Hyppää pääsisältöön

Sähkökatkoihin varautuminen yliopistossa

COSI-maisteriohjelman kuvituskuva

Väritieteen COSI-maisteriohjelma avaa urapolkuja yrityksiin ja tutkimukseen

Erasmus Mundus -koulutusohjelma tuo ainutlaatuisella tavalla yhteen eurooppalaiset yliopistot sekä globaalit tutkimus- ja yrityskumppanit.

Kansainvälinen maisteriohjelma COSI, Computational Colour and Spectral Imaging, on ainutlaatuinen väritieteen alan koulutusohjelma, jossa opiskelijat oppivat kuvantamista, valon ominaisuuksia sekä väri- ja spektrikuvien käsittelyä.

Samalla COSI-ohjelma on yksi pitkäaikaisimpia Erasmus Mundus -koulutusohjelmia: koulutusta on järjestetty säännöllisesti vuodesta 2008 alkaen. Konsortion muodostavat eurooppalaiset yliopistot Norwegian University of Science and Technology (NTNU, konsortiojohtaja), University of Eastern Finland (UEF), University Jean Monnet (UJM) ja University of Granada (UGR) sekä useat akateemiset kumppanit ja kansainväliset yritykset. Itä-Suomen yliopistosta COSI-ohjelmassa ovat mukana tietojenkäsittelytieteen laitos sekä fysiikan ja matematiikan laitos.

– COSI-konsortio on hyvin kansainvälinen, ja ohjelmalla on globaalit yritysyhteydet. Ohjelmassa on myös maakohtaisia erityisstipendejä, jotka tuovat ohjelmaan opiskelijoita laajasti eri maista, sanoo professori Markku Hauta-Kasari Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitokselta.

Kaksivuotisen maisteriohjelman aikana opiskelijat saavat oppia eri yliopistoista. Kaikki opiskelijat aloittavat ensimmäisen syksyn opintonsa NTNU-yliopistossa Norjassa. Keväällä puolet opiskelijoista jatkaa opintoja Granadan yliopistossa Espanjassa ja puolet Jean Monnet -yliopistossa St. Etiennessä Ranskassa. Toisen opintovuoden syksyllä puolet opiskelijoista jakautuu Itä-Suomen yliopistoon ja puolet NTNU-yliopistoon Norjaan. Maisteriohjelman viimeisen kevään opiskelijat tekevät tutkielmaa yliopistoissa tai yrityksissä.

COSI-maisteriohjelma antaa opiskelijoille hyvät valmiudet värien mittaamiseen, kuvien käsittelyyn, kuva-analyysiin sekä ryhmä- ja projektityötaitoihin.

– Koulutus soveltuu kaikille värialan teknologiasta kiinnostuneille. Myös laskennalliset menetelmät ovat kiinteä osa opintoja, jolloin opiskelijat oppivat ymmärtämään nykyaikaisia neuroverkkoja ja muuta datatieteen osaamista. Värialan osaajat ovat kysyttyä työvoimaa. Suuri osa opiskelijoista työllistyy yrityksiin ja osa jatkaa tohtoriopintoihin, Hauta-Kasari kertoo.

Lisätietoja COSI-maisteriohjelmasta ja siihen hakemisesta verkkosivuilla.

Lisätietoja