Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Kaksi henkilöä työskentelee yhdessä.

YUFE puhuu sinun kieltäsi!

Monikielisyys toimii perustana täysin monimuotoiselle ja yhtenäiselle eurooppalaiselle yliopistolle. YUFE-yliopistoverkosto (Young Universities for the Future of Europe) pyrkii olemaan yksi edelläkävijöistä ja parantaa siksi valikoimaansa tarjoamalla kursseja eri kielillä.

Monikielisyyden merkitys

Eurooppa tunnetaan lukuisista kielistään ja erilaisista kulttuureistaan. YUFE-yliopistoliittoumassa uskomme, että monipuolinen kielitaito luo tilaisuuksia kehittyä niin työ- kuin yksityiselämässäkin sekä tarjoaa lisää työllistymismahdollisuuksia. Monikielisyys on aina toiminut kaiken perustana. Nyt voimme iloksemme ilmoittaa, että tämä avainperiaatteemme toteutuu vihdoin myös käytännössä.

Tulevan lukuvuoden kurssit tarjotaan useilla eurooppalaisilla kielillä. Eikä siinä kaikki! Tämän vuoden YUFE Academy sisältää luentoja eri kielillä, ja ne ovat avoimia kaikille niistä kiinnostuneille, kuten aiemminkin.

YUFE-verkoston kielet

YUFE Open Programme ‑opintojen pääasiallinen opetuskieli on englanti. Kaikkia YUFE-verkoston opiskelijoita ja työntekijöitä kuitenkin kannustetaan opiskelemaan vieraita kieliä. YUFE Student Journey ‑ohjelma mahdollistaa kielten opiskelun tarjoamalla laajasti eri kielten kursseja.

Kielitaito kehittyy kaikenlaisissa tilanteissa ja tapahtumissa, ja sitä voi harjoittaa niin akateemisessa ympäristössä kuin sosiaalisessa vuorovaikutuksessakin, esimerkiksi kielikahvilassa.

Lukuvuonna 2021–2022 akateemisia kursseja tarjotaan seuraavilla kielillä: espanja, kroatia, saksa, hollanti, italia, suomi, ranska, puola, kreikka ja englanti. Seuraavan lukuvuoden aikana YUFE tarjoaa yhteensä yli 400 akateemista kurssia, joista yli 65 kurssin opetuskieli on jokin muu kuin englanti. Nämä akateemiset kurssit sekä YUFE-verkoston tarjoamat yli 60 kielikurssia tekevät YUFE Open Programme ‑opintojen kurssivalikoimasta runsaan ja monipuolisen.

Kansalaisten hyvinvointi on YUFE Academyn uusi teema

Tämän lukuvuoden aikana YUFE keskittyi eurooppalaiseen identiteettiin ja vastuullisuuteen globalisoituvassa maailmassa. Aihe toimi loistavana perustana monille mielenkiintoisille luennoille. Tulevana lukuvuotena uutena teemana tulee mukaan kansalaisten hyvinvointi.

Nämä kaksi teemaa ovat tulevaisuudessa useiden YUFE-verkoston tarjoamien kurssien keskiössä luoden monia mahdollisuuksia vaikuttaa positiivisesti ympäröivään yhteiskuntaan. YUFE-verkoston henkilöstö ja opiskelijat tulevat eri puolilta Eurooppaa ja siksi tavoittelemme monikielistä lähestymistapaa. Tämä lähestymistapa takaa sen, että tarjontamme on paikallisissa yhteisöissä helposti saatavilla, ja näin onnistumme levittämään hyvinvointia.

Näkemyksemme eurooppalaisesta yliopistosta kehittyy koko ajan, ja samalla annamme jäsenillemme mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä kanssamme. On palkitsevaa ja ilahduttavaa nähdä opiskelijoiden tarttuvan tilaisuuksiin kursseillamme ja syventävän osaamistaan monilla erikoisaloilla. Olemme ylpeitä kuuluessamme YUFE-yliopistoverkostoon ja toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme.

Vieraile YUFEn verkkosivuilla säännöllisesti tai seuraa meitä somessa (Instagram, Facebook, Twitter) pysyäksesi ajan tasalla!