Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Photo of Ville Männistö.

Ville Männistölle Martti Hämäläinen -palkinto rasvamaksan tutkimuksesta

Pohjois-Savon Lääkäriyhdistys on myöntänyt vuoden 2021 Martti Hämäläinen -palkinnon dosentti, sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri Ville Männistölle. Palkinto jaettiin Itä-Suomen Lääketiedetapahtumassa 29. syyskuuta.

Ville Männistö työskentelee Kuopion yliopistollisen sairaalaan (KYS) gastroenterologian yksikössä maksasairauksien spesialistina. Potilastyön ja tutkimuksen ohella Männistö on toiminut sisätautien kliinisenä opettajana Itä-Suomen yliopistossa ja osallistunut merkittävästi myös tohtorikoulutukseen. Hän on gastroenterologian erikoistumiskoulutuksen vastuuhenkilö Itä-Suomen yliopistossa ja KYSissä.

Männistö on aktiivinen tutkija, joka on jo uransa alkuvaiheessa saavuttanut merkittävän tutkijan statuksen tutkimusalueellaan. Hänen tutkimuksensa kohdistuu tärkeään kansanterveydelliseen ongelmaan, rasvamaksatautiin, joka on tiiviisti yhteydessä valtimokovettumatautiin sekä maksasolusyövän kehittymiseen. Männistö on ollut mukana yli 35 kansainvälisessä alkuperäisartikkeleissa, joista valtaosa liittyy ei-alkoholiperäiseen rasvamaksatautiin tai rasvamaksatulehdukseen. Tällä hetkellä hän tutkii suoliston bakteeriflooran ja sappiaineenvaihdunnan merkitystä rasvamaksataudin synnyssä.

Männistö on toiminut maksasairauksien kotimaisena asiantuntijana muun muassa Duodecim-lehdessä. Hän on myös Suomen edustaja Euroopan gastroenterologia- ja maksasairausjärjestössä.

Pohjois-Savon Lääkäriyhdistys ry jakaa vuosittain Martti Hämäläisen nimeä kantavan tunnustuspalkinnon nuorelle tutkijalle kannustukseksi tutkijan uralle. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Lisätietoja:

Ville Männistö, dosentti, sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri, ville.mannisto (at) kuh.fi

Jussi Paterno, Pohjois-Savon Lääkäriyhdistyksen puheenjohtaja, psly.puheenjohtaja (at) gmail.com, jussi (at) paterno.fi, p. 050 5768 66