Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Spektaakkeliakatemian logo

Spektaakkeliakatemia haastaa vastamainoksilla

  • Keskustelutilaisuus
  • Kielet ja kulttuurit
Tapahtumapäivämäärä:
Aika:
16:00–17:30
Tapahtumapaikka:
Kantti, kirjaston näyttelytila
Lisätietoja:
Maaherrankatu 12, Kuopio
Add to calendar:

Spektaakkeliakatemia on taiteilija-aktivisti Jari Tammisen monivuotinen projekti, jossa yhdistyy näyttely ja opetus. Vastamainoksia esittelevä näyttely on esillä Kantissa, kirjaston näyttelytilassa Kuopiossa 14.–18.9.21.

Vastamainokset ovat parodiallisia katsauksia mainonnan maailmaan ja niiden avulla on mahdollista tehdä näkymätön näkyväksi. Poikkitieteelliset ja -taiteelliset teokset esittävät huumorin siivittämänä vakavan katsauksen ajastamme. Vastamainokset ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa osana muun muassa äidinkielen, kuvataiteen ja maantieteen opetusta.

Näyttelyssä järjestetään 15.9. keskustelutilaisuus, jossa Itä-Suomen yliopiston kehitysyhteistyön erityisasiantuntija Roseanna Avento ja kirkkohistorian nuorempi tutkija Rony Ojajärvi keskustelevat näyttelyn teemoista Jari Tammisen kanssa.

Lisätietoa aiheesta osoitteessa https://antifestival.com/tapahtuma/hairikot-paamaja-fi-spektaakkeliakatemia-nayttely/.

Spektaakkeliakatemia sisältyy ANTI – Contemporary Art Festivalin ohjelmaan. Tapahtuma järjestetään Kuopiossa 14.–19.9.2021. ANTI-festivaali on kokonaisuudessaan yleisölle ilmainen. Festivaalin kantavana ajatuksena on osallistua ajankohtaisiin keskusteluihin ja ravistella käsityksiä ihmisestä, yhteiskunnasta ja taiteesta.

Tapahtuma vierailee myös yliopiston Kuopion kampuksella 6.–19.9. medianäytössä, joissa vilahtelee Keräilijät-videoteos.