Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Never stop learning.

Sähköopin perusteet, lv. 2023-2024

smart for good
Laajuus:
4 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Lähiopetus
Hinta:
60 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sähkövaraus ja sähkökenttä, Gaussin laki, sähköinen potentiaali, kapasitanssi ja eristeet, virta, resistanssi ja sähkömotorinen voima, tasavirtapiirit... onpa tässä monta aihetta... magneettikenttä ja magneettiset voimat, magneettikentän lähteet, sähkömagneettinen induktio, induktanssi, vaihtovirta, ja sähkömagneettiset aallot.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee sähkömagnetismiin liittyvät perusasiat ja hallitsee virtapiirit ja sähkömagneettisen teorian perusteet. Itse substanssin oppimisen lisäksi ja sen rinnalla tarkastellaan teknologian käyttöönottoa liiketoiminnan eri osa-alueilla. Case Based Learning-esimerkkien myötä läsnä ovat niin tehokkuus, tuottavuus kuin vastuullisuus ja kestävyys-aiheetkin.

Toteutustapa: Flipped Classroom (Prime Time versiona). Itsenäinen ja ryhmätyöskentely viikottain. Opettajan kanssa 3 tapaamista viikossa: 2h johdantoluentoa ja oppimisen kannalta keskeisimmät kysymykset, 2h ohjatut laskuharjoitukset, 2h Prime-Time syventävä henkilö- ja ryhmäkohtainen opetus, demonstraatiot ja kertaaminen. Opetus Kuopiossa tai Joensuussa; luentoihin voi osallistua etänä mutta harjoitusryhmät ovat kampuksella.

Suoritustapa: Flipped classroom. Formatiivinen arviointi; Kurssin suoritustavat ja osuus kurssin kokonaispisteistä (%): verkkolaskaritehtävät (50%), prime-time -tapaamiset (10%), kurssityö (10%) ja tentti (30%). Vain tentti on pakollinen ja siinä on itsessään 50% läpisyvaatimus.

Oppimateriaali: Kurssilla jaettava materiaali, joka perustuu kirjaan: Knight, R.D.: Physics for Scientists and Engineers, 5. painos.

Opintojakso toteutetaan 08.01.2024-20.03.2024. Opintojakson tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Pepin opinto-oppaasta.

Luonnontieteistä, fysiikasta sivuaineena ja alan opetustehtävistä kiinnostuneet, sekä ammatillista osaamistaan kehittävät.

Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit. 

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​  
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Päiväopetus
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot.

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin.

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Jos sinulla ei ole aiempaa UEF-tunnusta, saat lisäksi yliopiston käyttäjähallinnasta UEF-tunnuksen aktivointiohjeet. Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio ja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla. 

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-12-08 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2023-12-19 23:59