Metsät ja metsien bioresurssit -tohtoriohjelma (FORES) on metsiin ja metsien kestävään hyödyntämiseen keskittyvä teemallinen ja monitieteinen, vahvasti kansainvälinen ohjelma, joka kattaa kaikki metsätieteen alat ja niihin pohjautuvan metsäbiotalouden ja metsien tarjoamien uusiutuvien luonnonvarojen ja biomateriaalien tutkijakoulutuksen.
Tohtoriohjelma on alallaan ainoa Suomessa ja edustaa vahvaa omaleimaisuutta ja profiloitumista Itä-Suomen yliopistossa. Ohjelmassamme on opiskelijoita noin 80 ja vuosittain ohjelmastamme valmistuu keskimäärin 10 tohtoria.
Tohtoriohjelman johtajana toimii professori Jyrki Kangas ja koordinaattorina Marjoriitta Möttönen (yhteystiedot alla).
Tutkimus
Metsätieteiden koulutus on monitieteistä. Tohtoriohjelmassamme perehdyt syvällisten ja systemaattisten opintojen ja oman tutkimuksesi avulla tieteellisen tutkimuksen menetelmiin ja käytäntöihin metsätieteiden alalla.
Metsät ja metsien bioresurssit -tohtoriohjelma kattaa kaikki metsätieteiden alat. Metsätieteillä on myös läheiset yhteydet muun muassa biologiaan, ympäristötieteisiin, fysiikkaan, kemiaan, tilastotieteisiin, taloustieteisiin ja yhteiskuntatieteisiin sekä teknologisiin tieteisiin.
Tohtoriohjelmassamme voit kehittää ja soveltaa erilaisia tutkimusmenetelmiä metsiin ja niiden tarjoamiin uusiutuviin luonnonvaroihin liittyvissä kysymyksissä.
Tohtoriohjelmaan hakeminen
Tohtoriohjelmassa voit suorittaa maatalous- ja metsätieteiden tohtorin (MMT) sekä maatalous- ja
metsätieteiden lisensiaatin (MML) tutkinnon, joiden pääaine on metsätiede, tai filosofian tohtorin
(FT) tutkinnon pääaineena metsätiede.
Tieteelliseen jatkokoulutukseen kelpoinen on henkilö,
- joka on suorittanut ylemmän korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinnon,
- joka on suorittanut sellaisen ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin, tai
- jolla yliopisto muutoin toteaa olevan opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet.
Mikäli haet jatko-opinto-oikeutta muulla kuin perustutkintosi tutkimusalalla, voi tiedekunta määrätä sinulle täydentäviä opintoja koulutuksessa tarvittavien valmiuksien saavuttamiseksi. Mahdolliset täydentävät opinnot määritetään opinto-oikeuden myöntämisen yhteydessä eikä niitä voi sisällyttää jatkotutkintoon.
Metsät ja metsien bioresurssit -tohtoriohjelmaan voit hakea, jos olet suorittanut soveltuvan kotimaisen tai ulkomaisen perustutkinnon, ja jos tohtoriohjelma toteaa sinulla olevan opintoja varten riittävät tiedolliset ja menetelmälliset perusvalmiudet tieteellisen jatkotutkinnon suorittamiseksi metsätieteiden alalla.
Perustutkintona olevan maisterin tutkinnon koulutusalaa ei ole rajoitettu. Lisäksi ei-suomenkielisiltä hakijoilta edellytetään riittävää englannin kielen taitoa.
Tohtoriohjelmaan voit hakea, jos
- olet suorittanut maatalous-metsätieteellisen koulutusalan maisterin tutkinnon tai sitä vastaavan ulkomaisen tutkinnon, tai
- olet suorittanut muun tasoltaan maisterin tutkintoa vastaavan kotimaisen tai ulkomaisen tutkinnon ja sinulla todetaan olevan opintoja varten riittävät tiedolliset ja menetelmälliset valmiudet, tai
- olet suorittanut soveltuvan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ja sinulla todetaan olevan tohtoriohjelman opintoja varten riittävät tiedolliset ja menetelmälliset valmiudet, tai
- olet suorittanut soveltuvan ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin ja mikäli tohtoriohjelma toteaa sinulla olevan opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet.
