Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

SmartforgoodLIVE -virtuaaliset aamukahvit.

#SmartForGoodLIVE: Työsopimuslain ja työturvallisuuslain tuoreet muutokset

Mitä työturvallisuuslain muutos (1.6.2023) ja työsopimuslain soveltamisalasäännöksen muutos (1.7.2023) pitävät sisällään ja miten muutokset näkyvät työpaikoilla käytännössä?
  • Jatkuva oppiminen
Tapahtumapäivämäärä:
Aika:
8:30–9:15
Lisää kalenteriin:

Työturvallisuuslain muutoksen yhteydessä täsmennettiin työnantajan yleistä huolehtimisvelvollisuutta, samoin kuin työn vaarojen selvittämistä ja arviointia koskevaa säännöstä. Lisäksi työnantajalle säädettiin velvollisuus ottaa huomioon työntekijän henkilökohtaiset edellytykset opetusta ja ohjausta annettaessa. Lisäyksiä tehtiin myös erityistä vaaraa aiheuttavaa työtä koskevaan säännökseen.

Työsopimuslain soveltamisalasäännökseen lisättiin kokonaisharkinnan tekemistä koskeva säännös tilanteissa, joissa työsopimuslaissa säädettyjen työsuhteen tunnusmerkkien arvioimisen jälkeen työntekoa koskevan oikeussuhteen luonne jää edelleen epäselväksi tai tulkinnanvaraiseksi. Muutos vaikuttaa laajasti kaikkien työlakien soveltamisaloilla ja asettaa vaatimuksia eri ratkaisuelimille.

#SmartForGoodLIVE - virtuaalisilla aamukahveilla 21.9. klo 8.30-9.15 OTT Jaana Paanetoja avaa tuoreita lakimuutoksia konkreettisesti tiiviissä paketissa, ilmoittaudu kuulolle!

 

Osallistu muihin loppuvuoden #SmartforgoodLIVE -virtuaalisiin aamukahveihin:
💎 28.9. Ajankohtaista riskienhallinnasta
💎 5.10. Vihreä siirtymä ja ympäristökonfliktit – mitä konfliktinratkaisulla voidaan saavuttaa?
💎 12.10. Valmentava johtaminen ja psykologinen turvallisuus - pitovoimaa?
💎 26.10 Vastuullisuus on must!
💎 2.11. Avoimen yliopiston mahdollisuudet lukioaikana
💎 9.11. Ryhmädynamiikka ja hyvinvoiva työyhteisö
💎 16.11. Murra työpaikan kielimuurit!

#SmartforgoodLIVE -virtuaalisilla aamukahveilla nautitaan säännöllisin väliajoin torstaisin klo 8.30-9.15 kupponen kuumaa. Huippuasiantuntijat johdattavat tilaisuuksissa sinut ajankohtaisten aiheiden äärelle ja pääset verkostoitumaan ja keskustelemaan muiden osallistujien kanssa! Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Järjestämme aamukahvien aiheista myös pidempikestoisempaa täydennyskoulutusta ja räätälöityjä tilauskoulutuksia ja palveluita sekä avoimen yliopiston opintoja.