Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

UEF liput lipputangoissa

Ministeri Kimmo Tiilikaisesta Itä-Suomen yliopiston Vuoden alumni

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on Itä-Suomen yliopiston Vuoden alumni. Tunnustus myönnettiin ministeri Tiilikaiselle yliopiston vuosipäiväjuhlassa 20. maaliskuuta Joensuussa. Valinta Vuoden alumniksi on Itä-Suomen yliopiston kunnianosoitus ansioituneelle kasvatilleen.

Rehtori Jukka Mönkkösen mukaan ministeri Tiilikainen on edistänyt pitkällä työurallaan Itä-Suomen yliopiston strategisiin tutkimusalueisiin liittyviä teemoja, kuten biotaloutta, vähähiilisyyttä ja ilmastonmuutoksen hillintää.

Ruokolahdelta kotoisin oleva ministeri Tiilikainen on valmistunut metsänhoitajaksi Joensuun yliopistosta vuonna 1991, ja hän on toiminut asunto-, energia- ja ympäristöministerinä vuodesta 2017 alkaen. Hän toimi maatalous- ja ympäristöministerinä vuosina 2015–2017, ympäristöministerinä vuosina 2007–2008, ja on toiminut kansanedustajana vuodesta 2003 alkaen. Ministeri Tiilikainen on ollut Luonnonvarainneuvostossa vuosina 2004–2011, Neste Oil Oyj:n sidosryhmien neuvottelukunnassa vuosina 2011–2015 ja WWF:n hallintoneuvoston jäsen vuosina 2011–2015.

– Tieto valinnasta lämmitti mieltäni kovasti. Pidän sitä arvokkaana tunnuksena työlleni kansainvälisessä ilmastopolitiikassa ja luonnonvarojen kestävän käytön edistämisessä, toteaa ministeri Tiilikainen.

– Joensuun yliopistossa suorittamani metsänhoitajan opinnot antoivat erinomaisen luonnontieteellisen ja taloustieteellisen osaamispohjan, joka on ollut inspiraation lähteenä eri tehtävissä työurani varrella, esimerkiksi pohdittaessa maailman metsien merkitystä ilmastopolitiikassa. Metsätieteellisen tiedekunnan perustaminen aikanaan Joensuun yliopistoon oli tärkeä piristysruiske koko Suomen metsäopetukselle ja -tutkimukselle.

– Uskon, että Itä-Suomen yliopistolla on jatkossakin vahva jalansija Suomen korkeakoulukentässä. Se edellyttää omien vahvuuksien tunnistamista ja ennakkoluulotonta kansainvälistymistä, mukaan lukien koulutusvientiä, sanoo ministeri Tiilikainen.

Itä-Suomen yliopiston vuoden alumni valittiin nyt seitsemättä kertaa. Aikaisempia alumneja ovat olleet ravitsemusterapeutti Hanna Partanen, ylijohtaja Tapio Kosunen, valtiosihteeri Sari Raassina, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, Namibian yliopiston kansainvälisten asioiden johtaja Kenneth Matengu ja liikenneministeri Anu Vehviläinen.

Lisätietoja:

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen erityisavustaja Taru Savolainen p. 040 535 8622

Rehtori Jukka Mönkkönen, p. 029 445 8001, jukka.monkkonen(at)uef.fi