Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Kuopion kampuksen rantakoivuja.

Valtakunnallinen seminaari tarjoaa tuoreita näkökulmia työterveyshuoltoon

Millaista on näyttöön perustuva työterveyshuolto? Miten ammennetaan työhyvinvointia kulttuurista? Työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen valtakunnallinen seminaari kokoaa yli 130 osallistujaa näiden teemojen äärelle Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampukselle 7.-8.6.2022.

– Olemme pyrkineet uudistamaan tätä viiden yliopiston vuorovuosina järjestämää seminaaria monella tavoin. Nyt kun järjestämme sen Kuopiossa, niin ajankohtakin siirrettiin marraskuun pimeydestä kesäkuulle. Ohjelmaankin halusimme uusia näkökulmia, kertoo Itä-Suomen yliopiston työterveyden professori Tuula Oksanen.

Kulttuurihyvinvointia tarkastellaan seminaarissa niin soten, laulamisen kuin historiankin näkökulmista – luvassa on esimerkiksi emeritusprofessori Atso Almilan esitys Minna Canthista kulttuurihyvinvoinnin edelläkävijänä. Lakeside Park Cornerissa lausutaan koko tapahtuman ajan runoja työstä ja työhyvinvointivälittämössä voi lähettää työhyvinvointivinkkejä.

Näyttöön perustuvaa työterveyshuoltoa käsitellään useista näkökulmista, tavoitteena tarjota eväitä käytännön työterveyslääkärin työhön. Esillä on myös esimerkiksi ajoterveys ja KYSin ajopoli. Lisäksi tarjolla on tietoa käynnissä olevista työterveyden ja työterveyshuollon tutkimus- ja kehittämishankkeista sekä ohjausosaamisen työpaja. Erikoislääkärikoulutuksen uuteen hallinnointijärjestelmään ELSAan perehdyttää erillinen ELSA-klinikka.

Seminaarissa pohditaan myös, mitä työterveydenhuollon hankalia ongelmia emme ole vielä ratkaisseet. Kysymyksistä ja ratkaisuista keskustelevat Ilmarisen työkykyriskien ennakoinnin ja tutkimuksen johtaja Kari-Pekka Martimo ja johtava asiantuntija Heidi Furu.

Lisätietoja:

Professori Tuula Oksanen, tuula.oksanen (a) uef.fi

Opetuskoordinaattori Mari Aalto, mari.aalto (a) uef.fi

Seminaarin ohjelma: https://valtakunnallinenseminaari.tthvyo.fi/06-2022/ohjelma/