Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Kuopion kaupungintalo.

Uusia näkökulmia aivoverenkiertohäiriöihin Nordic Stroke -kokouksessa – rinnakkaistapahtumana Kuopio Health Insights

Kuopiossa järjestetään 21.–23.8.2023 aivoverenkiertohäiriöihin keskittyvä kansainvälinen tieteellinen kokous, The XXII Nordic Stroke Society Congress. Terveysalan asiantuntijoita kokoontuu myös Kuopio Health Insights -tapahtumaan 20.–21.8.2023.

Kuopion kaupunginteatterilla pidettävä Nordic Stroke -kokous tuo Kuopioon yli 400 asiantuntijaa Pohjoismaista ja Baltian maista. Tapahtuma tarjoaa uusinta tietoa aivoverenkiertohäiriöiden ehkäisystä, hoidosta ja kuntoutuksesta sekä esimerkkejä viimeaikaisesta tutkimuksesta. Arvovaltaisiin puhujiin kuuluu muun muassa Lundin yliopiston professori Bo Norrving, joka tarkastelee esityksessään strategioita aivoverenkiertohäiriöiden vähentämiseksi ja hoidon tehostamiseksi Euroopassa. Ohjelmassa on myös koulutussessioita sekä erityisesti aivoverenkiertohäiriöihin sairastuneiden parissa työskenteleville hoitajille ja fysioterapeuteille suunnattu osio.

Järjestäjinä ovat Itä-Suomen yliopisto, Kuopion yliopistollinen sairaala ja pohjoismainen aivoverenkiertohäiriöiden tutkijoiden yhdistys, Nordic Stroke Society, joka juhlistaa samalla 40-vuotista toimintaansa.

Kuopio Health Insights pureutuu terveysdataan ja digitaalisiin ratkaisuihin

Terveysalan ammattilaisille ja yrityksille suunnattu Kuopio Health Insights -tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa.  Yhteistyön, innovaatioiden ja liiketoiminnan edistämiseen tähtäävän tapahtuman ensimmäinen päivä on varattu verkostoitumiselle ja toisena päivänä ohjelmassa on esityksiä terveysdatan käytöstä tutkimuksissa sekä sote-alan digitaalisista ratkaisuista. Itä-Suomen yliopisto on partnerina Kuopio Health -innovaatioekosysteemin järjestämässä tapahtumassa.

Yhteistä pohdintaa kliinisen lääketutkimuksen edistämiseksi

Tapahtumien ohjelmaan sisältyy 21.8. yhteinen sessio, jossa tarkastellaan potilastutkimusten järjestämistä. Puhujiin kuuluu Kansallisen neurokeskuksen johtaja Eero Rissanen. Sessiossa pureudutaan siihen, miten kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä voitaisiin tiivistää suomalaisen aivoverenkiertohäiriöiden potilastutkimuksen kilpailukyvyn lisäämiseksi entisestään.

Lisätietoja Nordic Stroke -kokouksesta:

nscongress2023(a)groups.uef.fi

Kongressin verkkosivut  https://www.nscongress2023.com/ ja Twitter https://twitter.com/nsc2023

Lisätietoja Kuopio Health Insights -tapahtumasta:

marja-terttu(a)kuopiohealth.fi

Tapahtuman verkkosivut https://kuopiohealth.fi/insights-2023/