Hyppää pääsisältöön

Ukrainan sodan vaikutukset yliopistoon

Pilviä ja sininen taivas.

Suomalaisen Tiedeakatemian ja Itä-Suomen yliopiston seminaari esittelee monitieteistä ilmasto- ja terveystutkimusta

Suomalainen Tiedeakatemia ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät yleisölle avoimen seminaarin monitieteisestä ilmasto- ja terveystutkimuksesta Kuopion kampuksella tiistaina 10. toukokuuta klo 13–15. Seminaari pidetään Medistudia-rakennuksessa salissa MS300.

Itä-Suomen yliopistossa luonnontieteiden, terveystieteiden ja yhteiskuntatieteiden tutkijat tekevät ilmastotutkimusta monitieteellisesti yhteistyössä. Seminaarissa kuullaan muun muassa fyysikon, ympäristötieteilijän, aivotutkijan ja oikeustieteilijän näkökulmia tutkimukseen.

Seminaarin avaa luonnontieteiden ja metsätieteiden dekaani Kari Lehtinen. Suomalaisen Tiedeakatemian toiminnasta ja laskennallisesta tieteestä kertoo Tiedeakatemian esimies, emeritus professori Kimmo Kaski. Itä-Suomen yliopistossa ja ACCC-lippulaivassa tehtävästä ilmakehätutkimuksesta kertoo professori Annele Virtanen.

Ympäristö- ja terveystieteiden näkökulmaa aiheeseen tuovat apulaisprofessori Pasi Jalava, joka puhuu ilmansaasteiden vaikutuksesta ihmisten terveyteen, sekä professori Tarja Malm, joka kertoo ilmansaasteiden vaikutuksesta aivojen terveyteen ja aivojen tulehdusvasteeseen.

Ilmasto-oikeutta tieteenalana ja tutkimuskohteena Itä-Suomen yliopistossa esittelee yliopistonlehtori Tuula Honkonen.

Tervetuloa seminaariin!

Lisätietoja

Anu Liikanen

Tutkimuspalveluiden johtaja