Kohdissa 2), 3) ja 4) aiemman tutkinnon sisällöllisen kelpoisuuden sekä tiedollisten ja menetelmällisten valmiuksien riittävyyden tarkastavat ja hyväksyvät sekä metsätieteiden osaston ohjaajana toimiva opettaja että tohtoriohjelman johtoryhmä.
Sinut voidaan hyväksyä tohtoriohjelmaamme vain, jos esittämäsi väitöskirjatyö tai lisensiaatin tutkielma kuuluu tohtoriohjelman alaan, ja jos hakemustasi puoltaa ja tutkimussuunnitelmasi mukaista työtä ohjaa vähintään kaksi ohjaajaa. Tämän takia sinun onkin syytä sopia hyvissä ajoin ohjausjärjestelystä suoraan opettajien kanssa ennen hakemista tohtoriohjelmaamme. Huomaathan, että kaikilla ohjaajilla tulee olla tohtorintutkinto ja ainakin yhden ohjaajista tulee olla metsätieteiden osaston professori, apulaisprofessori tai yliopistotutkija (Tenure Track). Mikäli väitöskirjatyön pääohjaajaksi esitetään muuta kuin metsätieteiden osaston professoria, apulaisprofessoria tai yliopistotutkijaa (Tenure Track), on hänen ajantasaisen julkaisuluettelonsa liitettävä hakemukseen.
1. Tutustu jatko-opintoja koskeviin ohjeisiin, määräyksiin ja tutkintovaatimuksiin, jotka löytyvät näiltä nettisivuilta ja Kamusta.
2. Neuvottele jatko-opintomahdollisuuksista metsätieteiden osastolla mahdollisten ohjaajien kanssa tai Metsät ja metsien bioresurssit -tohtoriohjelman koordinaattorin tai johtajan kanssa.
3. Neuvottele pääohjaajaksi lupautuvan henkilön kanssa tutkimustyön aiheesta, jatko-opinnoista ja niiden suorittamisesta sekä muista ohjaajista. Ohjaajia tulee olla vähintään kaksi. Jatko-opiskelijaksi aikovan ja ohjaajien tulee neuvotella ja sopia vastuista sekä sitoutumisesta tutkimustyön ohjaamiseen. Ohjaajien suostumus tulee antaa kirjallisena hakulomakkeessa. Tee alustava tutkimussuunnitelma ja ilmoita hakemuksessasi, että haet Metsät ja metsien bioresurssit -tohtoriohjelmaan opinto-oikeutta.
4. Jatko-opiskelijaksi aikova hakee jatko-opinto-oikeutta Opintopolussa. Hakemukseen liitetään:
- Kopio perustutkintotodistuksesta ja muut opinto-oikeuden myöntämiseen vaikuttavat asiakirjat.
- Aikaisempien opintojen opintorekisteriote.
- Pääohjaajan hyväksymä alustava tutkimussuunnitelma. Tutustu myös yksityiskohtaisiin ohjeisiin tutkimussuunnitelman laadinnasta.
- Ohjaajien allekirjoittamat ohjaussopimukset (suomenkielinen lomake/ englanninkielinen lomake).
- Tarvittaessa hakemukseen liitetään eettisen toimikunnan lausunto tutkimuksen eettisyydestä sekä esim. mahdollinen koe-eläinlupa.
