Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Nainen pitää UEF-mukia käsissään.

Itä-Suomen yliopiston englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin ennätysmäärä hakijoita

Haku Itä-Suomen yliopiston englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin päättyi keskiviikkona 19.1.2022. Yli kahteenkymmeneen maisteriohjelmaan ja kahteen kandidaattiohjelmaan haki yhteensä 2 825 hakijaa ympäri maailmaa. Suomesta hakijoita oli 236 (8,3 prosenttia), muista EU- ja ETA-maista 109 (3,9 prosenttia) hakijaa ja EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta 2 480 (87,8 prosenttia) hakijaa.

– Englanninkielisten tutkinto-ohjelmiemme vetovoiman vahvistuminen on pitkäjänteisen kehittämistyön tulosta. Ohjelmista on rakennettu kilpailukykyisiä panostamalla opetuksen laatuun ja systemaattisilla markkinointiponnisteluilla. Ilahduttavasti myös uusiin englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin tuli runsaasti hakijoita, yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä sanoo.  

Yliopiston englanninkielisten maisteriohjelmien suosio on merkittävässä kasvussa. Kaikkiaan hakijoita yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin oli 2 536, mikä on 27 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.  

Suosituimmat ohjelmat olivat kauppatieteen alan International Business and Sales Management -ohjelma (384 hakijaa), kansanterveystieteen alan Public Health -ohjelma (362 hakijaa) sekä tietojenkäsittelytieteen alan Information Technology -ohjelma (348 hakijaa).   

Tässä haussa olivat mukana myös yliopiston ensimmäiset englanninkieliset kandidaattiohjelmat: Bachelor’s Degree Programme in Social Sciences ja Bachelor’s Degree Programme in Lifelong Learning and Sustainable Development. Molemmat ohjelmat kerryttivät ensimmäisellä hakukierroksellaan runsaan määrän hakijoita Suomesta ja ulkomailta. 

Etänä suoritettavaan Social Sciences -ohjelmaan haki 213 hakijaa. 

– Ilahduttavan suuri hakijamäärä vahvistaa käsitystämme siitä, että Suomessa on selvästi tarvetta tämänkaltaiselle englanninkieliselle koulutustarjonnalle. Lisäksi etäopetus tarjoaa uusia mahdollisuuksia yhteiskuntatieteen opetuksen kansainvälistymiselle, Social Sciences -ohjelman kordinaattori Teppo Eskelinen sanoo. 

Englanninkielisten tutkinto-ohjelmien markkinointia on kohdennettu erityisesti EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelle monin eri keinoin.  

Itä-Suomen yliopistossa opiskelee tällä hetkellä yhteensä noin 2 000 kansainvälistä opiskelijaa noin sadasta eri maasta.

Englanninkielisten tutkintojen hakijamäärät 2022 
 

Lisätietoja: 
Akateeminen rehtori Tapio Määttä, p. 050 575 1589, tapio.maatta(at)uef.fi