Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Asiakas- ja potilasturvallisuutta tukeva tiedonhallinta, 2023-2024

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
5 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Juridiikka ja yhteiskunta, Sosiaali- ja terveysala, Liiketalous ja kansainvälisyys, Ravitsemus ja lääkeala
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus, Itsenäinen opiskelu
Hinta:
75 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sisältö: Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan keskeiset käsitteet. Turvallinen tiedonhallinta ja tietorakenteet organisaatioissa. Teknologia sosiaali- ja terveydenhuollossa. Laiteturvallisuus. Digitaalisten palveluiden turvallisuus. Kyberturvallisuus. Tiedonhallinnan häiriötilanteisiin varautuminen.


Tavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:

  • selittää tiedonhallinnan merkityksen osana asiakas- ja potilasturvallisuutta
  • selittää laadukkaan tiedon tuottamisen ja välittämisen merkityksen sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa
  • tunnistaa aiheeseen liittyvät oikeudelliset kysymykset
  • arvioida laitteiden, sovellusten ja sähköisten sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttöön sekä käyttöönottoon liittyviä hyötyjä ja riskejä

Opintojakso kehittää seuraavia geneerisiä taitoja:

  • Digitalisaatio
  • Etiikka
  • Johtaminen ja kehittäminen
  • Kriittinen ajattelu
  • Oman asiantuntijuuden tunnistaminen ja kehittäminen

Kohderyhmä: Opinnot soveltuvat erinomaisesti asiakas- ja potilasturvallisuuden parissa työskenteleville ammattiryhmille, kuten sairaanhoitajille, lääkäreille, sosiaalityöntekijöille, hammaslääketieteen ja hammashoidon ammattilaisille, farmaseuteille ja proviisoreille, oikeustieteen toimijoille, asiakas- ja potilasturvallisuudesta vastaaville, yksiköiden johtajille, sekä kaikille asiakas- ja potilasturvallisuudesta kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat ammatillisen osaamisen täydentämiseen tai osaksi tutkintoa muun muassa sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoille.

Suoritustapa: Verkko-opinnot ajalla 01.09.2023 - 30.07.2024. Opintojakson voi suorittaa lukuvuoden aikana joustavasti, ja opiskelija voi valita neljästä tehtävien palautuspäivämäärästä itselleen sopivimman (31.10., 31.12., 30.4. tai 30.7.). Kesällä 2024 opintojakso on suoritettavissa itsenäisesti opiskellen (ei ohjausta).

Verkko-opetus 135 h. Videoluennot, kirjallisuus, oppimistehtävät. Verkko-opinnot ovat suoritettavissa kokonaisuudessaan etäopintoina. Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa.

Oppimateriaali: Opintojakson Moodle-oppimisympäristössä ilmoitettava oppimateriaali.

Arviointi: Hyväksytty / hylätty. Hyväksytty tarkoittaa, että opiskelija saavuttaa vähintään 60 % asetetuista tavoitteista.

Edellytykset: Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan perusopintojen opiskelijoille suositellaan edeltävästi Johdatus sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaan -opintojaksoa.

Opettajat:
Yliopistonlehtori Virpi Jylhä
Yliopisto-opettaja Niina Gråsten

Mahdolliset lainaus- ja kirjallisuuden hankintakulut eivät sisälly opintomaksuun. Katso yleinen tallenne opintojen aloittamiseen avoimessa yliopistossa (kesto n. 5 min).

Lisätietoja:

Opintojakso on osa Asiakas- ja potilasturvallisuuden perusopintokokonaisuutta 25 op sekä Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan perusopintokokonaisuutta 25 op.

Yksittäisen opintojakson hinta on 15€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2023-2024.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alta.

Kellonajasta riippumaton
Suomi

Ilmoittaudu

Ilmoittautumisohje

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opintojakso on valmiiksi valittuna. Voit halutessasi lisätä opintokoriin myös muita opintojaksoja, ennen kuin jatkat ilmoittautumaan.

II Siirry tunnistautumaan Suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle, vahvista ilmoittautuminen ja maksa opinnot.

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin.

III Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2-5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti.

Ilmoittautuminen alkaa:
2023-12-08 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-06-30 23:59