5. Jatko-opinto-oikeushakemuksesi käsitellään tohtoriohjelmassa.
6. Tiedekunta päättää jatko-opinto-oikeuden myöntämisestä tohtoriohjelman esityksen perusteella. Opinto-oikeuden myöntämisen yhteydessä tiedekunta määrää mahdolliset täydentävät opinnot, vahvistaa tutkimustyön aiheen, nimeää tutkimustyön ohjaajat sekä hyväksyy tutkimussuunnitelman. Tiedekunta lähettää tiedon päätöksestä hakijalle, ohjaajille, Opinto- ja opetuspalveluihin sekä ao. tohtoriohjelmalle. Myös kielteisestä päätöksestä perusteluineen ilmoitetaan hakijalle, ohjaajalle ja tohtoriohjelmalle. Lisäksi hakijalle annetaan ohjeet muutoksenhakuun.
7. Jatko-opinto-oikeuden saatuasi ilmoittaudu välittömästi jatko-opiskelijaksi saamasi ohjeistuksen mukaisesti. Seuraavina lukuvuosina ilmoittautuminen tapahtuu syyskuun puoliväliin mennessä.
8. Suunnittele jatko-opintosi yhdessä ohjaajiesi kanssa opintosuunnitelmalomakkeelle ja toimita se tohtoriohjelman koordinaattorille (Marjoriitta Möttönen) viimeistään 3 kk kuluessa jatko-opinto-opiskeluoikeuden saamisesta.
Hakuajat ja hakemusten käsittely
Tohtoriohjelmaan on jatkuva haku. Saat tiedon opiskelu-oikeuden myöntämisestä yleensä noin kuukauden kuluttua hakemuksen jättämisestä.
Opiskelupaikan vastaanottaminen ja jatko-opiskelijoiden ilmoittautuminen
Hakija saa ottaa vastaan yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukuvuonna alkavasta koulutuksesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tohtoriohjelmaan hyväksytyn tulee ilmoittaa yliopistolle, ottaako hän vastaan saamansa opiskelupaikan vai ei.
Ilmoittaminen tapahtuu paperilomakkeella, jonka yliopisto lähettää valintapäätöksen mukana. Tohtoriohjelmaan hyväksytyn tulee palauttaa lomake yliopiston hakijapalveluihin yliopiston ilmoittamassa määräajassa. Mikäli hän ei reagoi opiskelupaikan vastaanottamiseen määräaikaan mennessä, hän menettää opiskelupaikan. Uuden opiskelupaikan voi saada vain hakemalla uudestaan.
Paikan vastaanoton yhteydessä uudet jatko-opiskelijat myös ilmoittautuvat yliopistoon. Lisätietoa löydät uusien jatko-opiskelijoiden ilmoittautumisohjeesta. Yliopistoon on ilmoittauduttava joka lukuvuosi määrättynä ilmoittautumisaikana (15.9. mennessä). Ilmoittautumisen voi tehdä WebOodissa, sähköpostilla tai puhelimitse (p. 029 445 8900).
Opiskelijat, jotka eivät ilmoittaudu ilmoittautumisaikana, poistetaan yliopiston kirjoilta. Takaisin kirjoille pääsyä haetaan opintopalveluista. Ilmoittautumismisajan jälkeen ilmoittautuvalta peritään lisäksi uudelleenkirjoittautumismaksu.
Tutkimustyöhön harjaannutaan ohjatusti. Sinulla tulee olla vähintään kaksi henkilökohtaista jatko-opintojen ja tutkimustyön ohjaajaa, joilla kaikilla tulee olla tohtorin tutkinto ja joista ainakin yhden tulee olla tiedekunnan professori, apulaisprofessori tai yliopistotutkija (Tenure Track). Mikäli väitöskirjan pääohjaajaksi esitetään muuta kuin tiedekunnan professoria, apulaisprofessoria tai yliopistotutkijaa (Tenure Track), on hänen ajantasainen julkaisuluettelonsa liitettävä hakemukseen.
Jatko-opiskelijana työskentelet usein tutkimusryhmissä, joissa on useita saman alan tohtorikoulutettavia ja ohjaajia, mikä tukee tehokasta ja laadukasta tohtorikoulutusta.
