Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Pelaaja avaa lukkoa UEFin farmasian laitoksen pakohuoneessa.

Valmiuksia työelämään farmaseuttisesta pakohuoneesta

Itä-Suomen yliopistossa on avattu Suomen ensimmäinen farmaseuttinen pakohuone, joka on suunniteltu osaksi perusopetusta.  Tässä pedagogisessa pakohuoneessa farmasian opiskelijat pääsevät ratkomaan työelämälähtöisiä tehtäviä. Laboratorioympäristöön rakennettua FARscape-pakohuonetta käytetään aluksi lääkevalmistuksen ja -analytiikan opetukseen, mutta se on joustavasti muunneltavissa myös muiden oppiaineiden tarpeisiin.

–  Pilottiryhmä piti pakohuonetta todentuntuisena ja motivoivana. Peli imaisi mukaansa ja ryhmätyöskentely edisti oppimista, summaa yliopistonlehtori Krista Laine ensimmäisten pelaajien palautetta farmaseuttisesta pakohuoneesta.

Pakohuonepedagogiikka on uusi ilmiölähtöinen oppimismenetelmä, jota voidaan käyttää myös osaamisen arviointiin. Pedagoginen pakohuone tukee käynnissä olevaa opetus- ja oppimiskulttuurin muutosta opiskelija- ja työelämälähtöiseen sekä osaamiskeskeiseen suuntaan. –  Pelillistämisellä voidaan lisätä opiskelijoiden motivaatiota ja antaa onnistumisen kokemuksia, mikä tukee ja kannustaa opiskelijoiden oppimista ja nostaa heidän ammatillista itsetuntoaan positiivisen pedagogiikan kautta.

Pelaajia UEFin farmasian laitoksen pakohuoneessa.
Testitiimi koki ryhmätyöskentelyn edistävän oppimista pakohuoneessa. - Olimme ryhmänä vahvempia kuin olisimme olleet yksilöinä.