Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Eeva Aromaa.

Savon Sanomien väitöskirjapalkinto Eeva Aromaalle

Tutkijatohtori, KTT Eeva Aromaa on saanut Savon Sanomien väitöskirjapalkinnon. Aromaan väitöskirja Tunnevalta: kriittistä analyysiä pienen organisaation uudistamisesta valmistui vuonna 2020.

Tunteiden merkitys yritystoiminnassa on kasvavan kiinnostuksen kohteena, mutta aihetta on harvoin tutkittu vallan näkökulmasta. Aromaa tarkasteli väitöstutkimuksessaan tunteita, valtaa ja toimijuutta pienen innovatiivisen organisaation uudistamisessa. Pienyrityksessä toteutetussa tutkimuksessa tarkasteltiin johtajan ja työntekijöiden välistä vuorovaikutusta kriittisen merkityksenrakentamisen näkökulmasta. Tutkimuksen pääaineisto koostui yrityksessä pidettyjen kokousten videotallenteista ja tätä tukevasta etnografisesta aineistosta. Osana tutkimustaan Aromaa kehitti uusia menetelmällisiä lähestymistapoja videoaineistoa hyödyntävään analyysiin.

Palkitsemisperustelujen mukaan tutkimus on empiirisesti uraauurtava, ja sen teoreettinen, menetelmällinen ja käytännöllinen panos on vahva. 

Eeva Aromaa työskentelee parhaillaan postdoc-tutkijana Itä-Suomen yliopistossa Neuro-impakti ja innovaatio tutkimustiimissä, joka tutkii johtamista, organisointia ja innovaatioita aivoterveyden alalla. Tiimin keskeisiä tutkimusteemoja ovat vastuullinen yhteistyö, kanssatutkimus, kokemustyö, kestävä innovaatiotoiminta ja digiterveys.  Palkitsemisperustelujen mukaan Aromaa toimii sillanrakentajana innovaatiojohtamisen ja elinikäiseen aivoterveyteen liittyvien näkökulmien tutkimukselle ja tutkimusperustaiselle kehittämiselle.

Savon Sanomien väitöskirjapalkinto myönnetään perinteisesti yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tai tietotekniikan sovellusalan ansiokkaalle väitöstutkimukselle yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa. Yhdeksännen kerran luovutettavan palkinnon arvo on 2 000 euroa. Palkinto luovutettiin Aromaalle 15. joulukuuta.

Lisätietoja:

Dekaani Sari Rissanen, puh. 040 594 3774, sari.rissanen(at)uef.fi

Tutkijatohtori Eeva Aromaa, puh. 040 355 3983, eeva.aromaa(at)uef.fi