Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

UEF-teksti heijastuu aurinkolaseista.

Yliopiston osaaminen ja tutkijoiden liikeideat esillä Tahko Ski Lift Pitchissä 6.–7.4.

Itä-Suomen yliopiston tutkimusta ja tutkimuslähtöisiä liikeideoita on monipuolisesti esillä 6. –7.4.2022 järjestettävässä Tahko Ski Lift Pitch -tapahtumassa. Startup-yritysten pitchauskisaan osallistuu viisi yliopiston tutkimuksesta syntynyttä yritystä tai liikeideaa. Lisäksi ohjeisohjelmaan sisältyy muun muassa yliopiston tutkimusyhteisöjen esittelyjä ja asiantuntijaesityksiä.

Tahko Ski Lift Pitch on Itä-Suomen merkittävin kansainvälistyvä bisnestapahtuma. Nyt jo kuudetta kertaa Nilsiän Tahkovuorella järjestettävä tapahtuma tuo yhteen startupit, sijoittajat, osaajat ja eri vaiheen kasvuyritykset. Tänä vuonna mukana on myös kansainvälisiä startup-yrityksiä ja sijoittajia. Itä-Suomen yliopisto on yksi Kuopion kauppakamarin järjestämän tapahtuman pääkumppaneista.

Yli 40 startup-yritystä kilpailee tapahtumassa 10 000 euron rahapalkinnosta pitchaamalla liikeideaansa hiihtohississä sijoittajille. Mukana on viisi tutkimuslähtöistä tiimiä Itä-Suomen yliopistosta. Joona Kemppaisen pitchaama Algoa Progress kaupallistaa menetelmää nivelrikon yksiköllisen ennusteen arviointiin. Henri Taskisen esittelemä Capalo AI tarjoaa tekoälyratkaisuja teollisuuden tarpeisiin. Ilkka Fagerlundin pitchaama R2Therapies kaupallistaa uudenlaista hoitomuotoa Alzheimerin tautiin ja Joonas Ruuskasen Urban Biochar Filter for Stormwaters hulevesien puhdistusta uudentyyppisellä biohiilipohjaisella puhdistusjärjestelmällä. Optista lääketieteellistä sensoritekniikkaa kehittävää Incight biomedicalia edustaa kisassa Awuniji Linus.

Ohjelmassa on lisäksi yritysten demopisteitä, matchmaking-sessioita ja asiantuntijaesityksiä myös Itä-Suomen yliopistosta. Professori Jyrki Saarinen puhuu hyvän bisnesidean ja tuotteen löytämisestä ja tutkijatohtori Jarno Suni tarkastelee esityksessään luonnonvarojen uudistavaa hyödyntämistä matkailuliiketoiminnassa.

Itä-Suomen yliopisto on yksi Kuopio Health -innovaatioekosysteemin jäsenistä. Kuopio Healthin järjestämän oheistapahtuman esiintyjiin iltapäivällä 6.4. kuuluu muassa professori Antti Poso DrugTech-tutkimusyhteisöstä. Poso kertoo supertietokoneiden hyödyntämisestä terveysliiketoiminnassa. Yliopiston osaamista tilaisuudessa edustavat myös Metabolisten sairauksien tutkimusyhteisö, ihmisen liikkeen ja suorituskyvyn mittaukseen keskittyvä HUMEA-laboratorio sekä tutkimuslähtöinen yritys Adamant Health, joka uudistaa liikehäiriöiden mittausta ja analysointia.

Tahko Ski Lift Pitchin oheistapahtumiin kuuluu myös Student Track -kilpailu, jossa opiskelijat saavat esitellä yritysideoitaan. Yliopiston opiskelijoilla on vapaa pääsy tapahtumaan 6.4.

Tahko SKi Lift Pitch:  https://www.tahkoslp.com/

Kuopio Healthin oheistapahtuma: https://kuopiohealth.fi/en/events/kuopio-health-goes-tahko-ski-lift-pitch/