Metsätieteiden osaston opetushenkilökunta
Sähköposti henkilökunnalle: etunimi.sukunimi@uef.fi, ellei henkilön kohdalla mainita muuta.
Professorit (tutkimusala):
- Hujala, Teppo (metsäbiotalouden ennakointi)
- Kangas Jyrki (metsäbiotalous)
- Kouki, Jari (metsäekologia)
- Kärenlampi, Petri (puuteknologia)
- Maltamo, Matti (metsänarvioimistiede)
- Palander, Teijo S. (metsäteknologia; Email: teijo.s.palander(at)uef.fi)
- Pappinen, Ari (metsänsuojelu)
- Peltola, Heli (metsänhoitotiede)
- Pukkala, Timo (metsätalouden suunnittelu)
- Pykäläinen, Jouni (metsäekonomia ja -politiikka)
- Tokola, Timo (metsätietojärjestelmät)
- Turunen, Ossi (puumateriaalitiede)
- Tuittila, Eeva-Stiina (metsämaatiede)
Yliopistotutkijat ja apulaisprofessorit (tutkimusala):
- Haapala, Antti (puumateriaalitiede)
- Heinonen, Tero (metsätalouden suunnittelu)
- Kilpeläinen, Antti (metsänhoitotiede)
- Korhonen, Lauri (metsäarvioimistiede)
- Laurén, Ari (metsäekosysteemin mallintaminen, apulaisprofessori)
- Lehto, Tarja (metsämaatiede)
- Mola, Blas (biomassa ja bioenergia)
- Packalen, Petteri (metsien käytön optimointi, apulaisprofessori)
- Tikkanen, Jukka (metsäpolitiikka, tutkimusjohtaja)
- Tikkanen, Olli-Pekka (metsäpatologia ja -eläintiede)
- Vastaranta, Mikko (digitalization and knowledge leadership in forest-based bioeconomy, apulaisprofessori)
Jatko-opinto-oikeus ei sisällä rahoitusta. Rahoitusmahdollisuuksista on hyvä keskustella ohjaajan kanssa jo siinä vaiheessa, kun suunnittelee tohtorikoulutusta. Rahoitusmahdollisuuksia ovat muun muassa apurahat, tohtoriohjelmien palkalliset tohtorikoulutuspaikat, palkalliset projektitutkijan tehtävät tai opintojen ja muun palkkatyön yhdistäminen.
Lue lisää tohtorikoulutuksen rahoitusmahdollisuuksista opiskelijoiden Kamu-verkkopalvelusta.
Hakuaika tohtoriohjelmaan
Tohtoriohjelmaan on jatkuva haku. Saat tiedon opiskelu-oikeuden myöntämisestä yleensä noin kuukauden kuluttua hakemuksen jättämisestä.
Mikä on Opintopolku?
Suomalaiset yliopistot ylläpitävät omien koulutustensa tietoja Opintopolku.fi-portaalissa. Opintopolussa voit hakea koulutuksiin, selailla eri aloja ja tutkintoja sekä tutustua tarkemmin valintaperusteisiin.
Opinnäyte ja opinnot
Väitöskirjaksi voidaan hyväksyä itsenäiseen tutkimukseen perustuva tieteellinen esitys, jonka voidaan katsoa laajentavan tietämystä kyseisellä tieteenalalla (monografia).
Väitöskirjaksi voidaan hyväksyä myös yliopiston riittäväksi katsoma määrä samaa tutkimusongelmaa käsitteleviä tieteellisiä julkaisuja tai julkaistavaksi hyväksyttyjä/tarkoitettuja käsikirjoituksia (artikkeliväitöskirja) ja niistä laadittu yhteenveto.
