Hyppää pääsisältöön

1.8.2022 - 17.8.2022
Kampus tai kaupunki:
Kategoria:
Juridiikka ja yhteiskunta, Sosiaali- ja terveysala
Toteutusmuoto:
Hinta:
75 € (alv 0%)

Oikeudenkäyntien lajit, oikeudessa asioivien ja oikeuden roolit, oikeudellisen päätöksenteon rakenne, perustelujen rakenne ja merkitys, todistelu, asiantuntijat, todistajan kuulustelu.

(Opintomateriaalit:)
1) Antti Jokela: Oikeudenkäynti 3. Pääkäsittely, todistelu ja tuomio, 2015.
2) Oikeuspsykologia, toim. Santtila ja Weizman-Henelius, 2008, Matti Tolvasen osuus (s. 277–320)
3) Jaana Haapasalo – Kari Kiesiläinen – Johanna Niemi-Kiesiläinen: Todistajanpsykologia ja todistajan kuulustelu. 2000.
3) Pasi Pölönen – Antti Tapanila: Todistelu oikeudenkäynnissä. 2015.
4) Juhana Riekkinen, Todisteiden hyödyntämiskiellot rikosprosessissa (Oikeustiede – Jurisprudentia XLVII:2014).
5) Matti Tolvanen, Asianosaisten ja tuomioistuimen rooli todistelussa. Lakimies 7-8/2006.
6) Moodleen jaettava materiaali.

Jatkuva oppiminen verkkosivut

Opiskelija ymmärtää oikeudellisen päätöksenteon rakenteen sekä tuntee keskeiset oikeudelliset menettelyt ja erityisesti todistajien ja asiantuntijoiden roolin oikeudenkäynnissä ja tunnistaa kattavasti todistajan kuulustelua sääntelevän normiston.

5 op

Opinnot on tarkoitettu psykologeille, oikeustieteilijöille, poliiseille ja muille työssään oikeuspsykologista osaamista tarvitsevat, joilla aiempaan koulutukseensa sisältyneiden korkeakoulutasoisten opintojen perusteella edellytykset opintojen suorittamiseen.

75 euroa + alv 0 %

Oikeustieteen opiskelijoilta edellytetään Kliininen psykologia I: Terveyden ja mielenterveyden psykologian perusteet (5 op) -kurssin suorittamista ja psykologian opiskelijoilta Rikosoikeuden peruskurssin (5 op) suorittamista.

Ilmoittautuminen on sitova ja maksettuja maksuja ei palauteta. Opintomaksut ovat julkisoikeudellisin saatavina ulosottokelpoisia ilman tuomiota tai päätöstä (yliopistolaki 558/2009, 8 §).