerkiksi sen, että ulkomaan matkalle suuntaava asiakas voi ostaa apteekista samalla hepatiittirokotteen ja rokotuspalvelun.

Uudistuksen myötä apteekkien farmaseuttien ja proviisorien rokotusosaaminen nousee ensiarvoisen tärkeäksi. 

Rokotusosaamisen täydennyskoulutus on muotoiltu apteekin palvelupolkuun sopivaksi ja perustuu uusimpaan asiantuntijatietoon ja -taitoon.

Farmaseutit ja proviisorit

Opiskelu on verkko-opetusta, mutta rokotuksen käytännön harjoittelu tehdään lähipäivänä.

Rokotusosaamisen alustavat päivämäärät:

  • Savonia 26.11.2024
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu 27.11.2024
  • Metropolian ammattikorkeakoulu 20.11.2024
  • Lapin Amk, Kemi 20.1.2025 
  • Lapin Amk, Rovaniemi 4.4.2025 

 

Farmaseuttisen henkilöstön rokotuskoulutuksen kokonaishinta on 950 € + alv, josta Jatkuvan oppimisen keskus laskuttaa Apteekin rokotuspalvelu koulutuksesta (2 op) 680 € + alv = 843,20 € ja Metropolian ammattikorkeakoulu Rokotusosaamisen koulutuskokonaisuus (3 op) 270 € + alv = 334,80 €.

Koulutukseen osallistumisen voi perua 14 kalenteripäivän sisällä ilmoittautumisesta, mikäli asiakas ei ole aloittanut koulutuksen suorittamista. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin laskutetaan asiakkaalta koulutuksen hinta kokonaisuudessaan, vaikka asiakas ei olisi aloittanut koulutuksen suorittamista. Koulutuksen suorittamisella tarkoitetaan sitä, että asiakas on kirjautunut saamallaan kurssiavaimella oppimisympäristöön. Tällöin perumisoikeus ei ole enää voimassa. Peruminen tehdään sähköpostilla koulutuskoordinaattori Anne Pennaselle, annemaarit.pennanen@uef.fi

JOK logi