Tohtoriohjelmassamme artikkeliväitöskirjan rakenne on seuraava: artikkeliväitöskirja koostuu tyypillisesti 3-5 vertaisarvioidusta tieteellisestä artikkelista, joista vähintään kaksi tai vähintään 50 % on julkaistu tai hyväksytty julkaistaviksi kansainvälisissä vertaisarviointia käyttävissä tieteellisissä sarjoissa. Väitöskirjassa tulee esittää selvitys väittelijän työn osuudesta yhteisjulkaisuissa.
Jatkotutkinto koostuu seuraavista osista:
- Väitöskirja tai lisensiaatintutkielma.
- Jatko-opinnot (30 opintopistettä): valmiustaito-opinnot (5 op) ja tieteen- ja tutkimusalan opinnot (25 op).
Jatko-opintojen lisäksi sinulta voidaan tarvittaessa vaatia täydentäviä opintoja (kts. alla).
Vaadittavat opinnot
Sinun tulee toimittaa pääohjaajasi sekä tohtoriohjelman johtajan hyväksymä jatko-opintosuunnitelmasi luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan hallintopalvelukeskukseen kolmen kuukauden sisällä saatuasi opinto-oikeuden. Jatko-opintosuunnitelmasi tulee sisältää valmiustaito-opintoja vähintään 5 op sekä tieteen- ja tutkimusalan opintoja vähintään 25 op sekä tarvittaessa täydentäviä opintoja alla olevan mukaisesti. Opintosuunnitelma laaditaan tohtoriohjelman opintosuunnitelmalomakkeelle. Ennen opintosuunnitelman allekirjoittamaista ja toimittamista tiedekuntaan, toimita lomake tarkastettavaksi koordinaattori Marjoriitta Möttöselle.
Valmiustaito-opinnot (5 op)
Yleisiin valmiustaito-opintoihin tulee sisältyä (1) tieteen etiikan (1145003 Tutkimusetiikan perusteet, 1 op) ja (2) tutkimusprojektin hallinnan (1145006 Tutkimusprojektin hallinta, 2 op) opintoja. Lisäksi valmiustaito-opintoihin voi sisältyä esimerkiksi tieteellisen kommunikaation ja viestinnän sekä immateriaalioikeuden opintoja, tai muita UEF:n tohtorikoulun tarjoamia yleisiä valmiustaito-opintoja. Vuosittain tarjolla olevat Itä-Suomen yliopiston tohtorikoulun tarjoamat valmiustaito-opinnot kuvataan WebOodissa (Tohtorikoulu > Itä-Suomen yliopiston tohtorikoulu).
Tieteen- ja tutkimusalan opinnot (25 op)
Tieteen- ja tutkimusalan opinnot ovat pääosin vapaasti valittavissa. Vapaasti valittavien tieteen- ja tutkimusalan opintojen tulee tukea väitöskirjatyötäsi / lisensiaatintutkimuksesi tekoa. Niihin tulee lisäksi kuitenkin sisältyä osallistuminen metsätieteen tutkijaseminaariin, jossa esittelet tutkimussuunnitelmasi ja/tai väitöskirjatyöhösi tai lisensiaatintutkielmaasi liittyvää tutkimustasi (3514001 Tutkijaseminaari, metsätiede, 2 op).
Tieteen- ja tutkimusalan opintoihin voi sisältyä esim. seuraavia opintomuotoja:
- Tieteen teorian ja metodologian kurssien suorittaminen luentoineen ja harjoitustöineen.
