Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Tuomas Huusko

Hyvä johtaja auttaa muita menestymään

Mediatoimialalla jo noin kaksitoista vuotta toiminut Savon Media Oy:n myyntijohtaja Tuomas Huusko sai EMBAsta hyviä eväitä omaan johtajuuteensa. Tärkeä osa johtamista on hyvän toimintaympäristön luominen muille.

  • Teksti Jonna Myllykangas
  • Kuvat Raija Törrönen

Huusko vetää Kuopiossa viiden hengen myyntiorganisaatiota monimediatalossa.

– Meidän tiimimme on asiantuntijaorganisaatio ja työmme tavoitteena on tukea pohjoissavolaisia asiakkaitamme heidän omassa liiketoiminnassaan, Tuomas Huusko kertoo.

Media-ala on elänyt viimeisen kuluneen vuosikymmenen ajan murroksessa, ja muutos kaikkinensa vaatii uudenlaisia kykyjä myös johtajuudelta. Toimialan muutokset innostivat Huuskoa opiskelujen pariin.

– Olen nähnyt johtamista ja esimiestyötä media-alalla ja huomannut, että kehittyä täytyy koko ajan. Oppiminen ja itsensä kehittäminen on keskeistä, eikä koskaan voi olla valmis.

Kipinä kouluttautumiseen syttyi, ja EMBA-valmennus nousi esille yhtenä vaihtoehtona. Kun työnantaja tuki suunnitelmia, rohkaistui Huusko lähettämään koulutushakemuksen Itä-Suomen yliopistoon.

– Työnantajalla oli hyviä kokemuksia EMBAsta ja pohdimme opintoja minun henkilökohtaisena koulutuspolkunani. Itä-Suomen yliopisto omana yliopistona ja Savon Median yhteistyökumppanina oli heti ykkösvalinta, Huusko kertoo.

Sain uudenlaisia näkökulmia johtamiseen. Nämä työkalut ovat enemmän tai vähemmän ajatustyökaluja, tapoja keskustella ja käsitellä asioita. Pystyn sparraamaan kollegoitani eri tavalla ja välillä jopa kyseenalaistamaan vanhoja toimintatapoja.

Tuomas Huusko

Tuomas Huusko
– Sain uudenlaisia näkökulmia johtamiseen. Nämä työkalut ovat enemmän tai vähemmän ajatustyökaluja, tapoja keskustella ja käsitellä asioita, Huusko kertoo.
Katja Koukkari, Annamari Lastunen, Anna Hartikainen, Pauli Kallio, Katja Peltoniemi
Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskuksen EMBA-tiimi: Katja Koukkari (vas.), Annamari Lastunen, Anna Hartikainen, Pauli Kallio ja Katja Peltoniemi.