Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Ranskan kielen opiskelija Pauliina Rosendahl.

”Osaan ja opin uusia asioita”

Pauliina Rosendahl pitää ranskan kielen taitoa yllä Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opinnoissa.

Ranskan kieli ja kulttuuri ovat kiehtoneet Pauliina Rosendahlia aina siitä lähtien, kun hän opiskeli kieltä lukiovuosinaan. Nyt hän pitää yllä ranskan kielen taitoaan Itä-Suomen yliopiston avoimessa yliopistossa, jossa Rosendahl suorittaa ranskan perusopintojen kokonaisuutta. 

– Opiskelin ranskaa lukiossa monta vuotta sitten. Olin myös au pairina Ranskassa, mutta sen jälkeen into lopahti vähän. Pidin pitkän tauon ja palasin ranskan opintoihin kansalaisopistossa. Avoimen yliopiston ranskan opinnot huomasin sitten netissä Opintopolusta, kertoo Rosendahl. 

Ranskan kieli palasi Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opintotarjontaan lukuvuodelle 2021–2022. Avoimet yliopisto-opinnot sopivat Rosendahlin elämäntilanteeseen erinomaisesti. 

– Avoin yliopisto on siitä ihana, että voin opiskella omien aikataulujeni mukaisesti. Minulle ei olisi onnistunut lähiopiskelu, koska lapsia on kuljetettava kouluun ja harrastuksiin. Teamsin kautta voin olla yhteydessä opettajaan ja koko opiskelijaryhmään. 

Rosendahl on aina halunnut oppia lisää ranskan kielestä, ja koulutus on tuonut iloa elämään pienistäkin uusista asioista. 

– On sellainen tunne, että osaan ja opin uusia asioita. Uuden oppimisen huomaa pienissä asioissa. Voin esimerkiksi katsoa ranskalaista elokuvaa ja ymmärtää puhetta ilman tekstitystä sekä kuunnella radiota ja lukea kirjaa ranskan kielellä. Suosittelenkin ranskan opintoja avoimessa yliopistossa myös silloin, jos haluaa opiskella ranskaa omaksi ilokseen. 

Rosendahl on huomannut myös, että avoimen yliopiston opinnot vaativat aikaa ja motivaatiota. 

– Kuvittelin, että olen aika hyvä ranskassa, mutta joudun tekemään kovasti töitä. Toisaalta ranskan kielen vahvistumisesta saa paljon lisää intoa opiskeluun. 

Rosendahl tekee opintoja omassa tahdissaan, ja vieraiden kielten opintoihin opiskeluaikaa on neljä lukukautta avoimessa yliopistossa. Syksyisin hän tekisi mielellään useampiakin avoimen yliopiston kursseja yhtä aikaa, mutta arjen aikataulujen puitteissa opinnot etenevät kurssi kerrallaan. 

– Onneksi opintoja pystyy tekemään useampana vuonna. Koen muutenkin, että olen ikuinen opiskelija. Haluan aina oppia jotain uutta.