- Perehtyminen väitöskirjatyön/lisensiaatintutkielman alan tieteellisiin tutkimuksiin ja metodologiaan, ja niistä laadittavat kirjalliset tiivistelmät tai teosten tenttiminen työn ohjaajalle (max. 4 op) *(1)
- Syventävän opetuksen valmistaminen ja opettaminen väitöskirjatyön tai lisensiaatin tutkielman alalta (max. 4 op) *(2)
- Osallistuminen kansainvälisiin tieteellisiin konferensseihin (oma posteri tai suullinen esitelmä) (max. 1-2 op) *(3)
- Julkaiseminen vertaisarvioidussa tieteellisessä sarjassa väitöskirjatyön tai lisensiaatin tutkielman alalta (julkaisu ei sisälly väitöskirjatyöhön) (max. 4 op) *(4)
* Sinun tulee toimittaa esitys (esityksen tulee sisältää yksityiskohtaiset tiedot haettavasta suoritteesta, esim. (1) mihin kirjallisuuteen ja metodologiaan olet perehtynyt ja/tai tentittävien teosten nimet, tekijät ja laajuus (2); opintojakson nimi ja opetettu tuntimäärä (3); konferenssin nimi, aika ja paikka sekä esityksen/posterin nimi ja tekijät (4); artikkelin nimi, tekijät ja julkaisusarja sekä oma roolisi artikkelin teossa, jne.) edellä mainittujen suoritteiden hyväksymisestä tohtoriohjelman koordinaattorille, minkä jälkeen tohtoriohjelman johtaja voi hyväksyä ne sisältyväksi jatko-opintoihin.
Sekä valmiustaito- että tieteen- ja tutkimusalan opinnoiksi voidaan hyväksyä yliopiston tarjoamien opintojen lisäksi vastaavia muiden kotimaisten (Huom! JOO-opinto-oikeuksia myönnetään jatko-opintoihin muissa kotimaisissa yliopistoissa vain erittäin perustelluista syistä) ja ulkomaisten yliopistojen (ja korkeakoulujen) järjestämiä kursseja. Lisäksi jatko-opinnoiksi soveltuvia opintojaksoja on tarjolla myös mm. Pohjoismaiden yhteisen NOVA-yliopistoverkoston kautta.
Täydentävät opinnot
Jatko-opintojen (30 op) lisäksi sinulta voidaan edellyttää täydentäviä opintoja, mikäli perustutkintosi ei ollut metsätieteiden alalta. Täydentäviä opintoja voidaan edellyttää enintään 60 op sen mukaan, mikä on sinun perustutkintosi ja muut tiedolliset ja menetelmälliset valmiutesi jatko-opintoihin. Täydentävien opintojen tavoitteena on antaa sinulle riittävät valmiudet väitöskirjatyön/lisensiaatintutkielman tekemiseen metsätieteiden alalta. Täydentävät opinnot ilmoitetaan erikseen jatko-opintosuunnitelmasi, jonka hyväksyvät sekä väitöskirjatyötä/lisensiaatin tutkielmaa ohjaava metsätieteiden osaston opettaja sekä tohtoriohjelman johtaja.
AHOT-käytännöt jatkokoulutuksessa
Metsät ja metsien bioresurssit -tohtoriohjelman jatko-opinnoissa sovelletaan AHOT- käytäntöjä. AHOT-suoritteina voit tohtoriohjelman opintoihin sisällyttää vain (1) syventävien opintojen tasoisia opintosuorituksia kotimaisissa ja ulkomaisissa yliopistoissa ja korkeakouluissa tai (2) tieteellisen tutkimustoiminnan yhteydessä syntyneitä taitoja ja valmiuksia. Suoritteiksi voidaan hyväksyä sekä tieteen- ja tutkimusalan opintoja että valmiustaito-opintoja. Myös täydentäviä opintoja voidaan suorittaa AHOT-käytännön mukaisesti. AHOT-suoritteiksi ei voida kuitenkaan hyväksyä sellaisia aiempia opintoja, jotka ovat jo hakijan perustutkinnossa. AHOT-suoritteet merkitään jatko-opintosuunnitelmaan. Väitöskirjatyötä tai lisensiaatintutkielmaa ohjaava metsätieteiden osaston opettaja sekä tohtoriohjelman johtaja hyväksyvät hyväksi luettavat suoritteesi jatko-opintosuunnitelmasi yhteydessä.
