Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

UEFin liput.

Hammaslääketieteen ja psykologian asiantuntijoita palkittiin Hammaslääkärilehden vuoden kirjoituksesta

Hammaslääkärilehti valitsi vuoden 2019 kirjoitukseksi artikkelin ”Hammashoitopelon psykologinen hoito aikuisilla”. Artikkelin kirjoittajat ovat Itä-Suomen yliopiston suun terveydenhuollon yliopisto-opettaja Pirjo Kurki, psykologian professori Kirsi Honkalampi, psykologian yliopistonlehtori Maija Korhonen, suun terveydenhuollon professori Anna Liisa Suominen sekä Turun yliopiston sosiaalihammaslääketieteen professori Satu Lahti. Artikkeli julkaistiin Hammaslääkärilehdessä 5/2019. 

Vuoden kirjoituksen palkitsemisella lehti haluaa paitsi nostaa esille hyvin kirjoitetun ja kollegoille uutta tietoa välittävän artikkelin, myös korostaa lehden syntymisessä tarvittavaa yhteistyötä. 

– Aihe on kiinnostava ja tärkeä, sillä vaikean hammashoitopelon hoitamiseen tähtäävät menetelmät eivät useinkaan ole hammaslääkärille tuttuja, totesi lehden tieteellinen päätoimittaja Mataleena Parikka palkintoperusteluissa.

Perusteluissa kiitettiin myös ansiokkaasti kirjoitettua artikkelia, joka on saanut erinomaiset arviot molemmilta vertaisarvioijilta. Artikkelin käsikirjoitus on ollut laadukas ja viimeistelty jo sitä lehteen lähetettäessä.

Lisätietoja palkinnosta