Hyppää pääsisältöön

Sähkökatkoihin varautuminen yliopistossa

Opiskelijoita istuu portailla.

Ennätysmäärä hakemuksia Itä-Suomen yliopiston englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin

Yliopiston englanninkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin jätettiin yhteensä 10730 hakemusta 18.1.2023 päättyneessä 1. yhteishaussa. Hakemusten määrä kasvoi merkittävästi viime hakukierroksesta. Haussa oli mukana yli kaksikymmentä maisteriohjelmaa ja kolme kandidaattiohjelmaa. 
 
–  Englanninkielisten kandidaatti- ja maisteriohjelmiemme suosio on merkittävässä kasvussa. Hakemusten määrä kasvoi viime vuodesta 193 prosenttia. Tämä on pitkäjänteisen ja määrätietoisen markkinointi- ja kehittämistyön tulosta. Onnistumisesta kertoo se, että kaikkien ohjelmien hakijamäärä kasvoi, yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä sanoo.   

Määtän mukaan Itä-Suomen yliopiston tavoitteena on ulkomaalaisten opiskelijoiden määrän kolminkertaistaminen vuoteen 2030 mennessä.  

Yksittäisten hakijoiden määrä oli 8221. Myös yksittäisten hakijoiden määrä kasvoi merkittävästi, sillä kasvua viime vuoteen oli huikeat 192 prosenttia (2022: 2819 hakijaa). Aloituspaikkoja syksyllä 2023 alkaviin ohjelmiin on noin 500. 

Eniten hakijoita sai kauppatieteen alan uusi maisteriohjelma Digital Marketing and Analytics (1176 hakijaa). Myös toinen ensimmäistä kertaa haussa mukana oleva ohjelma Bachelor’s degree Programme in Information Technology  oli yksi suosituimmista (914 hakijaa). Molemmat ohjelmat vastaavat maailmanlaajuiseen osaajien tarpeeseen sekä IT- että digitaalisen markkinoinnin alalla.  Erityisen suosittuja ohjelmia olivat myös kauppatieteen maisteriohjelma International Business and Sales Management -ohjelma (1066  hakijaa), sekä kansanterveystieteen alan Public Health -ohjelma (852 hakijaa).  

Suurin osa hakijoista, yli 90 prosenttia on Suomen ulkopuolelta. Eniten hakemuksia saatiin Nigeriasta, Pakistanista ja Bangladeshista. Itä-Suomen yliopistossa opiskelee tällä hetkellä yhteensä noin 2 000 kansainvälistä opiskelijaa noin sadasta eri maasta. 
 
Englanninkielisten tutkinto-ohjelmien markkinointia on kohdennettu erityisesti EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelle ympäri vuoden monin eri keinoin. Suomen korkeakoulut ovat myös tehneet kansallista yhteistyötä opiskelijarekrytoinnin parissa. 

Englanninkielisten tutkintojen hakijamäärät ja aloituspaikat 2023