Opintoneuvontaa jatkokoulutukseen liittyvissä kysymyksissä antavat:
- Hallintopäällikkö Kaisa Laitinen, huone Natura 348, puh. 050 432 7573, kaisa.laitinen@uef.fi
- Koordinaattori Marjoriitta Möttönen, huone Borealis 365, puh. 050 442 3031, marjoriitta.mottonen@uef.fi
Lisäksi Itä-Suomen yliopiston tohtorikoulu järjestää läpi vuoden jatkuvan opintojakson "Tohtoriopinnot, ura ja verkostoituminen", joka koostuu itsenäisistä Moodle-tehtävistä sekä sarjasta seminaareja. Yksityiskohtainen kuvaus ja aikataulu löytyvät WebOodista (Tohtorikoulu > Itä-Suomen yliopiston tohtorikoulu > 1145018 Tohtoriopinnot, ura ja verkostoituminen (1 op)).
Tekninen neuvonantaja koskien Dissertationes Forestales-sarjaa ja jakeluohjeita:
- Marjoriitta Möttönen, marjoriitta.mottonen@uef.fi, puh. 050 442 3031
Tohtoriohjelman opiskelijoiden edustaja/yhteyshenkilö:
- Yhteyshenkilö: Sini Rantanen, sini.rantanen@uef.fi
- Varayhteyshenkilö: Kaisa Vainio, kaisa.vainio@uef.fi
Yhteyshenkilöt tiedekunnassa
Koulutuspäällikkö Kaisa Laitinen, kaisa.laitinen@uef.fi, p. 050 432 7573, Natura 348, Joensuu
- jatko-opiskelijan yleinen opintoneuvonta (Joensuu ja Kuopio)
- jatko-opiskelijaksi hakeminen (Joensuu)
- jatko-opintosuunnitelman ja ohjausryhmän päivittäminen (Joensuu)
- vastaväittäjän ja kustoksen määrääminen (Joensuu)
- sairaalafyysikon erikoistumiskoulutus (Joensuu ja Kuopio)
Suunnittelija Anna-Leena Nylund, anna-leena.nylund@uef.fi, p. 040 355 2882, Snellmania 2153, Kuopio
- jatko-opiskelijaksi hakeminen (Kuopio)
- jatko-opintosuunnitelman ja ohjausryhmän päivittäminen (Kuopio)
- väittelylupa (Joensuu ja Kuopio)
- vastaväittäjän ja kustoksen määrääminen (Kuopio)
- väitöskirjan hyväksyminen (Joensuu ja Kuopio)
Johdon assistentti Satu Turunen, satu.turunen@uef.fi, p. 040 355 3698, Snellmania 2145/2, Kuopio
- esitarkastajien määrääminen (Joensuu ja Kuopio)
Opintosihteeri Taru Nylund, taru.nylund@uef.fi, p. 040 355 3042, Technopolis G5-019, Kuopio
- tutkintotodistus (Joensuu ja Kuopio)
Olemme koonneet väitöskirjatutkijan tietopankin Kamu-verkkopalveluun, josta löydät kattavasti tietoa tohtorikoulutuksen eri vaiheisiin:
- Tohtorikoulutuksen aloittaminen
- Tohtorikoulutukseen liittyvät opinnot
- Kansainvälistyminen tohtorikoulutuksessa
- Ohjaus ja tuki tohtorikoulutuksessa
- Väitöstutkimuksen tueksi
- Tohtorikoulutuksen rahoitus
- Väitöskirjatutkijan hyvinvointi ja vapaa-aika
- Väittelylupa ja väitöskirjan tarkastaminen
- Väitöskirjan julkaiseminen
- Väitöstilaisuus ja karonkka
- Tohtoritutkinnon valmistuminen
- Lisensiaatintutkinto
- Tohtorin ura ja alumnitoiminta
Ajankohtaista
Metsätieteiden väitöstutkimuksia
Metsätieteiden tulevat väitöstilaisuudet
Tohtoriohjelman hallinto ja yhteystiedot


Tohtoriohjelman johtoryhmä








