Hyppää pääsisältöön

Koronavirustilanne Itä-Suomen yliopistossa

Koronavirus, grafiikka

Opintojakso koronavirustapausten tartunnanjäljityksestä avautuu 1. kesäkuuta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Tampereen yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät yhteistyössä opintojakson koronavirustapausten kontaktien kartoittamisesta ja altistuneiden jäljityksestä.

Opintojakso avautuu maanantaina 1.6. klo 8.00, mutta sen sisältöihin voi tutustua jo nyt Itä-Suomen yliopiston verkkosivuilla, jonne myös opintojaksolle ilmoittautuminen avataan. Opintojakso on avoinna vuoden 2020 loppuun.

Verkossa järjestettävä opintojakso on avoin kaikille, mutta se on suunnattu ensisijaisesti sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ja alan opiskelijoille.

Opintojakson käytännön toteutuksesta vastaavat Itä-Suomen yliopisto ja Tampereen yliopisto.

THL varautuu tuleviin tarpeisiin keräämällä listaa jäljitystyöhön haluavista 

THL kokoaa yhteystietolistaa julkisen sektorin ulkopuolella toimivista henkilöistä, organisaatioista ja yhteisöistä, jotka haluavat tarjota resurssejaan kuntien ja sairaanhoitopiirien tartunnanjäljitystyöhön, mikäli epidemian eteneminen kiihtyy uudelleen.

Yhteystietolistalle liittymisen edellytyksenä on aiempi kokemus tai osaaminen tartuntatautien torjuntatyöstä. Myös opintojakson suorittaneet voivat ilmoittautua listalle. 

THL toimii vain yhteystietojen välittäjänä, eikä esimerkiksi tarkasta listalle ilmoittautuneiden soveltuvuutta jäljitystyöhön. Sairaanhoitopiirit ja kunnat vastaavat tartunnanjäljitystyöstä ja henkilöiden valinnasta.

  • Muualla kuin julkisella sektorilla työskentelevät voivat ilmoittautua listalle täyttämällä yhteystietolomakkeen.
  • Julkisella sektorilla työskentelevät voivat olla yhteydessä omaan organisaatioonsa.
  • Kunnat ja sairaanhoitopiirit voivat pyytää yhteystietolistan sähköpostitse osoitteesta koronajaljitystuki@thl.fi.   


Lisätiedot

Koronavirustartuntojen jäljitys -opintojakso: suunnittelija Elsi Similä, Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate, 
elsi.simila@uef.fi puh. +358 50 413 3252

Yhteystietojen kerääminen tartuntajäljitystyöhön: suunnittelija Saana Saske, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, koronajaljitystuki@thl.fi puh. +358 29 524 7199