Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Never stop learning.

Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudet, kevät 2024

smart for good
Päivämäärä:
18.3.2024 - 31.5.2024
Laajuus:
5 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Ravitsemus ja lääkeala
Toteutusmuoto:
Itsenäinen opiskelu, Verkko-opetus
Hinta:
75 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sisältö: Ruoka osana kulttuuria. Ruokaan ja syömiseen liittyviä käsityksiä, uskomuksia ja normeja. Syömiseen vaikuttuvat sosiokulttuuriset tekijät (esim. ikä, sukupuoli, uskonto, ruoan saatavuus, tuloerot, alueelliset erot, kaupunki vs. maaseutu, kulttuuri, globaali näkökulma). Kasvisruokavalio, planetaarinen / kestävä ruokavalio esimerkkeinä sosiokulttuuristen tekijöiden vaikutuksesta. Ruoka ja identiteetti.

Tavoitteet: Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka ja syöminen heijastavat ihmisten kanssakäymistä, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka on osa identiteettiä.

Suoritustapa: Verkko-opinnot Moodlessa. Verkkotallenteet, oppimistehtävät verkossa (yksilö- ja ryhmätehtävät). Tehtävät etenevät tietyn aikataulun mukaisesti. Moodleen on kirjauduttava heti opintojakson alussa. Opintojakso sisältää aikataulutettuja tehtäviä.

Opetuksen ajankohta: 18.3.-31.5.2024. HUOM! Ilmoittautumisen alkaminen on järjestelmävaihdoksen vuoksi viivästynyt. Ilmoittautuminen avautuu perjantaina 8.12.2023 klo 9.00.

  • Opintojakson aloitusluento 18.3.2024 klo 12-14. Osallistua voit joko Kuopion kampuksella tilassa MS301 tai etäyhteydellä. Luento tallennetaan ja tallenne on myöhemmin katsottavissa opintojakson Moodle-ympäristöstä.

Huomioithan, että tämä opintojakso on aikataulutettu. Opintojaksolle on ilmoittauduttava viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.

Kirjallisuus: Verkkotallenteet ja muu Moodlessa jaettava materiaali. Kirjallisuus- ja lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Opettaja: yliopistonlehtori Arja Lyytinen

Arviointi: Hyväksytty/Hylätty.

Edeltävät opinnot: Ravitsemustieteen perusteet 5 op. Opintojakson suoritusmerkintää ei kirjata, ellei opiskelija ole tehnyt vaadittavia edeltäviä opintoja.

Lisätiedot:

Ohjeet UEF-tunnusten ja opiskelijasähköpostin käyttöönottoon saat ilmoittautumisen jälkeen. Kirjautumisohjeet opintojakson Moodle-oppimisympäristöön lähetetään opiskelijasähköpostiin ilmoittautumisajan päätyttyä, viimeistään opintojakson alkamispäivänä.

Opintojakso kuuluu ravitsemustieteen perusopintoihin. Lisäksi opintojakso on valinnainen opintojakso terveyden edistäminen ja terveystieto aineopinnoissa.

Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka ja syöminen heijastavat ihmisten kanssakäymistä, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Opiskelija osaa selittää kuinka ruoka on osa identiteettiä.

Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alta.

Kellonajasta riippumaton
2 kuukautta
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset "Ilmoittaudu koulutukseen"-linkistä. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä ostoskoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Maksa opinnot. Saat sähköpostiisi maksulinkin. Maksamalla vahvistat ilmoittautumisen. Maksulinkki on aktiivinen 24 tuntia. Maksun jälkeen saat kaksi erillistä vahvistusviestiä, yksi ilmoittautumispalvelusta ja toinen Paytrail-palvelusta.

III Ohjeet opintojen aloittamiseen tulevat sähköpostiisi seitsemän päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opinto-oikeuden alkaessa.

Mikäli et saa maksulinkkiä tai muita viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-12-08 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-03-11 23:59