Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

UEFin liput.

Opiskelijavalintaa koskevat oikaisupyynnöt vuonna 2020 Itä-Suomen yliopistossa

Itä-Suomen yliopiston muutoksenhakulautakunta on käsitellyt vuonna 2020 yhteensä 176 opiskelijavalintaa koskevaa oikaisupyyntöä. 

Vuonna 2020 yhteensä viisi kappaletta eli vajaa kolme prosenttia oikaisupyynnöistä johti opiskelijavalintapäätöksen muuttamiseen siten, että hakija sai opiskelupaikan. Opiskelupaikkaan johtaneet oikaisupyynnöt koskevat seuraavia hakukohteita: ympäristö- ja biotieteet (1 kpl), tietojenkäsittelytiede (1 kpl), farmaseutin koulutusohjelma (1 kpl), MDP in Public Health (1 kpl) ja kauppatieteet (1 kpl).

Oikaisupyynnöissä muutosta haettiin aiempien vuosien tapaan enimmäkseen valintakokeiden pisteytykseen, hakukelpoisuuteen ja valintakokeen järjestelyihin vedoten. Tänä vuonna useat hakijat olivat tyytymättömiä siihen, että koronaviruspandemian vuoksi valintaperusteita muutettiin kesken valintaprosessin, kaksivaiheinen valintakoe otettiin käyttöön ja todistusvalinnan osuutta lisättiin. Oikaisupyynnöt kohdistuivat sekä valintakokeiden ensimmäiseen että toiseen vaiheeseen. Oikaisupyynnöissä kiinnitettiin huomiota muun muassa AMK-valintakokeen tarkoituksenmukaisuuteen, pisteiden laskuun, valintakoetilanteessa esiintyneisiin teknisiin ongelmiin ja etäkokeiden valvontamahdollisuuksiin. Ero edellisiin vuosiin oli myös siinä, että yhteensä kahdeksan hakijaa on perunut oikaisupyyntönsä, koska on saanut opiskelupaikan varasijalta. 

Itä-Suomen yliopistossa oikaisupyyntöjä käsittelee muutoksenhakulautakunta, joka kokoontui Joensuussa 10. syyskuuta. Lautakunnan puheenjohtajana toimii professori Antti Kolehmainen. Jäsenistä ja varajäsenistä kaksi on muita opettajia ja kaksi opiskelijoita. 

Muutoksenhakulautakunnan päätökseen voi hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeuden päätös jää lopulliseksi, eikä siihen voi enää hakea muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Lisätietoja:
Muutoksenhakulautakunnan puheenjohtaja, professori Antti Kolehmainen, p. 050 442 2663