Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

JC_Riitta

Ravintolisät ja D-vitamiini, onnistu asiakkaan neuvonnassa –koulutus

Täydennyskoulutus
Ravintolisät, mitä ne ovat? Ne näyttävät lääkkeiltä, mutta ne ovat elintarvikkeita! Ravintolisillä voi olla myös merkittävä vaikutus lääkehoidon onnistumiseen. Mitä tulee ottaa huomioon asiakkaan neuvonnassa. Koulutuksessa on laajempi osuus D-vitamiinista ja sen tutkimuksista.
smart for good
  • Sosiaali ja terveysala
  • Lääkeala
  • HRakatemia
Laajuus:
0
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala, Ravitsemus ja lääkeala
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
88,99 € (alv 24%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Täydennä osaamistasi ravintolisistä! Koulutuksessa on nostettu D-vitamiini yhdeksi keskeisimmäksi teemaksi, koska D-vitamiini tai sen puute vaikuttaa tutkitusti moneen asiaan elimistössä.  D-vitamiini on ainoa ravintolisä, josta on annettu laaja täydennyssuositus terveille ihmisille saannin varmistamiseksi. Ravintolisät luokitellaan elintarvikkeiksi mutta se ei kuitenkaan tarkoita, ettei niillä voisi olla merkittäviä yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa. Ravintolisät voivat yksistään vaikuttaa haitallisesti terveyteen ja erityisesti munuaisten vajaatoiminta täytyy osata ottaa huomioon niiden käytössä. Ravintolisien käytössä tulee noudattaa ruokaviraston suosituksia! Lisäksi asiakkaan kohtaaminen ja onnistunut viestintä ovat tärkeä osa onnistunutta ravintolisäneuvontaa.

Koulutuksen suoritettuasi saat sähköisen osaamismerkin, jonka voit linkittää esimerkiksi omaan CV:hen, LinkedIniin tai sähköpostin allekirjoituksiin, ja näin tehdä osaamisesi näkyväksi eri kanavissa!

  • Tukea farmasistien ravintolisien myyntiä ja varmistaa yhteiskäytössä turvallinen lääkehoito
  • Muistuttaa ja lisätä tietoutta, että ravintolisillä ja lääkkeillä voi olla merkittäviä yhteisvaikutuksia. Miten vältetään nämä ongelmat?
  • Miten huomaat/tunnistat apteekissa ne henkilöt, joilla on todellinen tarve lisäravinteille ja vitamiineille?

Farmasian alan ammattilaiset, ravitsemusterapeutit, valmentajat, personal trainerit ja muut terveysalalla toimijat.

Non-Stop verkkokoulutus.

Koulutuksen hinta 71,77 € + alv 24 %, verollinen myyntihinta 88,99€.

Verkkokurssille osallistumisen voi perua 14 kalenteripäivän sisällä ilmoittautumisesta, mikäli asiakas ei ole aloittanut verkkokurssin suorittamista. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin, laskutetaan asiakkaalta koulutuksen hinta kokonaisuudessaan peruutuksesta huolimatta, vaikka asiakas ei olisi aloittanut verkkokurssin suorittamista. Verkkokurssin suorittamisella tarkoitetaan sitä, että asiakas on kirjautunut saamallaan kurssiavaimella DigiCampus-ympäristöön. Tällöin perumisoikeus ei ole enää voimassa. Mikäli tahdot perua ilmoittautumisesi, ota yhteyttä koulutussihteeri Sanna Nissiseen, sanna.nissinen@uef.fi tai suunnittelusihteeri Anne Pennaseen, annemaarit.pennanen@uef.fi.
Verkkokurssi on käytettävissä 3 kuukautta ilmoittautumisajankohdasta alkaen.

Yliopisto vastaa koulutuksen toteuttamisesta sovitun aikataulun, sisällön, opetukseen liittyvien tilojen, verkko-oppimisympäristön ja koulutuksen laadun osalta. Koulutukseen sovelletaan soveltuvien osin Itä-Suomen yliopiston opintojohtosäännön 33, 45 ja 47 §:ä. Koulutuksessa noudatetaan opetuksen eettisiä ohjeita: https://kamu.uef.fi/student-book/opetuksen-ja-opiskelun-eettiset-ohjeet/. Opiskelija vastaa osallistumisensa vahvistamisesta ja osallistumises-taan koulutuksen seminaareihin ja muihin koulutussuunnitelman vaatimiin tapaamisiin. Lisäksi opiskelija huolehtii tehtävien suorittamisesta määräpäivään mennessä.
Koulutuksen kieli on suomi.

Kouluttaja

Jyrki Virtanen

Jyrki Virtanen

apulaisprofessori, ravitsemustutkija

Itä-Suomen yliopisto

Jyrki on ravitsemustieteen ja kansanterveystieteen, erityisesti ravitsemusepidemiologian apulaisprofessori ja koulutukseltaan laillistettu ravitsemusterapeutti. Hän on myös Suomen johtavia D-vitamiinin tutkijoita. Päätutkimusaiheina hänellä on ravitsemustekijöiden merkitys kroonisissa kansansairauksissa, pääasiassa sydän- ja verisuonisairauksissa, tyypin 2 diabeteksessa ja muistisairauksissa. Aiheita Jyrki tutkii sekä väestötutkimuksissa että kokeellisissa tutkimuksissa.

Juha Marjala

Juha Marjala

suunnittelija

Itä-Suomen yliopisto

Juhalla on noin 10 vuoden työkokemus apteekkityöstä ja hän on vastannut liikkujan apteekki konseptista. Käytännössä tähän työhön on kuulunut asiakkaiden motivointia terveellisiin elämäntapoihin ja asiakkaiden ohjausta kunnan liikuntapalveluiden piiriin. Juhan vahvuudet ovat lääkehoitoon sitouttamisessa, viestinnässä ja motivoivassa keskustelussa asiakkaiden kanssa. Rationaalinen lääkehoito ja moniammatillisen yhteystyön kehittäminen on lähellä Juhan sydäntä.